Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Συρία: Ξεπερνούν τις 51.000 οι εκτοπισμένοι άμαχοι

Συρία: Ξεπερνούν τις 51.000 οι εκτοπισμένοι άμαχοι

Δεκάδες άμαχοι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις αρχές του μήνα.

Περισσότεροι από 51.000 άμαχοι έχουν εκτοπιστεί από την 1η Φεβρουαρίου, όταν ξεκίνησαν οι επιχειρήσεις των ενόπλων δυνάμεων του συριακού καθεστώτος (σ.σ.: με την υποστήριξη της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας) στην επαρχία του Χαλεπίου, ανακοίνωσε ο ΟΗΕ.

Σύμφωνα με τον Ύπατο Αρμοστή των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Ζέιντ Ράαντ Αλ Χουσέιν, δεκάδες άμαχοι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις αρχές του μήνα.

Εδώ και δέκα ημέρες, οι κυβερνητικές δυνάμεις διεξάγουν μια επιχείρηση ευρείας κλίμακας εναντίον των ανταρτών στην επαρχία του Χαλεπιού. Οι επιχειρήσεις αυτές ξεκίνησαν την ίδια στιγμή που ο ΟΗΕ προσπαθούσε να δώσει μια ώθηση στις ειρηνευτικές συνομιλίες που επρόκειτο να διεξαχθούν στη Γενεύη αλλά οδηγήθηκαν σε παταγώδη αποτυχία.

«Οι γυναίκες, τα παιδιά, οι ηλικιωμένοι, οι τραυματίες, οι ασθενείς, οι άνθρωποι με ειδικές ανάγκες, χρησιμοποιούνται σαν ανταλλάξιμο εμπόρευμα ή σαν τροφή για τα κανόνια, μέρα με την ημέρα, εβδομάδα με την εβδομάδα, μήνα με τον μήνα. Αυτή η κατάσταση είναι φρικιαστική» δήλωσε ο Ζέιντ, καταγγέλλοντας ιδίως την κατάσταση πολιορκίας την οποία έχουν επιβάλει οι εμπόλεμες πλευρές σε χιλιάδες ανθρώπους.

Πηγή

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις