Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Επανέναρξη του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας 2015 μετά από δύο αναβολές - Την Παρασκευή με τα "Ταμπαχανιώτικα τραγούδια" και τον Ross Dally

Επανέναρξη του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας ...

Στο Αρχαίο Ωδείο στην οδό Γερμανού

Το Διεθνές Φεστιβάλ της Πάτρας μετά από την διακοπή του την περασμένη εβδομάδα λόγω των σοβαρών πολιτικών εξελίξεων στη χώρα και την αναγκαστική αναβολή δύο εκδηλώσεων που κατά πάσα πιθανότητα θα μετατεθούν για τον Σεπτέμβριο (η μία εκδήλωση ήταν η συναυλία της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου με τον Vassiliko) συνεχίζει τον κύκλο των εκδηλώσεων του για το 2015 με μια μοναδική στο είδος της συναυλία.

Ο λόγος για μία μουσική βραδιά με σημείο αναφοράς τη λαϊκή Μουσική της Κρήτης, που επιχειρεί παράλληλα να αναδείξει το έργο που συντελείται στο Δημοτικό Ωδείο Πατρών μέσα και από την Ορχήστρα Παραδοσιακών Οργάνων.

Η 30μελής Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου της Πάτρας θα παρουσιάσει την Παρασκευή 10 Ιουλίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου, στις 21.30 το βράδυ στο Αρχαίο Ρωμαϊκό Ωδείο την «Αστική λαϊκή μουσική της Κρήτης : Ταμπαχανιώτικα τραγούδια» υπό την διεύθυνση του διευθυντή της Ευγένιου Βούλγαρη.

Με την Ορχήστρα συμπράττουν ο εκλεκτός μουσικός Ross Daly, μια από τις πιο σημαντικές και εμβληματικές μορφές στο χώρο της παραδοσιακής μουσικής της Κρήτης αλλά και γενικότερα των μουσικών ιδιωμάτων της ανατολικής Μεσογείου και ο Κρητικός τραγουδιστής και λαουτιέρης Γιώργος Μανωλάκης.

Τα Ταμπαχανιώτικα τραγούδια θεωρούνται κατηγορία της παραδοσιακής μουσικής της Κρήτης με αστικό χαρακτήρα, που περιλαμβάνει επιρροές από τις μουσικές παραδόσεις  της ανατολικής Μεσογείου, την Κωνσταντινούπολη, τον Πειραιά και το ρεμπέτικο, καθώς και από τις παραδόσεις των προσφυγικών πληθυσμών που εγκαταστάθηκαν στην Κρήτη μετά την Μικρασιατική καταστροφή.

Τιμή Εισιτηρίου 10 ευρώ.

Προπώληση εισιτηρίων: Οπτικά Καραμούζης, Discover, 38o 14’ , Ταμείο Δημοτικού Θεάτρου Απόλλων.

Εκ των χορηγών επικοινωνίας του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας 2015 είναι και το thebest.gr.

Η επόμενη εκδήλωση του Διεθνούς Φεστιβάλ θα είναι την Δευτέρα 13/7 με την Ορχήστρα Δωματίου του Δημοτικού Ωδείου της Πάτρας υπό τη διεύθυνση του Μιχάλη Οικονόμου σε ένα πρόγραμμα με μουσική από τον κινηματογράφο. Στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο στις 21.30.

Επίσης την Τετάρτη 15 Ιουλίου πάντα στο φετινό Διεθνές Φεστιβάλ του Δήμου Πατρέων, έχει προγραμματιστεί η παρουσίαση της μουσικής παράστασης «Μέρες Ραδιοφώνου» με την Πατρινή λυρική ερμηνεύτρια Νίνα Λοτσάρη, την Νεφέλη Ορφανού, τον Μάκη Δελαπόρτα, τον Παναγιώτη Πετράκη, κ.α. Στο Αρχαίο Ωδείο στις 21.30.

Επιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture