Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κρήτη: Θα ολοκληρωθεί κανονικά ο δρόμος Γάζι-Κρουσώνας

Κρήτη: Θα ολοκληρωθεί κανονικά ο δρόμος ...

Βρέθηκε η λύση ώστε το έργο να προστατέψει τα αρχαιολογικά ευρήματα

Φαίνεται πως τα βρήκαν Περιφέρεια και αρχαιολογική υπηρεσία, κάπου στη μέση, αναφορικά με το ζήτημα της ολοκλήρωσης του δρόμου Γάζι- Κρουσώνας (κόμβος Καλεσσών) ώστε  να μη βγει το έργο από το ΕΣΠΑ αλλά και να προχωρήσει η ανασκαφή των ευρημάτων.

Υπενθυμίζεται πως οι αρχαιολόγοι είχαν επαναστατήσει κατά του έργου καθώς στο σημείο είχε βρεθεί τμήμα υστερομινωικού οικισμού, εκεί ακριβώς  που επρόκειτο να κατασκευαστεί κυκλικός κόμβος.

Η λύση ωστόσο βρέθηκε με την συνεργασία της Περιφέρειας με τις υπηρεσίες. Έγινε οριοθέτηση του χώρου , όπως αναφέρει το cretalive,ώστε να αποφασιστεί το σημείο που θα πέσουν ασφαλτικά ενώ θα ενισχυθεί το προσωπικό ώστε να γίνει  θετική εισήγηση στο ΚΑΣ για κατάχωση των ευρημάτων.

Με αυτό τον τρόπο αποφεύχθηκαν τα χειρότερα καθώς αυτή η διαφωνία θα μπορούσε να οδηγήσει στην απένταξη του έργου ,των 26 εκ. ευρώ , από το ΕΣΠΑ!

Το ζήτημα θα ενταχθεί με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος στο ΚΑΣ καθώς τα χρονικά περιθώρια από το ΕΣΠΑ στενεύουν και δεν υπάρχει καιρός για καθυστερήσεις...

Το θετικό είναι ότι οι αρχαιολόγοι πιστεύουν πως έρχεται στο φως ένα μεγάλο μινωϊκο συγκρότημα που έρχεται να "γεμίσει" ιστορικά κενά για το Μαλεβίζι.

Συγκεκριμένα, στο σημείο βρέθηκε  τμήμα του οικισμού διαμορφωμένο σε δύο άνδηρα. Τα δωμάτια αποτελούσαν αποθηκευτικούς και εργαστηριακούς χώρους, αλλά και κοινόχρηστους χώρους όπως δείχνουν πλήθος αγγείων που βρέθηκαν.

Τέλος, ζητήθηκε να γίνει φραγή του αγωγού απορροής των ομβρίων υδάτων  καθώς η πρόσφατη κακοκαιρία προκάλεσε φθορές ενώ ζητήθηκε να τροποποιηθεί και η μελέτη  κατασκευής του κυκλικού κόμβου ώστε να μη χαθούν τα αρχαία ευρήματα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κρήτη: Αντιδράσεις για το «λουκέτο» στο δήμο Γαύδου

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις