Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Νίκος Βούτσης: Θα δοθούν τέσσερις άδειες τηλεοπτικών σταθμών

Νίκος Βούτσης: Θα δοθούν τέσσερις άδειες...

Ο πρόεδρος της Βουλής παρουσίασε την μελέτη του Πανεπιστημίου της Φλωρεντίας

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης παρουσίασε σήμερα στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, την προπαρασκευαστική έκθεση του Πανεπιστημίου της Φλωρεντίας (σ.σ. που εκπονήθηκε έπειτα από αίτημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ), η oποία υποστηρίζει πως δεν μπορούν να λειτουργήσουν πάνω από 4 κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας στην Ελλάδα.

Με βάση τα συμπεράσματα της έρευνας του ιταλικού πανεπιστημίου, ο πρόεδρος της Βουλής κάλεσε την αντιπολίτευση να αποσύρει τα επιχειρήματα περί απεριορίστων δυνατοτήτων που προσφέρει η νέα ψηφιακή εποχή, να άρει την αρνητική της στάση και να ψηφίσει θετικά για την στελέχωση του ΕΣΡ, προκειμένου να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία αναδιάταξης του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου.

«Επί της ουσίας είναι απολύτως σαφές ότι το αντικείμενο για το οποίο μιλάμε δεν είναι γενικά η παροχή αδειών για να υπάρξουν κανάλια στη νέα εποχή, αλλά για αδειοδότηση παρόχων περιεχομένου για επίγεια ψηφιακή ευροεκπομπή ευρείας λήψης» είπε ο κ. Βούτσης, για να προσθέσει:

«Τα κανάλια που μπορούν να εκπέμψουν το επίγειο σήμα με αυτή τη δυνατότητα -ελεύθερη αναμετάδοση, όχι συνδρομητικά- είναι τέσσερα. Επιτέλους να τελειώσει αυτή η συζήτηση για τις άπειρες δυνατότητες.

Πέραν των ενστάσεων για το ζήτημα βιωσιμότητας, σε ό,τι αφορά άδειες ελεύθερης αναμετάδοσης, θα είναι μέχρι τέσσερις».

Η εν λόγω έκθεση, εν τούτοις, δεν φαίνεται να πείθει την αντιπολίτευση που επιμένει στο θεσμικό ρόλο του ΕΣΡ.

Ήδη, ο κ. Νίκος Δένδιας επιφυλάχθηκε για το τεχνικό ζήτημα με το οποίο καταπιάνεται η έκθεση και επέμεινε στις θεσμικές ενστάσεις, ώστε όλες οι αρμοδιότητες να περάσουν στο ΕΣΡ. Την ίδια άποψη εξέφρασε και ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος, εξηγώντας ότι τα σχετικά ζητήματα πρέπει να τα ορίσει το ΕΣΡ και όχι ο αρμόδιος υπουργός.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις