Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Βαγγέλης Αποστόλου από την Πάτρα: Δεν θα συνεργαστούμε με τη ΝΔ - ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Βαγγέλης Αποστόλου από την Πάτρα: Δεν θα...
Βγενόπουλος Φάνης

Ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης περιοδεύει στην περιοχή

Κάθε ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τη κόμμα της ΝΔ, απέκλεισε ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, ο οποίος βρίσκεται σήμερα στην Αχαΐα, στο πλαίσιο περιοδείας του στην περιοχή. Αυτή την ώρα ο κ. Αποστόλου βρίσκεται στην Κάτω Αχαΐα, όπου έχει συναντήσεις με τους αγροτικούς και παραγωγικούς φορείς.

Νωρίτερα, ο κ. Αποστόλου παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στην Πάτρα – στο προεκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ – όπου κάλεσε τον αγροτικό κόσμο της περιοχής να δώσει με τη ψήφο του τη δυνατότητα στην κυβέρνηση της Αριστεράς να προασπίσει τα συμφέροντά του, στο πλαίσιο της «ιδιαίτερα επώδυνης για τον αγροτικό χώρο συμφωνίας», όπως χαρακτήρισε το νέο Μνημόνιο.

Ο πρώην υπουργός, υπογράμμισε ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η αυτοδυναμία, ωστόσο, έσπευσε να προσθέσει ότι δεν θα υπάρξει νέα προσφυγή στις κάλπες σε περίπτωση που δεν ευοδωθεί ο στόχος αυτός τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Αποστόλου απέκλεισε κάθε συνεργασία με το κόμμα της ΝΔ, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «ο πρώτος κυβερνά και ο δεύτερος είναι αξιωματική αντιπολίτευση» για να προσθέσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αφήνει «όλα τα υπόλοιπα ανοικτά».

Ο κ. Αποστόλου ήταν ιδιαίτερα επικριτικός στη στάση των πρώην συντρόφων του, που έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ δημιουργώντας τη ΛΑΕ, χαρακτηρίζοντας την ενέργειά τους ως λιποταξία και πως υιοθέτησαν το σχέδιο Σόιμπλε για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

«ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΠΩΔΥΝΗ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ»

Ο κ. Αποστόλου χαρακτήρισε τη συμφωνία με τους πιστωτές ως ιδιαίτερα επώδυνη για τους αγρότες προσέθεσε, όμως, ότι «θελε περισσότερο από κάθε άλλον τη συμφωνία δεδομένου, ότι το 55% του εισοδήματός του προέρχεται από κοινοτικούς πόρους και το σύνολο σχεδόν των επενδύσεων σε αυτόν αφορούν το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης.

Για το λόγο αυτό, όπως εξήγησε, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να δεχθεί τη συμφωνία, υποσχόμενος ότι θα υπάρξουν αντισταθμιστικά ισοδύναμα, υπέρ του αγροτικού κόσμου.

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης:

Η συμφωνία καθιστά υποχρεωτική την τήρηση βιβλίων εσόδων - εξόδων. Μέσα από αυτή τη διαδικασία μπορεί να προκύψουν έσοδα για το δημόσιο πάνω από 500 εκ. ευρώ και, αν έχεις ένα τέτοιο έσοδο, μπορείς να διεκδικήσεις ισοδύναμα, για να μην υπάρξει η φορολόγηση του 26%.

Σε ό,τι αφορά τη φορολόγηση των αγροτικών επιδοτήσεων θα επιδιωχθεί να είναι μειωμένος ο φορολογικός συντελεστής, για όσους λαμβάνουν ως 12.000 ευρώ ετησίως, οι οποίοι είναι το 90% των επιδοτούμενων παραγωγών.
Επίσης έκανε λόγο για παράλληλο πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης που θα εκπονήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ύψους 6,5 δις ευρώ, το οποίο στόχο έχει να ενισχύσει την αγροτική παραγωγή και παράλληλα να δημιουργήσει 50.000 νέες θέσεις εργασίας.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για τη στήριξη του κτηνοτροφικού κόσμου και την κάλυψη των διατροφικών αναγκών της χώρας.

Στη συνέντευξη τοποθετήθηκε και η βουλευτής Αχαίας του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου, η οποία υπογράμμισε πως στις επικείμενες εκλογές θα αναμετρηθούν το παλιό με το νέο που εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις