Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EXODOS

/

Μάγεψε η πρώτη συναυλία "90 χρόνια Μάνος Χατζιδάκις – Μίκης Θεοδωράκης’’ στα Καλάβρυτα

Μάγεψε η πρώτη συναυλία  "90 χρόνια...

Ανήμερα της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου η μεγάλη συναυλία στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας

Εξαιρετική επιτυχία, στα Καλάβρυτα, σημείωσε η πρώτη από τις τρείς συναυλίες με το γενικό τίτλο: ‘’90 χρόνια Μάνος Χατζιδάκις – Μίκης Θεοδωράκης’’, που οργάνωσε η ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΠΑΤΡΑΣ, με την ευκαιρία των 90 χρόνων από γεννήσεως τους [1925] και που σήμερα θα πραγματοποιηθεί στο Αίγιο και αύριο το βράδυ, με την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο, στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης μας, στις 10 το βράδυ.

Στην κατάμεστη κεντρική πλατεία των Καλαβρύτων, η Ορχήστρα και η Μικτή Χορωδία της ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ, από κοινού με τους δύο τραγουδιστές, Χρήστο Κωνταντόπουλο και Χριστίνα Τσιμπρή, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, ερμηνεύοντας την υπέροχη μουσική των δύο πυλώνων της Νεοελληνικής μουσικής δημιουργίας.

Στη συναυλία ήσαν παρόντες, ο βουλευτής Ιάσων Φωτήλας, ο τ. υπουργός Ανδέας Φούρας, ο πολιτευτής Θανάσης Παπαδόπουλος, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, Γιώργος Λαζουράς, επικεφαλής του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου, ο οποίος προλόγισε και αποφώνισε τη συναυλία μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για το όλο γεγονός,  συμπολίτης τ. Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αλέξης Σκαρμέας, η διευθύντρια της ‘’Αχαΐας Αναπτυξιακής’’ , Ηρώ Τσιμπρή, κ.α.

Συμμετείχε 9μελής Ορχήστρα, υπό τη διεύθυνση του Μαέστρου και Διευθυντού του Μουσικού Σχολείου Πάτρας, Σταμάτη Λέκκα, ο οποίος και έχει επιμεληθεί της όλης μουσικής εργασίας [ενορχηστρώσεις, εναρμονίσεις, προσαρμογές κ.α.], αλλά και η ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ της ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ, υπό τη διεύθυνση του Καλλιτεχνικού Διευθυντού του Οργανισμού, Μαέστρου Σταύρου Σολωμού [πιάνο: Λούση Χριστοδούλου].

Στην Ορχήστρα μετέχουν οι εξαιρετικοί μουσικοί: Βιολί: Λάουρα Λούκα, Βιολοντσέλο: Βαγκινάκ Γκαλογιάν, Κόντρα Μπάσο: Βιλέν Καραπετιάν, πιάνο: Μαρίνα Μυλωνά, μαντολίνο: Σέργιος Πιτσινής, Ακορντεόν: Απόστολος Τσέφος, Κλαρινέτο: Αλεξάνδρα Πέττα, Σαξόφωνο Άλτο: Γιάννης Ησαΐας, Κρουστά: Κώστας Κονδύλης.

Οι συναυλίες πραγματοποιούνται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης, του Δήμου Καλαβρύτων, του Οργανισμού Πολιτισμού Δήμου Πατρέων, της ΔΗ.Κ.ΕΠ. Αιγίου, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας, του Επιμελητηρίου Αχαΐας, της βιομηχανίας ΛΟΥΞ ΜΑΡΛΑΦΕΚΑΣ ΑΒΕΕ και του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, ενώ οι συναυλίες των Καλαβρύτων και του Αιγίου, πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ‘’Οινοξένεια’’ οργανωμένες από την ‘’Αχαΐα Αναπτυξιακή’’.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life