Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

To Facebook σε ρόλο δασκάλου!

To Facebook σε ρόλο δασκάλου!

Συνεργασία Facebook με την μη κερδοσκοπική Summit Public Schools

To Facebook φαίνεται να έχει μια ακόρεστη δίψα για επέκταση σε όσο το δυνατόν περισσότερες εφαρμογές και πεδία. Ρόλο και δασκάλου ευελπιστεί να αποκτήσει το Facebook…και τι δασκάλου! Με εναλλακτικές μεθόδους και σεβασμό που θα λαμβάνει υπόψη την  προσωπικότητα του κάθε παιδιού.

Συγκεκριμένα, το Facebook  πραγματοποιεί τα πρώτα του βήματα προς την αγορά ενός λογισμικού με το οποίο, όπως υποστηρίζεται, θα επιτρέπει στα παιδιά να μαθαίνουν με τον δικό τους ρυθμό.

Ο «βασιλιάς» των κοινωνικών δικτύων, όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του BBC, συνεργάστηκε με τη μη κερδοσκοπική Summit Public Schools, η οποία έχει αναπτύξει μια διδακτική μέθοδο που επιτρέπει σε μαθητές να διδάσκονται online και να επιδίδονται σε projects/ λαμβάνουν συμβουλευτική στην τάξη. Όπως αναφέρθηκε, το εν λόγω εγχείρημα είναι εντελώς διαχωρισμένο από το κοινωνικό δίκτυο.

Ο Κρις Κοξ, chief product officer του Facebook, έγραψε σε blog post ότι σκοπός της εταιρείας είναι η δημιουργία μιας τάξης η οποία θα κινείται γύρω από τις φιλοδοξίες των μαθητών. Το σύστημα επιτρέπει την παράδοση υλικού και τεστ online, ενώ ο χρόνος στην τάξη χρησιμοποιείται για ειδικά projects και συνεργασίες, «απελευθερώνοντας» τους καθηγητές έτσι ώστε να κάνουν αυτό που κάνουν καλύτερα, δηλαδή να λειτουργούν ως μέντορες για τους μαθητές, οι οποίοι συνεργάζονται και βοηθούν ο ένας τον άλλον να μαθαίνει.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά