Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Σενάρια μετεκλογικής συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ

Σενάρια μετεκλογικής συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ

ολές κατά του πρωθυπουργού από την αξιωματική αντιπολίτευση

Επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπολύει η ΝΔ κατηγορώντας τον ότι η στρατηγική που ακολουθεί και η εκλογολογία υπονομεύουν την ελληνική οικονομία, ενώ μόνο στόχο έχουν τη λύση των εσωκομματικών προβλημάτων του. Παράλληλα, πάντως, από τη ΝΔ συνεχίζουν να αναφέρονται σε σενάρια συνεργασίας των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων.

Όπως αναφέρουν κύκλοι της ΝΔ, «οι επικίνδυνοι τυχοδιωκτισμοί του κ. Τσίπρα δεν έχουν τέλος και αποβαίνουν εις βάρος της χώρας».

«Την τελευταία εβδομάδα γίναμε μάρτυρες αντιφατικών διαρροών (ψήφος εμπιστοσύνης, θερινά τμήματα, πρόωρες εκλογές, την ώρα που η εκταμίευση της πρώτης δόσης από τον ESM αναμένεται να δώσει ανάσα στην ημιθανή οικονομία)» σημειώνουν.

Κατά τη ΝΔ, «όλες οι κινήσεις του κ. Τσίπρα έχουν αποκλειστικό στόχο στο να μειώσουν τον κ. Λαφαζάνη».

Η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί ανοικτά τον κ. Τσίπρα πως «ένα εσωκομματικό του πρόβλημα, που θα μπορούσε να το είχε λύσει όπως είχε υποσχεθεί, είτε στην Κεντρική Επιτροπή, είτε στο συνέδριό του, έχει γίνει εμμονή με ανυπολόγιστες συνέπειες για την πορεία της χώρας».

Στη ΝΔ διερωτώνται «τι λέει για όλα αυτά ο κ. Καμένος», αλλά και για το αν όσοι ψήφισαν τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ περίμεναν αυτά που γίνονται.

Παράλληλα, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος, σε συνέντευξή του στον Αθήνα 9,84, απέρριψε το ενδεχόμενο συγκρότησης εκλογικού σχηματισμού φιλοευρωπαϊκών κομμάτων.

«Ενόψει εκλογών, δεν υπάρχει κάποιο τέτοιο σενάριο. Εάν γίνουν εκλογές, μετά όλα είναι στο τραπέζι και τα βλέπουμε, γιατί μην ξεχνάμε ότι υπάρχει και ένας εκλογικός νόμος πολύ συγκεκριμένος, τον οποίο ο κ. Τσίπρας είχε πει ότι θα τον αλλάξει και τώρα δεν κάνει καμία συζήτηση για κάτι τέτοιο.

Διότι, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, για να μπορέσει ένα κόμμα να λάβει το μπόνους των 50 εδρών, θα πρέπει να είναι ενιαίο και όχι συνασπισμός κομμάτων. Συνεπώς, αυτή τη στιγμή, δε μπορεί να ευδοκιμήσει ένα τέτοιο σενάριο εξ’ ορισμού» σημείωσε.

Διαβάστε επίσης:

Όλο και πιο κοντά στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών – Ευρεία σύσκεψη συγκαλεί το μεσημέρι ο Τσίπρας στο Μαξίμου

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις