Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ACHAIA TASTE

/

Τα προϊόντα των αδελφών Αλιχού από σήμερα στο "Κελλάρι 151"

Τα προϊόντα των αδελφών Αλιχού από σήμερ...

Από μέλια και κρέμες μελιού μέχρι σαπούνια με τον πιο αγνό τόπο παρασκευής απευθείας από την Αχαϊκή γη

Στο «Κελλάρι 151» της Μαιζώνος βρίσκονται από σήμερα τα προϊόντα των αδελφών Αλιχού, των νεαρών Πατρινών που προτίμησαν την ενασχόληση με την Μελισσοκομία από την αρχιτεκτονική και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, που είχαν σπουδάσει. Ήδη κυκλοφορούν μια πολύ εντυπωσιακή γκάμα από μέλια (δοκιμάστε οπωσδήποτε την κρέμα μελιού, ένα εξαιρετικό άλειμμα που θυμίζει κρέμα βανίλια) αλλά και προϊόντα περιποίησης όπως κρέμες προσώπου και σώματος, σαπούνια, κρέμες για τις ραγάδες, την ακμή, βρεφικές για συγκάματα κ.α. με τα πιο αγνά συστατικά της Αχαϊκής γης. (Πάτρα: Οι αδελφοί Αλιχού, μεγάλωσαν σε μια φάρμα και σπούδασαν αρχιτεκτονική και υπολογιστές στην Αγλλία- Ύστερα ήρθαν οι... μέλισσες και τους άλλαξαν τη ζωή)

ΜΕΛΙ ΚΑΣΤΑΝΙΑΣ

Το μέλι καστανιάς είναι πλούσιο –ίσως το πιο πλούσιο- σε ιχνοστοιχεία όπως κάλιο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, βάριο καθώς και σε φρουκτόζη και τανίνες λόγω του δένδρου της καστανιάς.  Στο μέλι αυτό εντοπίζετε  μεγάλη περιεκτικότητα γυρεόκοκκων (κόκκοι γύρης) που του προσδίδουν μια πολύ δυνατή γεύση. Αυτό είναι και ένα από τα κύρια πλεονεκτήματά του αφού η έντονη παρουσία της γύρης του αυξάνει τη θρεπτική αξία. Έχει εφιδρωτικές ιδιότητες, βοηθά την κυκλοφορία του αίματος και είναι ένα πολύ καλό ‘τονωτικό’.. Επιπλέον διαθέτει στυπτικές, απολυμαντικές και επουλωτικές ιδιότητες ιδιαίτερα χρήσιμες στο ουροποιητικό και πεπτικό σύστημα παρέχοντας αντιμικροβιακή δράση στο έντερο. Συνιστάται σε όσους αθλούνται στους ηλικιωμένους και σε όσους έχουν προβλήματα προστάτη ή προστατίτιδας. Μπορεί να δράσει και ως στυπτικό σε περιπτώσεις δυσεντερίας.

Είναι μέλι μεικτής προέλευσης, από νέκταρ ανθέων καστανιάς και από μελιτώδεις εκκρίσεις. Επιστημονικά όμως κατατάσσετε στα ανθόμελα λόγω των φυσικοχημικών χαρακτηριστικών.

Προτάσεις:
•    Δοκιμάστε να ρίξετε σταγόνες μελιού καστανιάς σε ώριμα και παλαιωμένα  τυριά. Θα εκπλαγείτε από την γεύση που θα προκύψει.
•    Βάλτε το σε αφέψημα Φασκόμηλου ή Φασκόμηλου με Τσάι του Βουνού. Θα διαπιστώσετε την αρμονία των δυο κατά βάση «πικρών» όπως είναι το φασκόμηλο και το μέλι της καστανιάς.

ΜΕΛΙ ΒΕΛΑΝΙΑΣ


Το μέλι της βελανιδιάς είναι ένα από τα μέλια μελιτώματος, παράγετε δηλαδή από τις εκκρίσεις των μελιτογόνων εντόμων που παρασιτούν στον φλοιό της βελανιδιάς. Είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών στα δάση της βελανιδιάς αλλά και λόγω του μικροκλίματος η παραγωγή μελιού Βελανιδιάς δεν επιτυγχάνεται κάθε χρόνο
Χαρακτηριστικά :
- Είναι ένα σκουρόχρωμο συνήθως μέλι με άρωμα και  ιδιαίτερη γεύση, πλούσια και μεστή.
- Δεν είναι ιδιαίτερα γλυκό
- Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ιδιότητες και περιέχει σε μεγάλες ποσότητες κάλλιο, μαγνήσιο, φώσφορο, σίδηρο και νάτριο.
- Τα ένζυμα που περιέχει, ενισχύουν το μεταβολισμό και τις λειτουργίες των ζωτικών οργάνων.
- Βοηθάει στις γαστρικές διαταραχές, στη γρίπη, στην υπερκόπωση, και την αντιμετώπιση των αιμορροΐδων.
- Χαρακτηρίζεται ως μέλι εξαιρετικής υψηλής θρεπτικής αξίας, γι’ αυτό και στην Ευρώπη διατίθεται από καταστήματα Υγιεινής διατροφής.

ΜΕΛΙ ΑΝΘΕΩΝ ΜΕ ΡΕΙΚΙ

Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα μελισσοκομικά φυτά, καθώς βοηθάει τις μέλισσες να αναπτυχθούν βγαίνοντας από τον χειμώνα. Ανθόμελο εξαιρετικά γευστικό, μεγάλης θρεπτικής αξίας πλούσιο σε βιταμίνες. Τρυγιέται Απρίλιο με Μάιο ανάλογα με την εξέλιξη του χειμώνα. Η γύρη του είναι πολύ γευστική και θεωρείται από τις θρεπτικότερες που συλλέγονται. Κρυσταλλώνει άμεσα μετά την συλλογή του.

ΜΕΛΙ ΕΛΑΤΟΥ

Είναι το πιο παχύρευστο και λιγότερο γλυκό μέλι της συνολικής παραγωγής μας. Είναι πλούσιο σε ιχνοστοιχεία (κυρίως σίδηρο αλλά και κάλιο, μαγνήσιο, φώσφορο κλπ.) και βιταμίνες σε μικρότερες ποσότητες, αλλά ακόμα και αυτή η δόση βοηθάει στην καλύτερη αφομοίωση των σακχάρων από τον ανθρώπινο οργανισμό. Προέρχεται από μελιτώδεις εκκρίσεις του ελάτου και χαρακτηρίζεται από μη κρυστάλλωση κατά τους χειμερινούς μήνες. Ενδείκνυται για έλκος στομάχου και για ανθρώπους που θέλουν μικρή ποσότητα σακχάρων όπως διαβητικοί και άτομα σε δίαιτα.

ΚΡΕΜΑ ΜΕΛΙΟΥ


Πρόκειται για μια crème de miel από 100% ανεπεξέργαστο μέλι ελάτου & ανθέων. Είναι εξ' ολοκλήρου μέλι χωρίς πρόσθετα, χρώματα ή συντηρητικά. Με μια απολύτως φυσική διαδικασία που δεν αλλοιώνει τη σύσταση και τα θρεπτικά συστατικά του μελιού,φτιάχνουμε αυτή την εξαιρετικά φίνα σε υφή και ιδιαίτερα αρωματική κρέμα.

Είναι ιδανικό και πολύ ελκυστικό για τα παιδιά έχοντας μια ευχάριστη υφή και μία γεύση που πραγματικά θυμίζει κρέμα βανίλια, μπορεί να καταναλωθεί όπως όλα τα μέλια ή εναλλακτικά στη ζαχαροπλαστική, σαν γλάσο ή γέμιση σε μπισκότα ή ακόμα και σε ένα τσιζκέικ μελιού.

ΦΥΣΙΚΟ ΣΑΠΟΥΝΙ

100% φυσική σύνθεση Καθαρισμός - Μαλακτική και Καταπραϋντική δράση - Διατήρηση Ελαστικότητας Ένα μοντέρνο, σαπούνι που καθαρίζει απαλά ενώ διατηρεί τη φυσική υγρασία και την ελαστικότητα της επιδερμίδας. Το βιολογικό εκχύλισμα μελιού προσφέρει μαλακτική, καταπραϋντική και απαλυντική δράση, αφήνοντας την επιδερμίδα ενυδατωμένη. To βιολογικό αιθέριο έλαιο Λεβάντα προστατεύει και καταπολεμά τους ερεθισμούς, ενώ βοηθά στην ανάπλαση. Ιδανικό για κάθε τύπο επιδερμίδας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πρόσωπο και σώμα.

ΚΡΕΜΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΜΕΙΚΤΗ
Φυσικό κερί μέλισσας, λάδι αβοκάντο, λάδι μακαντάμια, λάδι ιπποφαούς, βούτυρο καφέ, λάδι τζοτζόμπα, αιθέριο έλαιο γεράνι και λεβάντα. Πλούσια σε βιταμίνες A,E,C. Βοηθά την επιδερμίδα να αντιμετωπίσει ελεύθερες ρίζες, λεπτές γραμμές, αποχρωματισμό ουλών και την χαλαρώνει.
Ημέρα-Νύχτα 45ml

ΚΡΕΜΑ ΑΚΜΗ-ΣΜΗΓΜΑΤΑ-ΜΥΚΗΤΕΣ

Φυσικό κερί μέλισσας, λάδι καρύδας, αμυγδαλέλαιο, λάδι μακαντάμια, λάδι ιπποφαούς, βούτυρο καφέ, βάμμα πρόπολης, αιθεριο έλαιο τειόδεντρο, καρότο, γκρείπφρουτ, λεμόνι.
Νυκτός 45ml

ΚΡΕΜΑ ΣΩΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΡΑΓΑΔΕΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ

Φυσικό κερί μέλισσας, λάδι αβοκάντο, αμυγδαλέλαιο, λάδι μακαντάμια, λάδι άγριο τριαντάφυλλο.
150ml

ΚΡΕΜΑ ΣΩΜΑΤΟΣ ΑΠΛΗ

Φυσικό κερί μέλισσας, λάδι καρύδας, αμυγδαλέλαιο, λεβάντα, γιασεμί, γεράνι.
150ml

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ

Φυσικό κερί μέλισσας, ελαιόλαδο, αιθέριο έλαιο λεβάντας ή χαμομήλι.
45ml

ΓΙΑ ΜΩΡΑ ΣΥΓΚΑΜΑΤΑ

Φυσικό κερί μέλισσας, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, αιθεριο έλαιο χαμομήλι
Νυκτός 45ml

ΒΑΜΜΑ ΠΡΟΠΟΛΗΣ

Βάμμα πρόπολης αναλογίας 10 μέρη πρόπολη 1 μέρος οινόπνευμα φαρμακευτικό 99 βαθμών. Ωρίμανσης τουλάχιστον 3 μηνών
10ml


 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life