Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αλέξης Τσίπρας: Ζητάμε την πρώτη ευκαιρία να κυβερνήσουμε (μετά τη διαπραγμάτευση)

Αλέξης Τσίπρας: Ζητάμε την πρώτη ευκαιρί...

Μίλησε στην Κοζάνη

«Διεκδικούμε μια πρώτη ευκαιρία για την Αριστερά, όχι μια δεύτερη -γιατί τους πρώτους 7 μήνες ουσιαστικά δεν είχαμε τη δυνατότητα να κυβερνήσουμε και ζητούμε ισχυρή εντολή για να κυβερνήσει», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας από την Κοζάνης όπου μίλησε σε ανοιχτή συγκέντρωση.

Κάνοντας τον απολογισμό της 7μηνης διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που προηγήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στα δημοκρατικά μέτρα και τις παρεμβάσεις που πέτυχε η κυβέρνηση παρόλο που είχε «τη θηλιά στο λαιμό» από την πρώτη μέρα. Σε αυτούς τους 7 μήνες δόθηκαν όλες οι δυνάμεις στη διαπραγμάτευση με αποκλειστικό στόχο την σωτηρία της χώρας και την απελευθέρωσή της από τα δεσμά του χρέους.

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση πέτυχε τη σταθεροποίηση της οικονομίας, ενώ το Grexit είναι πια παρελθόν. «Τα χειρότερα βρίσκονται πίσω μας» τόνισε ο κ. Τσίπρας κι εξήγησε ότι η διακυβέρνηση δεν είναι αυτοσκοπός για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το μέσο για να ανοίξουμε την πόρτα της δημοκρατίας και της συμμετοχής, το μέσο για να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές στη χώρα.

Μιλώντας για το πρόγραμμά διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι αποτελεί προϊόν «της πάλης των εργαζομένων σε όλα τα μέτωπα και συμπυκνώνει τα συμπεράσματα και τα αιτήματα των αγώνων εκατομμυρίων ανθρώπων» ενώ ταυτόχρονα «πατάει γερά στην πραγματικότητα της σημερινής Ελλάδας».

Αναφορικά με την επομένη των εκλογών, απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ, καθώς όπως είπε τα στελέχη της «έδεσαν σαράντα χρόνια τη χώρα χειροπόδαρα, για να την παραδώσουν στα σόγια της ολιγαρχίας» εξηγώντας ότι αναφέρεται «στα κυκλώματα, τη διαπλοκή, τους λαθρέμπορους, τους εμπόρους ψυχών και σωμάτων, που έχουν συμπήξει μαύρο μέτωπο με τα μεγάλα ΜΜΕ».

Ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε μάλιστα σφόδρα στη ΝΔ για την αντίληψη περί ανάπτυξης που έχουν καθώς για τον  Μεϊμαράκη, τον Σαμαρά, τον Άδωνι, και τον Κυριάκο, ανάπτυξη σημαίνει «απολύσεις, μείωση της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων, λιτότητα, παντοδυναμία του κεφαλαίου απέναντι στην εργασία, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και ξερίζωμα του αγρότη», όπως είπε.

Αντίθετα για τον ΣΥΡΙΖΑ ανάπτυξη σημαίνει «απελευθέρωση των ανθρώπων, των εργαζομένων, των παραγωγών, της κοινωνίας και της χώρας, από τα δεσμά που έχουν επιβάλει το σύμπλεγμα  της πολιτικής με τα μεγάλα συμφέροντα, τη διαπλοκή, η ταξική μονομέρεια και σκληρότητα», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας. Επίσης ανάπτυξη σημαίνει «κίνητρα στους νέους, στη νεανική και καινοτόμα πρωτοβουλία, στην επένδυση που έρχεται να κερδίσει, αλλά όχι να λεηλατήσει ανθρώπους και περιβάλλον», σημείωσε.

Τέλος αναφέρθηκε σε έναν ενεργειακό σχεδιασμό που «θα δημιουργεί θέσεις εργασίας, θα εξασφαλίζει την ενεργειακή αυτονομία της χώρας και θα σέβεται το περιβάλλον» ενώ παρέπεμψε στο «αναπτυξιακό έργο Πτολεμαϊδα 5», το οποίο είναι έτοιμο να προχωρήσει καθώς έχουν ολοκληρωθεί όλοι οι έλεγχοι. «Γι' αυτό είναι πια απαραίτητο για τις εργαζόμενες τάξεις, για την αγροτιά, για το αύριο, να ξεμπερδέψουμε με το παλιό».

«Ζητάμε την ισχυρή εντολή του, αλλά και την ακόμα πιο ισχυρή συμμετοχή του, για να περπατήσουμε στους νέους δύσκολους δρόμους, κατέληξε.

 

ΠΗΓΗ: tvxs.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις