Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ηλεία - Κατάκολο: Ανοδικές τάσεις στην κρουαζιέρα το 2016

Ηλεία - Κατάκολο: Ανοδικές τάσεις στην κ...

Επιστρέφει με περισσότερες αφίξεις η Costa - Εκτιμήσεις και για την επιβατική κίνηση

Το 2015 μπορεί να χαρακτηριστεί ως μια χρονιά για την κρουαζιέρα όπου το λιμάνι του Κατακόλου αρκέστηκε όπως και το 2014 να διατηρήσει τη δυναμική του. Παράλληλα ολοκληρώθηκαν (και ολοκληρώνονται) σημαντικά έργα στις λιμενικές υποδομές, ενώ δρομολογήθηκαν και αρκετά άλλα από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου. Το 2016 όμως σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που υπάρχουν για τον προγραμματισμό των αφίξεων και τις εκτιμήσεις, θα είναι χρονιά – ορόσημο για την ανάκαμψη της κρουαζιέρας για το Κατάκολο, που ακολουθεί τη διεθνή τάση. Έτσι τη νέα σεζόν αναμένεται αύξηση των αφίξεων, όμως το κυριότερο χαρακτηριστικό είναι η αύξηση του αριθμού των τουριστών/επιβατών που θα φτάσουν στο επίνειο του Πύργου και της Ολυμπίας.

Επιστρέφει με περισσότερες αφίξεις η Costa Cruises
Την τελευταία διετία μια από τις παραδοσιακές εταιρίες που δεκαετίες τώρα δρομολογεί τα κρουαζιερόπλοιά της στο Κατάκολο, η Costa Cruises, είχε μειώσει τον αριθμό των αφίξεων. Φέτος σύμφωνα με πληροφορίες η ιταλική εταιρία επιστρέφει δυναμικά και μάλιστα δικό της πλοίο, το Costa Luminosa, θα κάνει «ποδαρικό» την Πρωτοχρονιά στο λιμάνι, ενώ θα υπάρξει και ανάλογη συνέχεια. Η εταιρία διαθέτει 15 πλοία, με τα παλιότερα του στόλου να έχουν ήδη ανακαινιστεί για να ανταπεξέλθουν στις υψηλές απαιτήσεις της κρουαζιέρας και φέτος αναμένεται να αυξήσει και πάλι την παρουσία της στο Κατάκολο.

Πάνω από 270 αφίξεις
Ενώ απομένουν λίγες ημέρες για να κλείσει και επισήμως η φετινή σεζόν, τα στοιχεία για τη νέα χρονιά δίνουν μια νότα αισιοδοξίας για το λιμάνι Κατακόλου. Ο αριθμός των αφίξεων των κρουαζιερόπλοιων θα αυξηθεί το 2016, όχι σε μεγάλο αριθμό και ποσοστιαία. Όμως η δρομολόγηση μεγαλύτερης χωρητικότητας πλοίων προς την περιοχή, σημαίνει σημαντική αύξηση στον αριθμό των τουριστών/επιβατών, που θα φτάσουν στο Κατάκολο και θα επισκεφτούν την Ολυμπία και την ευρύτερη περιοχή. Ο αριθμός των αφίξεων αναμένεται να ξεπεράσει τις 270, σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν από τον μέχρι τώρα προγραμματισμό των εταιριών της κρουαζιέρας, όμως έως τον Απρίλιο που θα έχουν γίνει γνωστές και οι έκτακτες αφίξεις, ο αριθμός αυτός είναι πολύ πιθανό να διαφοροποιηθεί αυξητικά. Σε κάθε περίπτωση έχουμε μπροστά μας μια καλή χρονιά για την κρουαζιέρα, που αν αξιοποιηθεί με το σωστό τρόπο μπορεί να αποδώσει καρπούς και να συνεχίσει η άνοδος τις επόμενες σεζόν.

Το MS Koningsdam κάνει πρεμιέρα στο Κατάκολο
Το μεγάλο νέο για το 2016 στο λιμάνι του Κατακόλου είναι η άφιξη του νέου κρουαζιερόπλοιου της Holland America το MS Koningsdam. Μια διπλή άφιξη που αποκτά ιδιαίτερο χαρακτήρα για το Κατάκολο, αφού το επίνειο του Πύργου και της Ολυμπίας περιλαμβάνεται στην πρώτη κρουαζιέρα του συγκεκριμένου πλοίου. Σύμφωνα με το πρόγραμμα η κρουαζιέρα των 7 ημερών αλλά και των 19 ημερών, έχει ως σταθμό το Κατάκολο στις 12 και 17 Απριλίου. Για τις συγκεκριμένες κρουαζιέρες ήδη οι περισσότερες κατηγορίες καμπινών είναι sold out και το πλοίο αναμένεται να έρθει με πληρότητα που αγγίζει το 100% στην περιοχή μας. Το υπερπολυτελές αυτό κρουαζιερόπλοιο μπορεί να φιλοξενήσει 2650 επιβάτες, παρέχοντας απίστευτες ανέσεις. Θεωρείται βέβαιο λοιπόν πως το συγκεκριμένο πλοίο θα γίνει δεκτό με ιδιαίτερες τιμές από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο λόγω της περίστασης.

ilialive.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις