Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Το «Ελιξίριον» του Τσέχωφ από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας

Το «Ελιξίριον» του Τσέχωφ από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας

Σε σκηνοθεσία του Χρήστου Στρέπκου

Παράλληλα με την Ζωή του Γαλιλαίου σε σκηνοθεσία Κώστα Καζάκου και την Μόμο σε σκηνοθεσία Ρουμπίνης Μοσχοχωρίτη, ο Χρήστος Στρέπκος σκηνοθετεί το Ελιξίριον Τσέχωφ,  μία παράσταση που θεσμοθετεί το Άρμα Θέσπιδος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Θεάτρου Κώστας Καζάκος «πέντε ταλαντούχοι και ενθουσιώδεις νέοι ηθοποιοί, θα οργώνουν ολόκληρο το Νομό, από χωρίου εις χωρίον, και θα παίζουν τρείς σπαρταριστές κωμωδίες του Τσέχωφ. Η παράσταση αυτή θα παρέχει αληθινή ψυχαγωγία, υψηλού επιπέδου, για μικρούς και μεγάλους. Νομίζουμε ότι μόνο με τη συνεχή παρουσία του σ’ ολόκληρη την περιφέρεια δικαιώνεται ο θεσμός του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου…»

Το «Ελιξίριον Τσέχωφ!» είναι  μια  παράσταση «θεραπευτική» .   Βασίζεται στις ευεργετικές ιδιότητες του γέλιου  από το  γιατρό της ψυχής  Άντον Τσέχωφ.  Το «Ελιξίριον Τσέχωφ!» αποτελούν οι τρεις  κωμωδίες: η Πρόταση Γάμου,  η Αρκούδα   και  η Επέτειος.

Η ιστορία...

Μια  Πρόταση γάμου καταλήγει σε έναν τρικούβερτο καβγά για αγελαδοβοσκές,   με λιποθυμίες και φιλιά.

Μια όμορφη χήρα  ταράζεται  όταν στο σπίτι της  μπαίνει  θυμωμένος   ένας  χωριάτης  που μοιάζει με Αρκούδα  και ζητάει τα χρέη του μακαρίτη άντρας της.  Οι δυο  τους  μαλώνουν   τόσο έντονα  που καταλήγουν σε μονομαχία .  Και τότε  ερωτεύονται παράφορα.

Ο  πρόεδρος του  διοικητικού συμβουλίου  μαζί  με τον λογιστή  του, προσπαθούν  να γράψουν  ένα λόγο για την Επέτειο της τράπεζας στο γραφείο τους  και  ξαφνικά εισβάλει μια ανήμπορη  γυναίκα  που  ζητάει  τους μισθούς του άντρα της από την Νομαρχία. Μετά από διάφορα ευτράπελα  η γιορτή  για την Επέτειο καταστρέφεται.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Χρήστος Στρέπκος

Μετάφραση: Λυκούργος Καλλέργης.

Σκηνικά  - Κοστούμια : Θάλεια Ιστικοπούλου

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Ελένη Καλαντζοπούλου, Κατερίνα Κολλυροπούλου, Βασίλης Κόκκαλης, Γιάννης Τσάκωνας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture