Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Οι Γορτύνιοι της Ηλείας τίμησαν τον «Γρηγόριο τον Ε’» - ΦΩΤΟ

Οι Γορτύνιοι της Ηλείας τίμησαν τον «Γρη...

Τελέστηκε μνημόσυνο

Η μέρα των Γορτύνιων ήταν η χθεσινή στον Πύργο, καθώς πραγματοποιήθηκαν μια σειρά εκδηλώσεων από τον Σύνδεσμο των εν Ηλεία Γορτυνίων «Γρηγόριος ο Ε’». Τελέστηκε μνημόσυνο στη μνήμη του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, επιμνημόσυνη δέηση και τέλος η κοπή της πρωτοχρονιάτικη πίτα του συλλόγου που συνοδεύτηκε από απονομή τιμητικών διακρίσεων. 

Το πρωί της Κυριακής χοροστατούντος του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Ωλένης κ.κ. Αθανασίου, τελέστηκε στον Ι.Ν. Αγίας Κυριακής το ετήσιο Αρχιερατικό Μνημόσυνο στη μνήμη του Εθνικού μας ήρωα της Επανάστασης του 1821 Αρχιστράτηγου Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. Ο διευθυντής του 8ου Δημ. Σχολείου Πύργου Θανάσης Κατσίμπελης, εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας. Μετά το πέρας της λειτουργίας ακολούθησε επιμνημόσυνη δέση στον ανδριάντα του ήρωα στην πλατεία ΟΤΕ στον Πύργο και κατάθεση στεφάνου από τον πρόεδρο του Συνδέσμου Γιώργο Μπράμο.

Στην συνέχεια το κοινό που παρακολούθησε τις δύο εκδηλώσεις παραβρέθηκε και στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συνδέσμου στο Θέατρο Απόλλων η παρουσίαση του ημερολογίου του Συνδέσμου για το 2016 που είναι αφιερωμένο στις Ιερές Μονές της Γορτυνίας και θα απονεμηθούν τιμητικές διακρίσεις σε διακεκριμένες προσωπικότητες και Πολιτιστικούς Συλλόγου της πόλης του Πύργου.

Στην συγκεκριμένη εκδήλωση τμήματα του Λυκείου Ελληνίδων και του συλλόγου Ηλείων Παράδοσις, παρουσίασαν ελληνικούς χορούς. Μεταξύ άλλων παραβρέaθηκαν ο Βουλευτής Ηλείας Κώστας Τζαβάρας, ο πολιτευτής Θεόδωρος Βλαγκούλης, η αντιδήμαρχος Πύργου Ανδριάνα Αγγελακοπούλου, ο διοικητής της ΣΕΤΤΗΛ Γιάννης Ζαφείρης, ο δασάρχης Πύργου Παναγιώτης Λάττας, ο αντιπρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας Νίκος Παναγιωτακόπουλος, εκπρόσωποι του ΕΑΑΝ Ηλείας και άλλων φορέων και συλλόγων.

ilialive.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις