Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δεν έχει τέλος ο εφιάλτης: 34 οι νεκροί στο Φαρμακονήσι - Τουλάχιστον τέσσερα βρέφη και έντενα μικρά παιδιά ανάμεσά τους

Δεν έχει τέλος ο εφιάλτης: 34 οι νεκροί ...

Οι εικόνες στη Λέρο είναι ανατριχιαστικές

Νεώτερη ενημέρωση: Στους 34 ανέρχονται οι νεκροί, ανάμεσα τους τέσσερα βρέφη και 11 παιδιά, μετά την ανατροπή λέμβου με πρόσφυγες και μετανάστες ανατολικά του Φαρμακονησίου, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό.

Η τραγωδία συνέβη τα ξημερώματα, όταν ξύλινο σκάφος το οποίο μετέφερε άγνωστο μέχρι στιγμής αριθμό μεταναστών ανατράπηκε.

Μέχρι τώρα, οι αρχές περισυνέλλεξαν σορούς 34 ατόμων, μεταξύ των οποίων τέσσερα βρέφη, 11 παιδιά (έξι αγόρια και πέντε κορίτσια), δέκα γυναίκες και εννέα άντρες.

Μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής οι νεκροί από την ανατροπή του σκάφους ανέρχονταν σε 28. Το απόγευμα ανασύρθηκαν από τη θαλάσσια περιοχή ακόμα έξι νεκροί μετανάστες. Πρόκειται για ένα μικρό αγοράκι, τέσσερις γυναίκες και έναν άνδρα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες άνδρες της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών απεγκλώβισαν οκτώ νεκρούς πρόσφυγες μέσα από το αμπάρι του ανατραπέντος σκάφους.

Οι σοροί των νεκρών έχουν παραληφθεί από κανονιοφόρο του Πολεμικού Ναυτικού και αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να μεταφερθούν στη Ρόδο. Οι υπόλοιποι διασωθέντες μετανάστες έχουν μεταφερθεί στη Λέρο.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, τα πρώτα πλωτά που έφθασαν στην περιοχή της τραγωδίας κατάφεραν να διασώσουν 68 άτομα, ενώ άλλοι 29 είχαν καταφέρει, καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες, να κολυμπήσουν μέχρι το Φαρμακονήσι.

Οι άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στη θαλάσσια περιοχή του Φαρμακονησίου (ισχυροί άνεμοι 7 μποφόρ) αλλά και ο μεγάλος αριθμός ατόμων που επέβαιναν στο σκάφος είναι σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η βασική αιτία για την ανατροπή του σκάφους.

Στην περιοχή οι έρευνες συνεχίζονται καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί πόσα άτομα επέβαιναν πάνω στο ξύλινο σκάφος.

Με εντολή του αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας Χρήστου Ζώη ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, αντιναύαρχος Αθανάσιος Αθανασόπουλος και ο Β' υπαρχηγός του Σώματος, αντιναύαρχος Νικόλαος Πατρινός μεταβαίνουν με πλοία ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού από τη Μυτιλήνη στο Φαρμακονήσι.

 

Νεώτερη ενημέρωση: Τουλάχιστον τέσσερα βρέφη και δέκα μικρά παιδιά, πέντε αγόρια και πέντε κορίτσια, περιλαμβάνονται μεταξύ των 28 νεκρών στο Φαρμακονήσι.

Μεταξύ των υπολοίπων θυμάτων οι σοροί των οποίων έχουν ανασυρθεί από τη θαλάσσια περιοχή, περιλαμβάνονται έξι γυναίκες και οκτώ άντρες.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, άνδρες της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών απεγκλώβισαν οκτώ νεκρούς πρόσφυγες μέσα από το αμπάρι του ανατραπέντος σκάφους.

 

 

- Στους 28 ανέρχονται σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό οι νεκροί, μετά την ανατροπή λέμβου με πρόσφυγες και μετανάστες ανατολικά του Φαρμακονησίου.

Ανάμεσα στις σορούς που ανασύρθηκαν ήταν και αυτή ενός βρέφους.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα τα πρώτα πλωτά που έφθασαν στην περιοχή κατάφεραν να διασώσουν 68 άτομα, ενώ άλλοι 29 είχαν καταφέρει καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες να κολυμπήσουν μόνοι τους στο Φαρμακονήσι.

Από τα ξημερώματα της Κυριακής το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή μέσω του αριθμού 112 έλαβε επείγον σήμα για λέμβο σε κίνδυνο, με αδιευκρίνιστο αριθμό μεταναστών και προσφύγων.

Άμεσα απογειώθηκε ελικόπτερο Super Puma, ενώ πλωτά του λιμενικού έσπευσαν στο σημείο από τη Μυτιλήνη.

Από το πρωί η ηγεσία του σώματος είναι επί ποδός για το συντονισμό της όλης επιχείρησης που γίνεται στο Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης του υπουργείου Ναυτιλίας.

Για το συμβάν έχει ενημερωθεί ο υπουργός Ναυτιλίας, Χρήστος Ζώης, ο οποίος την Κυριακή συμμετείχε σε σύσκεψη για το μεταναστευτικό στη Μυτιλήνη.

Στη θαλάσσια περιοχή οι έρευνες συνεχίζονται, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί ούτε από τους διασωθέντες πόσα άτομα επέβαιναν πάνω στο σκάφος.

Η πρώτη πληροφόρηση έκανε λόγο για περισσότερα από 100 άτομα.

 

 

 

- Δέκα νεκροί, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί, έχουν ανασυρθεί έως τώρα από τη θαλάσσια περιοχή ανατολικά του Φαρμακονησίου, όταν λέμβος με τουλάχιστον 100 μετανάστες ανετράπη με αποτέλεσμα να πέσουν όλοι στη θάλασσα.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα από τη θαλάσσια περιοχή έχουν καταφέρει να διασωθούν 68 άτομα, ενώ άλλοι 29 κατάφεραν μόνοι τους να κολυμπήσουν και να βγουν στο Φαρμακονήσι.

Στην περιοχή είναι σε εξέλιξη έρευνες από ελικόπτερο Super Puma και πλωτό του λιμενικού για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του υπουργείου Ναυτιλίας δέχθηκε το πρωί τηλεφώνημα μέσω του αριθμού 112 ότι μετανάστες βρίσκονται σε κίνδυνο στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή. 

Άμεσα απογειώθηκε ελικόπτερο Super Puma και πλωτό του λιμενικού από τη Μυτιλήνη για τον εντοπισμό τους.

Στοι μεταξύ, άκαρπες παραμένουν έως τώρα οι έρευνες για τον εντοπισμό τεσσάρων ανήλικων που αγνοούνται στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Σάμου, μετά την ανατροπή πλαστικού σκάφους που μετέφερε παράτυπους μετανάστες. 

Το Λιμενικό περισυνέλεξε σώους 24 μετανάστες από τη θάλασσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέα τραγωδία στο Αιγαίο - Πνίγηκαν τρεις πρόσφυγες ανάμεσά τους κι ένα παιδί

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις