Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Πάτρα:Αλλαγή προεδρείου στο σωματείο εργαζομένων του πανεπιστημιακού νοσοκομείου με αιχμές και... έριδες

Πάτρα:Αλλαγή προεδρείου στο σωματείο εργ...

Ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων ΠΓΝΠ

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εστάλει από το Σωματείο Εργαζομένων του ΠΓΝΠ:

Την 9η, 10η και 11η Απριλίου του 2014 πραγματοποιήθηκαν αρχαιρεσίες για την εκλογή των οργάνων διοίκησης αυτού. Την 12-4-2014 συγκροτήθηκε σε σώμα το διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου, με πρόεδρο τον κ. Αθανασόπουλο Απόστολο.

Κατά το επόμενο χρονικό διάστημα η δράση του σωματείου μας δεν είχε τον αγωνιστικό χαρακτήρα που επέβαλαν οι δυσκολίες των καιρών. Δεν ανταποκρινόταν στις προσδοκίες των μελών του σωματείου. Αυτό οδήγησε  την πλειοψηφούσα παράταξη από την οποία συγκροτήθηκε το Δ.Σ. σε σταδιακή απώλεια της δύναμη της αφού ανεξαρτητοποιήθηκαν πέντε από τα εννέα μέλη της. Η αποδυνάμωση αυτή οδήγησε σε απώλεια της δεδηλωμένης  για την οποία συμφώνησε όλο το Δ.Σ. και ο μέχρι τότε πρόεδρος Αθανασόπουλος Απόστολος.

Σε συνεδρίαση του Δ.Σ.  στις 16/02/2015 προτάθηκε αναδιάρθρωση του προεδρείου. Η πρόταση αυτή τέθηκε σε ψηφοφορία από τους παρευρισκόμενους και υπερψηφίστηκε με την παρουσία, συμμετοχή και αποδοχή, χωρίς ενστάσεις στις δημοκρατικές διαδικασίες που ακολουθήθηκαν, του κ. Αθανασόπουλου. Επί πλέον αποφασίστηκε να συνεδριάσει το Δ.Σ. στις 19 /02/2015 για να συγκροτηθεί το νέο προεδρείο.

Στη συνεδρίαση που έλαβε χώρα στις 19/02/2015 υποψήφιος για τη θέση του Προέδρου του Δ.Σ. ήταν και ο Αθανασόπουλος Απόστολος ο οποίος είχε αποδεχτεί ότι πρέπει να συγκροτηθεί εκ νέου το όργανο. Να επισημάνουμε ότι δεν είχε φέρει ουδεμία αντίρρηση, ουδεμία ένσταση για την διαδικασία που ακολουθήθηκε. Στην ψηφοφορία που ακολούθησε καταψηφίστηκε η πρόταση που είχε ως υποψήφιο πρόεδρο τον κ. Αθανασόπουλο και υπερψηφίστηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που συγκροτήθηκε ως εξής : Πρόεδρος εκλέχθηκε ο Κωνσταντίνος Τσάμης, Αντιπρόεδρος Α' ο Παναγιώτης Σουλελές, Αντιπρόεδρος Β' ο Σωτήριος Καρβέλης, ταμίας ο Δρακοπαναγιωτάκης Σπύρος, ο οποίος όμως την επομένη ημέρα παραιτήθηκε και στη θέση του εκλέχθηκε ο Μιχάλης Ψάρρης και οργανωτικός γραμματέας ο Αντώνιος Ντάσιος.

Και ενώ αρχικά ο απερχόμενος πρόεδρος συνεχάρη το νέο Δ.Σ. και  συμφωνήσαμε τις επόμενες ημέρες να παραδοθεί στο νέο προεδρείο η σφραγίδα του σωματείου, το ταμείο, τα βιβλία πρακτικών των συνεδριάσεων του Διοικητικού συμβουλίου και της γενικής συνέλευσης καθώς και το μητρώο μελών, εν συνεχεία με αστείες προφάσεις και δικαιολογίες δεν προσέρχονταν για να μας παραδώσουν την σφραγίδα του σωματείου και τα ως άνω αναφερόμενα βιβλία, τα οποία παρακρατούν παράνομα αυτά μέχρι σήμερα.

Ο απερχόμενος πρόεδρος επικαλείται άρθρο του καταστατικού στο οποίο αναφέρεται ότι ο πρόεδρος αλλάζει μόνο αν παραιτηθεί, κι εμείς διερωτόμαστε:

  1. Γιατί δεν έφερε καμία αντίρρηση κατά την διάρκεια της διαδικασίας;
  2. Η συμμετοχή του και η υποψηφιότητα του στις εκλογικές διαδικασίες χωρίς αντίρρηση, χωρίς ένσταση επί αυτών, δεν σημαίνει και την αποδοχή τους;
  3. Αποδέχεται την διαδικασία για τις υπόλοιπες θέσεις του προεδρείου πλην του προέδρου; αυτό και είναι πρωτόγνωρο στα συνδικαλιστικά δρώμενα.

Προς επιβεβαίωση των παραπάνω τα πρακτικά των επίμαχων συνεδριάσεων είναι διαθέσιμα σε όσους επιθυμούν να λάβουν γνώση.

Ο Πρόεδρος  Κ. Τσάμης, Ο Γραμματέας Α. Ντάσιος.

Ο Αντιπρόεδρος Α'  Π.  Σουλελές , Ο Αντιπρόεδρος Β'  Σ. Καρβέλης,

Ο ταμίας Μ. Ψάρρης,  Ο Οργανωτικός Γραμματέας  Δ. Τσώτας.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being