Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Απόψε παρουσιάζεται το βιβλίο «Το παράθυρό μας» – Τα έσοδα θα δοθούν για τη βιβλιοθήκη του Δημ. Βρεφοκομείου Πάτρας

Απόψε παρουσιάζεται το βιβλίο «Το παράθυ...

Μετά τις 6 το απόγευμα, στο θέατρο Επίκεντρο+

Οι εκδόσεις Καλειδοσκόπιο παρουσιάζουν το βιβλίο με τίτλο «Το παράθυρό μας» σήμερα Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016 στο θέατρο Επίκεντρο+ (Νόρμαν 16 & Αγ. Διονυσίου) μετά τις 18:00 το απόγευμα.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν στην εκδήλωση, οι:

• Μαριάννα Κονδύλη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια και Διευθύντρια του Εργαστηρίου Γλώσσας και Λογοτεχνίας του Τ.Ε.Ε.Α.Π.Η. του Παν. Πατρών.

• Ειρήνη Κρανιά, Ψυχολόγος.

• Μαρία Τουλιάτου, Διευθύντρια του Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Πατρών.

Την εκδήλωση θα συντονίσουν μαθητές της ΣΤ’ τάξης του Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Πατρών.

Tο βιβλίο «Το παράθυρό μας» σε εικονογράφηση του Αλέξη Φραγκούλη, είναι μια μικρή ελεγεία για ένα βιβλιοπωλείο στην Πάτρα, που για χρόνια υποδεχόταν παιδιά, τους γονείς και τους δασκάλους τους. Ήρθε η ώρα να κλείσει, όμως άφησε πίσω του μια γενιά νέων αναγνωστών, έχοντας για χρόνια ασκήσει μια ουσιαστική πολιτική για το βιβλίο.

«Οι βιβλιοθήκες και τα βιβλιοπωλεία είναι τα παράθυρα που μας προσκαλούν στην περιπέτεια του κόσμου των βιβλίων», σημειώνει ο Νεκτάριος Στελλάκης, που έγραψε το κείμενο, θέλοντας να πει ένα «ευχαριστώ» στους ανθρώπους που έκαναν για χρόνια αυτό το μικρό βιβλιοπωλείο έναν φάρο της πόλης.

Καθηγητής ο ίδιος στο Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης, γνωρίζει πολύ καλά τι ρόλο παίζουν στην καλλιέργεια αναγνωστικών συμπεριφορών το να υπάρχουν χώροι που φιλοξενούν βιβλία, όπως είναι τα βιβλιοπωλεία και οι βιβλιοθήκες. Κι έτσι πρωτοστατεί στη δημιουργία βιβλιοθήκης στο Δημοτικό Βρεφοκομείο της Πάτρας, για τον σχεδιασμό της οποίας συμπράττουν τόσο το Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης όσο και το Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Πατρών.

Οι Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο «αγκάλιασαν» με τη σειρά τους το εγχείρημα, κι έτσι τα έσοδα από τις πωλήσεις του βιβλίου θα διατεθούν για να αγοραστούν βιβλία για τη νέα αυτή βιβλιοθήκη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture