Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πόσο θα είναι Πρόεδρος της ΝΔ ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης

Πόσο θα είναι Πρόεδρος  της ΝΔ ο Βαγγέλη...

Το σκέπτονται Ν. Δένδιας και Μ. Βορίδης, «παρών» ο περιφερειάρχης Π. Τατούλης

Το άτυπο Πολιτικό Συμβούλιο της Νέας Δημοκρατίας, σε διευρυμένη σύνθεση, συγκάλεσε για σήμερα το απόγευμα ο μεταβατικός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης, προκειμένου να ενημερώσει την ηγετική ομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα όσα διημείφθησαν στην πολύωρη σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών που συγκλήθηκε τη Δευτέρα στο Προεδρικό Μέγαρο.

Με την πρωτοβουλία του αυτή, όπως και με τις δηλώσεις του αμέσως μετά τη σύσκεψη των Αρχηγών, ο κ. Μεϊμαράκης έστειλε προς κάθε κατεύθυνση μήνυμα ότι είναι αποφασισμένος να ασκήσει στο έπακρον τα καθήκοντα που αντιστοιχούν στο αξίωμα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης που ανέλαβε μετά την παραίτηση που υπέβαλε ο τέως πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς την Κυριακή, ως αποτέλεσμα της χαμηλής απήχησης που είχε στο δημοψήφισμα το «Ναι» που υποστήριξε η Νέα Δημοκρατία.

Στις προθέσεις του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας είναι να συγκαλέσει τις επόμενες ημέρες την Κοινοβουλευτική Ομάδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να νομιμοποιήσει, μέσα από ψηφοφορία, την αρχηγία του, την οποία ουσιαστικά του παρέδωσε ο κ. Σαμαράς, ορίζοντάς τον αρχικά αντιπρόεδρο και κατόπιν προσωρινό πρόεδρο. 

Η ανάγκη νομιμοποίησης προέκυψε και από το γεγονός ότι δεν αποσαφηνιστεί ο χρόνος που θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την εκλογή του επόμενου προέδρου από τη λαϊκή βάση του κόμματος, όπως προβλέπεται στο καταστατικό του κόμματος. Με δεδομένη την εκκρεμότητα της συμφωνίας με τους εταίρους, αλλά και τη θερινή περίοδο που διανύουμε, υπολογίζεται ότι η εκλογή δεν μπορεί να γίνει νωρίτερα από το μέσον Σεπτεμβρίου.

Την επιβράδυνση, εξάλλου, των διαδικασιών επιβάλει και η διστακτικότητα που επιδεικνύουν οι επίδοξοι διάδοχοι που δεν ανοίγουν τα χαρτιά τους. Μόνον οι πρώην υπουργοί Νίκος Δένδιας και Μάκης Βορίδης έκαναν γνωστό ότι το σκέπτονται, ενώ παρών δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο οποίος, όμως, έχει κώλυμα για να εκλεγεί βουλευτής έως τον Μάιο του 2019, κάτι που ισχύει και τους συναδέλφους του Απόστολο Τζιτζικώστα από την Κεντρική Μακεδονία και Κώστα Μπακογιάννη από τη Στερεά Ελλάδα, τα ονόματα των οποίων επίσης έχουν ακουστεί ως πιθανών διεκδικητών.

Τούτων δοθέντων, πάντως, δεν είναι λίγοι όσοι υποστηρίζουν ότι η λύση Μεϊμαράκη να μην είναι μόνον μεταβατική και να επικρατήσει η λογική της ρήσης «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Oι δελφίνοι του Σαμαρά - Ποιοι φιλοδοξούν να τον διαδεχτούν στην Προεδρία

Παραιτήθηκε ο Σαμαράς από την ηγεσία της ΝΔ

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις