Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Θεία λειτουργία, μνημόσυνο και εορταστική εκδήλωση την Τρίτη στις κατασκηνώσεις που ίδρυσε ο μακαριστός π. Γερβάσιος Παρασκευόπουλος

Θεία λειτουργία, μνημόσυνο και εορταστικ...

Στα Συχαινά Πατρών - Φέτος είναι η 1η επέτειος από την ανακομιδή των λειψάνων του π. Γερβασίου

Την ερχόμενη Τρίτη 30 Ιουνίου 2015 συμπληρώνονται 51 χρόνια από την κοίμηση του μακαριστού γέροντος και ιδρυτή της Αναπλαστικής Σχολής Πατρών, Π. Γερβασίου Παρασκευόπουλου. Επίσης φέτος είναι η 1η επέτειος από την ανακομιδή των λειψάνων του π. Γερβασίου, που κατά πολλούς θεωρείται «άγιος».

Το φετινό πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής.

Την Τρίτη 30/6 στις 7 π.μ. θα τελεστεί αρχιερατική Θεία λειτουργία χοροστατούντος του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου και στη συνέχεια θα ψαλεί μνημόσυνο για τον αοίδιμο π. Γερβάσιο. Πέρυσι αυτές τις μέρες ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος παρουσία πλήθους πιστών είχε πραγματοποιήσει την ανακομιδή των λειψάνων του π. Γερβασίου στον χώρο των κατασκηνώσεων στα Συχαινά Πατρών μέσα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης.

Το απόγευμα της Τρίτης 30/6 στις 19.00 θα ψαλεί αρχιερατικός εσπερινός και κατόπιν θα γίνει εορταστική εκδήλωση στον υπαίθριο χώρο των κατασκηνώσεων.

Η Αναπλαστική σχολή, όπως αναφέρεται στην σελίδα της στο facebook, ιδρύθηκε το 1923 από τον μακαριστό Γέροντα π. Γερβάσιο Παρασκευόπουλο. Από τότε έως και σήμερα προσφέρει τις υπηρεσίες τις αόκνως στην τοπική εκκλησία και γενικότερα στην πατραϊκή κοινωνία.

Σκοπός της είναι όπως και το όνομά της αναφέρει, να προσφέρει την βοήθειά της στην πνευματική ανάπλαση των ανθρωπίνων ψυχών. Προσπαθεί να επιτελεί το θεάρεστο αυτό έργο πραγματοποιώντας εσπερινά κηρύγματα και κύκλους μελέτης Αγίας Γραφής ενηλίκων.

Βασικό μέλημά της όμως είναι η νεότητα γι’ αυτό και ξεκινά την ανάπλαση της παιδικής ψυχής από την νηπιακή ηλικία, λειτουργώντας παιδικό σταθμό και συνεχίζει με την διακονία των κατηχητικών σχολείων κάθε Κυριακή πρωί για τα κορίτσια και απόγευμα για τα αγόρια καθώς και κάθε Σάββατο απόγευμα για φοιτητές. Η κυριότερη όμως προσφορά της Σχολής στην νεότητα επικεντρώνεται στο έργο της κατασκηνώσεως που λειτουργεί στην καταπράσινη περιοχή των Συχαινών, λίγο πιο έξω από την Πάτρα.

*Η φετινή κατασκηνωτική περίοδος θα ξεκινήσει στις 2 Ιουλίου για τα αγόρια (2-17/7) και θα ακολουθήσουν τα κορίτσια (17-31/7). Πληροφορίες στα τηλ. 2610 321 073 και 2610 221 934.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις