Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Σου κατάσχεσαν μισθό και σύνταξη οι τράπεζες; Μάθε τι πρέπει να κάνεις

Σου κατάσχεσαν μισθό και σύνταξη οι τράπ...

Του Φώτη Αλεξόπουλου

Μετά από καταγγελίες πολιτών  για  παρακράτηση από τις τράπεζες μισθών και συντάξεων , ο Γραμματέας  για θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης του ΙΝΚΑ /Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος κ. Φώτης Αλεξόπουλος απέστειλε επιστολή προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες  για τις ενέργειες που θα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα  ώστε να μην επαναληφθεί το ίδιο πρόβλημα .

Όσο πιο γρήγορα ο  πολίτης   προχωρήσει στην παρακάτω διαδικασία  , τόσο το καλύτερο για αυτόν , αφού όσο  συνεχίζεται το capital control  θα αντιμετωπίζει κάθε μήνα το ίδιο πρόβλημα δηλώνει ο κ. Αλεξόπουλος .

Η επιστολή αναφέρει:

«Φίλες , Φίλοι

Κατά την συνέχιση του capital controls από το πιστωτικό σύστημα δυστυχώς κάποιοι συμπολίτες μας που είχαν συνδέσει τον λογαριασμό μισθοδοσίας &συντάξεως έχουν σοβαρό πρόβλημα αφού τα χρήματα τους παρακρατούνται από τις τράπεζες  .

Είμαι κάθετος στο γεγονός ότι σε καμία των περιπτώσεων δεν θα πρέπει οι Τράπεζες να προσχωρούν σε δεσμεύσεις μισθών και συντάξεων  , όμως οι τράπεζες δυστυχώς λειτουργούν ανεξέλεγκτα και θεωρούν τον εαυτό τους ως κυβερνήτη αυτής της χώρας.

Τώρα στο δια ταύτα: Τι μπορεί να κάνει ο πολίτης πάνω σε αυτό το θέμα ?

Αφού διαπιστώσει ότι έχει γίνει παρακράτηση πάει στο πλησιέστερο κατάστημα της τράπεζας που έχει τον λογαριασμό μισθοδοσίας του  και βγάζει ένα νέο – παράπλευρο βιβλιάριο καταθέσεων με νέο IBAN όπου και ζητά από τον αρμόδιο υπάλληλο(Δάνειων & Πιστωτικών καρτών)  να το καταχωρήσει στο δάνειο του αποδεσμεύοντας τον παλιό λογαριασμό (Μισθοδοσίας & Σύνταξης).

Αν υπάρχει ήδη  βιβλιάριο καταθέσεων της ιδίας τράπεζας απαιτεί από τον υπάλληλο να δεσμεύεται από εδώ και στο εξής το ΙΒΑΝ του συγκεκριμένου βιβλιάριου για τα δάνεια του προς την Τράπεζα .

Στην συνέχεια  καταθέτει μια αίτηση αντιλογισμού  ζητώντας τα παρακρατηθέντα χρήματα του  .

Η Αίτηση αντιλογισμού συντάσσεται απλά και εύκολα  από τον πολίτη και απευθύνετε προς την τράπεζα   .

Η Αίτηση αφού κατατεθεί στο αρμόδιο τμήμα της τράπεζας ,  μέσα σε 7 εργάσιμες ημέρες θα σας έχουν ειδοποιήσει να πάτε να πάρετε τα χρήματα σας  και  να βάλετε (απλώς)  μερικές υπογραφές  στα παραστατικά για το  συγκεκριμένο χρηματικό ποσό  ενώπιον του Υπαλλήλου .

Από την επόμενη μηνιαία καταβολή μισθού η σύνταξης δεν θα έχετε κανένα απολύτως  πρόβλημα  .

Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι για οποιαδήποτε διευκρίνιση  μπορείτε να επικοινωνείτε με τα τηλέφωνα 11711 η 2103632443 του ΙΝΚΑ /Γ.Ο.Κ.Ε ,  αλλά και στο κινητό μου 6942915786 .

Με εκτίμηση

Φώτης .Ν. Αλεξόπουλος»

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά