Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

ΝΔ: Αναβρασμός κάτω από την επιφανειακή εκεχειρία

ΝΔ: Αναβρασμός κάτω από την επιφανειακή εκεχειρία

Ρίχνει γέφυρες ο Πλακιωτάκης

Τεταμένο εξακολουθεί να παραμένει το κλίμα στη Νέα Δημοκρατία, μία ημέρα μετά την ανάληψη καθηκόντων μεταβατικού προέδρου από τον Γιάννη Πλακιωτάκη. Τα υψηλόβαθμα στελέχη και οι υποψήφιοι για την προεδρία συνεχίζουν να προβαίνουν σε δηλώσεις με... νόημα ή να ρίχνουν «μπηχτές» ο ένας για τον άλλο, δείχνοντας ότι η ηρεμία και η ενότητα στους κόλπους του κόμματος είναι πλέον πολύ δύσκολο να επιτευχθούν.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση - μήνυμα με πολλούς αποδέκτες, από τον πρώην πρόεδρο της Ν.Δ., Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος αναφερόμενος στα εσωτερικά της κόμματος, συνέστησε «ενότητα και σοβαρότητα». Σημειώνεται πως ο κ. Σαμαράς φέρεται προσβεβλημένος από τις πρόσφατες τοποθετήσεις του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Μάλιστα, συνεργάτες του κ. Σαμαρά, τονίζουν ότι ο πρώην πρόεδρος έχει κρατήσει στάση «απόλυτης ουδετερότητας» σε όλη τη μέχρι στιγμής, προεκλογική διαδικασία.

Ο ίδιος ο κ. Μεϊμαράκης απέφυγε στις τελευταίες του δηλώσεις να προχωρήσει σε διευκρινίσεις σχετικά με τον κ. Σαμαρά, ενώ υπήρχαν διαρροές ότι ο πρώτος προέβη την Τρίτη, σε φραστική επίθεση κατά συνεργάτη του κ. Σαμαρά, κατά την οποία δεν έλειψαν τα «γαλλικά». Ωστόσο, ο κ. Μεϊμαράκης φέρεται να διαψεύδει πως έλαβε χώρα τέτοιο γεγονός.

Νωρίτερα, ο κ. Μεϊμαράκης ζήτησε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες κατά της εταιρείας που είχε αναλάβει τη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών της Ν.Δ. Σχετική επιστολή έστειλε στον κ. Πλακιωτάκη και τους συνυποψηφίους του (Κυριάκο Μητσοτάκη, Άδωνι Γεωργιάδη και Απόστολο Τζιτζικώστα).

«Η ΝΔ να προβεί σε όλες τις νόμιμες, νομικές, αστικές και ποινικές ενέργειες κατά της εταιρείας “Infosolutions, Αθανάσιος Κλωνάρης-Ελένη Τυρμάκη ΟΕ”», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση από την πλευρά του κ. Μεϊμαράκη.

Σχολιάζοντας την επιστολή Μεϊμαράκη, ο Απόστολος Τζιτζικώστας εξέφρασε την απορία του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, γιατί ακόμα δεν έχουν κινηθεί οι σχετικές διαδικασίες, καθώς -όπως είπε- είχε καταθέσει ανάλογο αίτημα προς το κόμμα ήδη από την περασμένη Δευτέρα.

Ο κ. Τζιτζικώστας επανέλαβε το αίτημά του για συνάντηση των τεσσάρων υποψηφίων, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Γ. Πλακιωτάκη. Όπως είπε, μία τέτοια κίνηση θα στείλει «ένα μήνυμα ενότητας στον κόσμο της ΝΔ που ανησυχεί και για να πέσουν οι τόνοι και να συμφωνηθεί ένας κώδικας συμπεριφοράς και τέλος για να συζητηθούν τρόποι διασφάλισης της εκλογικής διαδικασίας όπως ακριβώς προβλέπει το καταστατικό».

Ωστόσο, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι σημαίνοντα και ιστορικά στελέχη της παράταξης εκφράζουν τον προβληματισμό τους για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. «Με ιδιαίτερη θλίψη παρακολουθώ τα όσα συμβαίνουν», είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό RealFM. Συμπλήρωσε πως «άνοιξε ο ασκός του Αιόλου και δεν κλείνει εύκολα».

Ρίχνει γέφυρες ο Πλακιωτάκης

Στην «επιχείρηση ενότητα» επενδύει ο αντιπρόεδρος (που ουσιαστικά εκτελεί χρέη προέδρου) Γιάννης Πλακιωτάκης. Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, το βράδυ της Τετάρτης, ήταν εξαιρετικά φειδωλός και προσεχτικός, επιχειρώντας να δώσει μία νότα αισιοδοξίας για την παράταξη.

«Όλα θα πάνε καλά, η Νέα Δημοκρατία θα προχωρήσει στην επόμενη ημέρα», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Πλακιωτάκης, ο οποίος απέφυγε να απαντήσει στα περί νοθείας ή σαμποτάζ της εκλογικής διαδικασίας.

Σημειώνεται ότι ο κ. Πλακιωτάκης ξεκίνησε ήδη κύκλο επαφών με κομματικά στελέχη. Στο πλαίσιο αυτό είχε την Τετάρτη, συνεργασία με τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, Ανδρέα Παπαμιμίκο. Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, η συνεργασία αυτή θα συνεχισθεί σε καθημερινή βάση, «με βασική προτεραιότητα την ταχεία, ομαλή και απόλυτα διαφανή διαδικασία εκλογής νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας».

 

 

efsyn.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις