Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Επιμορφωτικό πρόγραμμα για Εκπαίδευση Συνοδών παράλληλης στήριξης, θα γίνει στην Πάτρα

Επιμορφωτικό πρόγραμμα για Εκπαίδευση Συ...

Το διήμερο 27 και 28 Φεβρουαρίου 2016 στο ξενοδοχείο Αστήρ

Με τίτλο «Εκπαίδευση Συνοδών παράλληλης στήριξης» θα λάβει χώρα το διήμερο 27 και 28 Φεβρουαρίου 2016, στο ξενοδοχείο Astir, στην Πάτρα ένα επιμορφωτικό πρόγραμμα, με προσκεκλημένο επιμορφωτή τον Ειδικό Παιδαγωγό Δρ. Κωνσταντίνο Ντίνα, τ. Επιστημονικό συνεργάτη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, τ. διδάσκων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και Επιβλέποντα Καθηγητή του Bolton University.

Η παράλληλη στήριξη αφορά μαθητές που εμφανίζουν σημαντικές μαθησιακές δυσκολίες που πηγάζουν σε αισθητηριακές, νοητικές ή γνωστικές δυσλειτουργίες, αναπτυξιακά προβλήματα και άλλες οι οποίες, επιδρούν στη διαδικασία της σχολικής προσαρμογής και της μάθησης.

Ο ρόλος του Συνοδού Παράλληλης Στήριξης, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, είναι καταλυτικός καθώς υποστηρίζει τους μαθητές στη σχολική τάξη λειτουργώντας παράλληλα με τον εκπαιδευτικό της τάξης. Σε κάθε μαθητή με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες αντιστοιχεί ένας συνοδός, ο οποίος τον υποστηρίζει στη μαθησιακή διαδικασία δίχως βέβαια να παρεμβαίνει στο έργο του εκπαιδευτικού.

Στην παράλληλη στήριξη ο μαθητής υποστηρίζεται από τον συνοδό παράλληλης στήριξης μέσα στην ίδια τάξη με τα υπόλοιπα παιδιά και παράλληλα με το μάθημα που κάνει ο εκπαιδευτικός και σε συνεννόηση με τον εκπαιδευτικό φροντίζουν για την ενσωμάτωση του παιδιού στη σχολική κοινότητα. Ωστόσο, η αποστολή του συνοδού δεν σταματάει μόνο στα σχολικά πλαίσια αλλά επεκτείνεται και στην υπόλοιπη καθημερινότητα του μαθητή και σε συνεργασία με την οικογένεια, όπου μπορεί να συνδράμει επίσης αποτελεσματικά.

Το σημαντικό στοιχείο αναφορικά με το ρόλο και την εργασία του συνοδού παράλληλης στήριξης όσον αφορά στο σχολικό πλαίσιο, είναι πως, σύμφωνα με το άρθρο 28, παρ.18 του νόμου 4186/2013 (Φ.Ε.Κ. 193Α), η υποστήριξη του μαθητή μπορεί να υλοποιείται και από συνοδό που εισηγείται και διαθέτει η οικογένεια του μαθητή, κατόπιν σύμφωνης γνώμης του Διευθυντή της Σχολικής μονάδας και του Συλλόγου Διδασκόντων.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, παιδαγωγούς γενικής & ειδικής αγωγής, ψυχολόγους, δασκάλους, νηπιαγωγούς, εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, φοιτητές και όσους επιθυμούν ή δραστηριοποιούνται ήδη στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση.

*Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης και επιστημονικό υλικό.

Διοργανώνεται από την Employ – Σύμβουλοι Εκπαίδευσης και Σταδιοδρομίας, που είναι πιστοποιημένος πάροχος Δια Βίου Μάθησης.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνήσουν οι ενδιαφερόμενοι στα τηλ. 2310 230545 και 211 7706766.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις