Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Eνημέρωση για την ψυχική υγειά στο TEI Πάτρας

Eνημέρωση για την ψυχική υγειά στο TEI Πάτρας

"Η ψυχική νόσος αλλάζει τη ζωή, δεν την καταστρέφει"

Την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι στον κεντρικό διάδρομο του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, διεξήχθη δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την ψυχική νόσο από τις σπουδάστριες του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας, οι οποίες πραγματοποιούν την εργαστηριακή πρακτική τους στον Σύλλογο για την Ψυχική Υγεία- ΣΟΨΥ Πάτρας.

Η δράση έγινε σε συνεργασία με την υπεύθυνη καθηγήτρια τους κ. Μοσχοπούλου και τους επαγγελματίες του Συλλόγου.

Στο πλαίσιο της δράσης προβλήθηκαν βίντεο ευαισθητοποίησης για την ψυχική υγεία, αναρτήθηκαν φωτογραφίες που αποτύπωναν τη ζωή των ψυχικά πασχόντων στη Λέρο πριν 25 χρόνια, αλλά και φωτογραφίες με την καθημερινότητα των μελών του ΣΟΨΥ Πάτρας στην κοινότητα. Διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό σχετικά με τους μύθους και τις αλήθειες για τις ψυχικές διαταραχές και στο τέλος πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συζήτηση με τους φοιτητές του ΤΕΙ, η οποία συντονίστηκε από  την ψυχολόγο Ειρήνη Κρανιά και τον κοινωνικό λειτουργό Λάμπρο Αραπάκο.

Επίσης, στόχος της δράσης αποτέλεσε η πληροφόρηση της φοιτητικής κοινότητας για τη νέα υπηρεσία του ΣΟΨΥ Πάτρας, τον Κοινωνικό- Κοινοτικό Σταθμό Ψυχικής Υγείας «Γέφυρες Ζωής».

Οι σπουδάστριες Κοινωνικής Εργασίας που οργάνωσαν τη δράση, θέλουν να ευχαριστήσουν θερμά τις παρακάτω επιχειρήσεις που βοήθησαν για την εκτύπωση του αναγκαίου υλικού: Copy Paste Σταμάτης Γερόπουλος, allREDy Νικόλαος Τσακανίκας, Jamba Copy Παπαρηγόπουλος Πασκάλ  και βιβλιοπωλείο Ροδόπουλος.

Τι είναι ο Κοινωνικός- Κοινοτικός Σταθμός Ψυχικής Υγείας «Γέφυρες Ζωής» του Συλλόγου για την Ψυχική Υγεία- ΣΟΨΥ Πάτρας;

O ΣΟΨΥ Πάτρας στην προσπάθειά του να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες για παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας της κοινότητας καθώς και τις ανάγκες των χρόνιων ψυχικά πασχόντων και των οικογενειών τους, δημιούργησε μια νέα Ολοήμερη Δομή Ψυχικής Υγείας, η οποία ονομάζεται Κοινωνικός- Κοινοτικός Σταθμός Ψυχικής Υγείας «Γέφυρες Ζωής».

Επικοινωνώντας στα τηλέφωνα του Συλλόγου 2610 621273 και 6977452647, οι  κοινωνικοί λειτουργοί, οι ψυχολόγοι, ο ψυχίατρος και η παιδοψυχίατρος είναι στη διάθεσή σας άμεσα και δωρεάν.

Στόχοι της υπηρεσίας είναι:

• Η υλοποίηση προγραμμάτων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την ψυχική νόσο με σκοπό την άρση του στίγματος, των προκαταλήψεων και των διακρίσεων που αντιμετωπίζουν οι ψυχικά πάσχοντες.

• Η παροχή συμβουλευτικής- ψυχολογικής υποστήριξης σε ατομικό επίπεδο σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες που αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας καθώς και στις οικογένειές τους.

• Η παροχή υπηρεσιών αξιολόγησης, διάγνωσης και θεραπευτικών οδηγιών σε εφήβους και ενήλικες που αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας από ψυχίατρο και παιδοψυχίατρο.

• Η υλοποίηση προγραμμάτων ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο για χρόνιους ψυχικά πάσχοντες.

 

Η ψυχική νόσος αλλάζει τη ζωή, δεν την καταστρέφει.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις