Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Είδε χαλιά, εισέπραξε κοπλιμέντο στο ΙΡΑΝ ο Τσίπρας

Είδε χαλιά, εισέπραξε κοπλιμέντο στο ΙΡΑ...

Μεγάλης σημασίας ταξίδι του Έλληνα πρωθυπουργού

Γνωριμία με το Ιράν περιλάμβανε η πρώτη ημέρα του ταξιδιού του πρωθυπουργού στη χώρα. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο πρώτος ηγέτης δυτικής χώρας που επισκέπτεται την Τεχεράνη, μετά την επίτευξη της συμφωνίας για το πυρηνικό του πρόγραμμα της χώρας.

Το ταξίδι θεωρείται μεγάλης σημασίας για την ελληνική κυβέρνηση με τον ίδιο τον πρωθυπουργό να τονίζει αποτελεί στρατηγική επιλογή η ανάπτυξη των σχέσεων Ελλάδας - Ιράν ειδικά στους τομείς της καινοτομίας, ενέργειας, εμπορίου, πολιτισμού και ναυτιλίας.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συναντήσει αύριο την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία του Ιράν, συμπεριλαμβανομένων του ανώτατου ηγέτη Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ και του προέδρου Χασάν Ρουχανί.

Η πρώτη ημέρα του ταξιδιού ήταν όμως αφιερωμένη στον πολιτισμό και τις επιστήμες. Ο Αλέξης Τσίπρας ξεναγήθηκε σήμερα, στα αρχιτεκτονικά μνημεία του Εσφαχάν που θεωρείται η πολιτιστική πρωτεύουσα του Ιράν, με ιδιαίτερα σημαντική ιστορική παράδοση. Αμέσως μετά μετέβη στην Τεχεράνη όπου και ξεναγήθηκε στο τεχνολογικό πάρκο.

Το κοπλιμέντο

Εκεί έλαβε κι ένα… πολιτικό κοπλιμέντο αφού ο επικεφαλής του τεχνολογικού πάρκου, Μαχντί Τσαφαρίνια που τον υποδέχτηκε τον χαρακτήρισε ως τον πιο ανεξάρτητο ηγέτη της Ευρώπης.

 

ΠΗΓΗ: tvxs.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις