Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Βρυξέλλες ΤΩΡΑ: Ένα ακόμη... Eurogroup για τη χρηματοδότηση "γέφυρα" της Ελλάδας – ΔΕΙΤΕ LIVE

Βρυξέλλες ΤΩΡΑ: Ένα ακόμη... Eurogroup γ...

Στον απόηχο της συμφωνίας μεταξύ των ηγετών

Tο Eurogroup παίρνει πλέον τη σκυτάλη αυτή την ώρα προκειμένου να ολοκληρώσει τους όρους της χρηματοδότησης της Ελλάδας. Η συνεδρίαση των ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης έχει προγραμματιστεί για τις 4 το απόγευμα.

Στο πρόγραμμα ενδιάμεσης χρηματοδότησης αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γέρουν Ντάισελμπλουμ.

«Σε σχέση με τη χρηματοδότηση γέφυρα μας ζητήθηκε σήμερα το βράδυ να το συζητήσουμε. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι κάποια από τα θέματα, ενέπλεκαν όλα τα κράτη μέλη αλλά είναι πολύ νωρίς να πούμε προς τα πού θα κατευθυνθούμε. Θα το εξετάσουμε στο Eurogroup το απόγευμα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος ανέφερε ότι οι εκταμιεύσεις θα γίνουν μόνο μετά την ψήφιση των προαπαιτούμενων ενεργειών, αλλά και του τριετούς προγράμματος από τη Βουλή των Ελλήνων, ενώ ψηφοφορίες θα γίνουν και σε αλλα εθνικά κοινοβούλια.

Αφού ολοκληρωθούν οι ανωτέρω διαδικασίες θα συγκληθεί περί το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας εκ νέου με τηλεδιάσκεψη το Eurogroup, διευκρίνισε ο Ολλανδός υπουργός.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο των Financial Times Πίτερ Σπίγκελ οι εκταμιεύσεις των χρημάτων που θα χρειαστεί άμεσα η Ελλάδα θα πραγματοποιηθούν στις 20 Ιουλίου (7 δισ. ευρώ) και στα μέσα Αυγούστου (5 δισ. ευρώ).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις