Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αρσάκεια Πατρών: Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες τού 1ου Διεθνούς Μαθητικού Συνεδρίου - Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών (ATSMUN)

Αρσάκεια Πατρών: Με μεγάλη επιτυχία ολοκ...

Με θέμα «Ξενοφοβία και Ρατσισμός»

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες τού 1ου Διεθνούς Μαθητικού Συνεδρίου - Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών (ATSMUN), με θέμα «Ξενοφοβία και Ρατσισμός», που διοργάνωσαν τα Αρσάκεια Σχολεία Πατρών το τριήμερο 19-20-21 Φεβρουαρίου 2016 στον χώρο των Σχολείων στο Πλατάνι.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα τού Συνεδρίου την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου διαμορφώθηκαν οι συμμαχίες των χωρών, το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκαν οι συνεδριάσεις των επιτροπών στις οποίες συζητήθηκαν συγκεκριμένα θέματα, ενώ την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου παραδόθηκαν τα ψηφίσματα των διαπραγματεύσεων.

Στο Συνέδριο συμμετείχαν 350 μαθητές και μαθήτριες γυμνασίου και λυκείου, σε ρόλο διπλωματών, από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, με τη συνοδεία 30 καθηγητών τους (MUN advisors). Από τα Αρσάκεια Σχολεία Πατρών έλαβαν μέρος 40 μαθητές  ως συμμετέχοντες και άλλοι 40 μαθητές ως εθελοντές.

Το Συνέδριο λειτούργησε ως προσομοίωση των εργασιών τού Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Ειδικότερα, προσομοιώθηκαν οι εργασίες των Επιτροπών τής Γενικής Συνέλευσης, τού Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και τού Συμβουλίου Ασφαλείας τού Ο.Η.Ε. Κατά τους κανόνες τού MUN, οι μαθητές συζήτησαν εκπροσωπώντας μια χώρα που δεν ήταν η δική τους, όπως ακριβώς θα έπραττε ένας πραγματικός διπλωματικός αντιπρόσωπος στο πλαίσιο μιας Συνδιάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών, ενώ τα θέματα συζητήθηκαν στις διάφορες επιτροπές τού Ο.Η.Ε. Οι μαθητές συνδιαλέχθηκαν, αντιπαρατέθηκαν και συμβιβάστηκαν, προκειμένου να βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση στα υπό συζήτηση ζητήματα.

Σημειώνεται πως εκπαιδευτικός σκοπός τού Συνεδρίου υπήρξε η ευαισθητοποίηση των νέων σχετικά με τα παγκόσμια προβλήματα, που αφορούν σε θέματα πολιτικού, ανθρωπιστικού, πολιτιστικού,  αναπτυξιακού και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος. Συνακόλουθα, δόθηκε η ευκαιρία στους μαθητές να βελτιώσουν τις ρητορικές τους ικανότητες, να τελειοποιήσουν τις γνώσεις τους στην αγγλική γλώσσα, να αποδεχτούν τον διάλογο ως μοναδικό μέσο επίλυσης των διαφορών.

Η διοργάνωση αποτέλεσε μιαν φιλόδοξη πρόκληση στην οποία οι μαθητές ανταποκρίθηκαν επαρκώς και τέθηκαν τα θεμέλια, ώστε να καθιερωθεί ως θεσμός για τα Αρσάκεια Σχολεία  Πατρών.

Μετά το πέρας των εργασιών τού Συνεδρίου ακολούθησε η πανηγυρική τελετή λήξης στο αμφιθέατρο τής Εστίας Επιστημών. Στην τελετή χαιρέτισαν με σύντομες αποφωνήσεις η Διευθύντρια τού Συνεδρίου και Συντονίστρια τής Αγγλικής γλώσσας τής Φ.Ε. κ. Ασπασία Κοντογιάννη, ο Διευθυντής τού Λυκείου κ. Εμμανουήλ Πετράκης, ο Γενικός Γραμματέας τού Συνεδρίου κ. Αναστάσης Καρδαμάκης και οι Πρόεδροι των Επιτροπών. Προβλήθηκε επίσης ένα βίντεο με στιγμιότυπα τού Συνεδρίου που ετοίμασαν οι μαθητές, ενώ μελωδικά συνόδευσε την εκδήλωση μουσικό σχήμα αποτελούμενο από απόφοιτους των Αρσακείων Σχολείων Πατρών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις