Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Προγραμματικές Αλ. Τσίπρα: Αυτή η Βουλή θα σφραγίσει την έξοδο από την κρίση- Άμεση αναστολή του 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση

Προγραμματικές Αλ. Τσίπρα: Αυτή η Βουλή ...

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε εφικτή την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση και τα μνημόνια

21:32 Ολοκληρώθηκαν πριν από λίγο οι προγραμματικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα όπου μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της κυβέρνησης ανακοίνωσε το "παγωμα" του ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση μέχρι την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2016 προκειμένου έως τότε να έχουν βρεθεί τα απαραίτητα ισοδύναμα μέτρα.

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για μία δύσκολη αλλά ελπιδοφόρα περίοδο που θα ακολουθήσει. "Μέσα στην επόμενη τετραετία έχουμε να υλοποιήσουμε τα συμφωνηθέντα προκειμένου να απαλλαγούμε από την επιτροπεία, αλλά και να κάνουμε τομές για την παραγωγική αναγέννηση της Ελλάδας", σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Όπως αναφέρει το tvxs.gr, ο πρωθυπουργός κάνοντας μία ανασκόπηση στο τι έχει πετύχει η σημερινή κυβέρνηση μέσω της συμφωνίας που επιτεύχθη με την Ευρώπη, ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για την απομάκρυνση του ενδεχόμενου εξόδου από τη ζώνη του ευρώ και περιέγραψε τη σταθερότητα που η εξέλιξη αυτή φέρνει. Η νέα συμφωνία αφήνει ανοιχτό το παράθυρο της ανάπτυξης είπε ο πρωθυπουργός. Κι εξηγώντας τι σημαίνει ο όρος ανάπτυξη για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, είπε ότι στόχος είναι να ανοίξει ο δρόμος για ένα νέο διαφορετικό παραγωγικό μοντέλο που δεν θα έχει σχέση με τις συντηρητικές οδούς.

Όπως είπε μέχρι τώρα η ανάπτυξη σήμαινε απορρύθμιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων και ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, μοντέλο που απέτυχε παταγωδώς συρρικνώνοντας την οικονομία, εκτοξεύοντας την ανεργίας και προκαλώντας αλυσιδωτές κοινωνικές αντιδράσεις.

Απέναντι στην αποτυχημένη νεοφιλελεύθερη πολιτική που θέλει να ορθώσει την ανάπτυξη σε κοινωνικά ερείπια, εμείς θα βάλουμε τους ανθρώπους πάνω από όλα. προτείνουμε ένα νέο κοινωνικό και παραγωγικό μοντέλο που θα στηρίζεται στην προστασία των εργασιακών και στην εστίαση στην τεχνολογία και την έρευνα. Αυτός είναι ένας δρόμος εφικτός αλλά όχι ευκολοδιάβατος.

«Για να μπορέσουμε να κάνουμε τα πρώτα βήματα πρέπει να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία και να αποκτήσουμε ξανά πρόσβαση στις αγορές αλλά και να προσελκύσουμε επενδύσεις», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Η υλοποίηση της συμφωνίας είναι αναγκαία συνθήκη, αλλά μέσα στους επόμενους 20 μήνες πρέπει να εφαρμόσουμε και παράλληλες δράσεις», είπε.

«Για να πετύχουμε τον στόχο αυτό πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα στην υλοποίηση της πρώτης αξιολόγησης, αν και γνωρίσουμε ότι σε πολλά σημεία περιέχει και επιβαρυντικά μέτρα, προκειμένου να ανοίξει το θέμα του χρέους και να ανακεφαλαιοποιηθούν οι τράπεζες. Αυτά τα δύο είναι ο πιο κρίσιμος κάβος για την αρχή της ανάπτυξης.

Το πρώτο εξάμηνο του 2016 πρέπει να είναι το εξάμηνο που θα επιστρέψουμε σε ρυθμούς ανάπτυξης, ώστε από εκεί και πέρα να μπορέσουμε να βγούμε από το καθεστώς του δανεισμού», είπε ο πρωθυπουργός και τόνισε πως όλα αυτά πρέπει να γίνουν με γνώμονα την προστασία της κοινωνίας και των κοινωνικών αγαθών.

«Τρεις είναι οι άμεσες προτεραιότητες: η απομειώση του χρέους, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και η προσέλκυση επενδύσεων», τονισε.

 

 

 

Αυτή η Βουλή θα είναι εκείνη που θα σφραγίσει την οριστική έξοδο από την κρίση, επεσήμανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την έναρξη της ομιλίας του στην Ολομέλεια της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Η επιστροφή στην ανάπτυξη, η αναδιάρθρωση του χρέους και η πάταξη της φοροδιαφυγής αποτελούν τον μοναδικό δρόμο εξόδου από την πολυετή επιτροπεία, σημείωσε και επεσήμανε ότι στο τέλος της τετραετίας θα έχει μείνει πίσω η Ελλάδα των μνημονίων.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε εφικτή την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση και τα μνημόνια κατά τη διάρκεια αυτής της κοινοβουλευτικής περιόδου. Όπως εξήγησε, ωστόσο, ο δρόμος αυτός δεν θα είναι εύκολος. «Έρχεται μία δύσκολη αλλά ελπιδοφόρα πολιτική περίοδος. Ο ελληνικός λαός με την ετυμηγορία του μας έδωσε εντολή σταθερότητας, ισχυρής κυβέρνησης τετραετίας», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

"Είναι δεδομένο ότι αυτή θα είναι η τελευταία ευκαιρία για την εξυγίανση των ελληνικών τραπεζών. Οι προηγούμενες απέτυχαν παταγωδώς. Δεν αντιμετωπίστηκε το πρόβλημα των κόκκινων δανείων, ενώ το κράτος κράτησε τις ίδιες διοικήσεις που έφεραν τις τράπεζες στο χείλος του γκρεμού. Το ελληνικό κράτος αγόρασε στην ουσία τις τράπεζες, αφήνοντας το managment στους προηγούμενους! Αυτή η αρνητική παγκόσμια πρωτοτυπία δεν θα επαναληφθεί. Οι τράπεζες που θα ανακεφαλαιοποιηθούν με χρήματα του ελληνικού Δημοσίου θα έχουν το αντίστοιχο management. Η περίοδος της διαπλοκής τελείωσε", είπε χειροκροτούμενος ο Αλέξης Τσίπρας.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

"Ισχυρή αντιπολίτευση θα είναι το ολιγαρχικό καθεστώς. Δυνάμεις που θα κάνουν τα πάντα ώστε σε αυτό τον τόπο να μην αλλάξει τίποτα. Με αυτές τις δυνάμεις θα συγκρουστούμε σκληρά με συναίσθηση της ευθύνης για τον λαό. Η νέα συμφωνία δίνει ένα καλύτερο χρηματοδοτικό πλαίσιο. Είναι ίδια η ανάπτυξη που επαγγέλεται η αξιωματική αντιπολίτευση με όσα λέμε εμείς; Δεν εννοούμε το ίδιο πράγμα. Εμείς θα ανοίξουμε ένα δρόμο διαφορετικό από αυτόν που προτείνουν η ελληνική και ευρωπαϊκή συντηριτική ελίτ. Στόχος ήταν το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Το σχέδιο αυτό οδήγησε σε κυβερνητικές αδικίες, διευρύνοντας τις ανισότητες και απέτυχε παταγωδώς. Συρρίκνωσε την οικονομία, εκτόξευσε την ανεργία και προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις. Απέναντι στην αποτυχημένη νεοφιλελεύθερη συνταγή που θέλει να θεμελιώσει την ανάπτυξη πάνω σε ερείπια, εμείς προτείνουμε ένα μοντέλο που βάζει τις ανάγκες των πολλών πάνω από των λίγων".

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

"Θα προχωρήσουμε άμεσα στην αναστολή του 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση" είπε ο Πρωθυπουργός.

 

.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις