Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Der Spiegel: Δυσαρεστημένο το ΔΝΤ με την πορεία των μεταρρυθμίσεων

Der Spiegel: Δυσαρεστημένο το ΔΝΤ με την...

Εκτιμά πως μπορεί η Ελλάδα να χρειαστεί νέα έκτακτη χρηματοδότηση

Δυσαρεστημένο με την πορεία των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα φέρεται να είναι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όπως αναφέρει το Der Spiegel. Το πρόβλημα σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό έγκειται στο ότι ναι μεν από τα μέσα Ιουλίου έχουν ψηφιστεί μια σειρά από νόμους ώστε να μπορέσει να εκταμιευθεί η τελευταία δόση, αλλά έχει εφαρμοστεί μόνο ένα μέρος τους και κύριος λόγος για τις καθυστερήσεις είναι οι εκλογές.

Σύμφωνα με τη σημερινή, έκτακτη έκδοση του περιοδικού, σε εσωτερική ανάλυσή του το ΔΝΤ αναφέρει ότι τα δύο τρίτα των μεταρρυθμίσεων περιμένουν ακόμη την εφαρμογή τους. Επισημαίενται δε, πως η αξιολόγηση που επρόεκιτο να ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο, θα πρέπει να αναβληθεί τουλάχιστον μέχρι τον Δεκέμβριο, οπότε και η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να βρεθεί ενώπιον νέας χρηματοδοτικής ανάγκης.

"Επιπλέον 3 δισεκατομμύρια ευρώ από την πρώτη δόση του πακέτου βοήθειας των 26 δισεκατομμυρίων κανονικά δεν θα έπρεπε να εκταμιευθούν, λόγω της ελλιπούς μεταρρυθμιστικής προόδου, λέγεται στο ΔΝΤ. Οι συζητήσεις για πιθανές ελαφρύνσεις του χρέους για την Ελλάδα αναβάλλονται, λόγω της μεταρρυθμιστικής καθυστέρησης, προς το τέλος του χρόνου", σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά