Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ο διάσημος συγγραφέας Λουίς Μπρίτο θα μιλήσει στην Πάτρα για τη Βενεζουέλα

Ο διάσημος συγγραφέας Λουίς Μπρίτο θα μι...

1ος Κύκλος Διαλέξεων

Η Πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Αθήνα έχει την τιμή να προσκαλέσει στην Ελλάδα για τον 1ο Κύκλο Διαλέξεων για τη Βενεζουέλα, από τις 19 έως τις 24 Ιουνίου, το γνωστό συγγραφέα, ιστορικό, δοκιμιογράφο και θεατρικό συγγραφέα της Βενεζουέλας Λουίς Μπρίτο Γκαρσία.

Η πρώτη διάλεξη γι αυτό το θέμα, και η τέταρτη κατά σειρά στον Κύκλο Διαλέξεων για τη Βενεζουέλα, θα λάβει χώρα στην Αγορά Αργύρη, της πόλης της Πάτρας (Αγ. Ανδρέου 12, τηλ. 2610461740) τη Δευτέρα 22 Ιουνίου και ώρα 19.00.

Ο διάσημος Βενεζουελάνος συγγραφέας θα καλύψει με τις διαλέξεις του, τρεις θεματικές ενότητες, συγκεκριμένα: «Η Λογοτεχνία της Βενεζουέλας, της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής», «Η κατάσταση στη Βενεζουέλα: Οικονομικός πόλεμος και Εκτελεστικό Διάταγμα του Μπαράκ Ομπάμα» και «Ανοίγοντας δρόμους στον 21ο αιώνα: είναι εφικτός ένας μετακαπιταλιστικός κόσμος;»

Οι έξι διαλέξεις θα πραγματοποιηθούν σε τρεις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα, οι οποίες θα  χαρίσουν τη μοναδική ευκαιρία σε ένα εκτεταμένο κοινό της χώρας να γνωρίσει από κοντά την πραγματικότητα της Βενεζουέλας μέσα από το όραμα και τη σκέψη, τόσο της φιλοσοφικής όσο και της πολιτικής, αυτής της μεγάλης πνευματικής προσωπικότητας.

Η πρώτη γνωριμία του γνωστού συγγραφέα με το ελληνικό κοινό, θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στη Στοά Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5), την Παρασκευή 19 Ιουνίου, στις 17:30, όπου θα μιλήσει για τη «Λογοτεχνία της Βενεζουέλας, της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής» μέσα στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Λογοτεχνίας ΛΕΑ. Αμέσως μετά, την ίδια μέρα, στις 20.00, στο πλαίσιο του Resistance Festival, o βενεζουελάνος συγραφέας θα συναντηθεί με τον Αντιπρόεδρο της Μπολιβίας, Άλβαρο Γκαρσία Λινέρο, στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο (Ιερά Οδός 75), για να αναπτύξουν το θέμα: «Ανοίγοντας δρόμους στον 21ο αιώνα: είναι εφικτός ένας μετακαπιταλιστικός κόσμος;»

Το Σάββατο 20 Ιουνίου, ο συγγραφέας θα ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη, όπου πάλι στα πλαίσια του Φεστιβάλ ΛΕΑ, θα μιλήσει για τη «Λογοτεχνία της Βενεζουέλας, της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής», στο Public (Τσιμισκή 24) το Σάββατο 20 Ιουνίου, στις 17.00.

Οι τρεις επόμενες διαλέξεις θα λειτουργήσουν ως σημείο αναφοράς για την παρούσα, τόσο σε πολιτικό όσο και οικονομικό επίπεδο, κατάσταση στη Βενεζουέλα, και την πίεση την οποία ο λαός της Βενεζουέλας δέχεται ως αποτέλεσμα του εκτελεστικού διατάγματος των ΗΠΑ και από την επιθετική τους πολιτική. Υπό τον τίτλο: «Η κατάσταση στη Βενεζουέλα: Οικονομικός πόλεμος και Εκτελεστικό Διάταγμα του Μπαράκ Ομπάμα», ο συγγραφέας και φιλόσοφος θα αναλύσει την τρέχουσα κατάσταση στη Βενεζουέλα, αποδομόντας τους μιντιατικούς μύθους που έχουν δημιουργηθεί από τα διεθνή πολιτικά συμφέροντα.

Η δεύτερη διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή των Ελλήνων με τη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, την Τρίτη 23 Ιουνίου, στις 10.00 π.μ.

Κλείνοντας, η Πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Αθήνα (Χαρίτος 6 Κολωνάκι), θα είναι ο οικοδεσπότης της τρίτης διάλεξης για την  παρούσα κατάσταση στη Βενεζουέλα, την Τρίτη 23 Ιουνίου, στις 18.30, ολοκληρώνοντας έτσι τον 1ο Κύκλο των Διαλέξεων για τη Βενεζουέλα.

Ο Λουίς Μπρίτο Γκαρσία, είναι Καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών του Κεντρικού Πανεπιστημίου της Βενεζουέλας από το 1988 και κατέχει Δίπλωμα Ανωτέρων Σπουδών για τη Λατινική Αμερική, από την Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales στο Παρίσι. Το εκτεταμένο λογοτεχνικό έργο του περιλαμβάνει εκτός από μυθιστορήματα, και θεατρικά έργα, δοκίμια, πολιτικές και δημοσιογραφικές αναλύσεις, και έχει εγκωμιαστεί από κριτικούς σε όλο τον κόσμο, ενώ έχει βραβευτεί πολλές φορές, μεταξύ των οποίων, με το Βραβείο Casa de las Américas για το έργο του "Rajatabla" το 1970 και για το “Abrapalabra" το 1979. Επίσης, το 2001 του απονεμήθηκε το Εθνικό Βραβείο Λογοτεχνίας στη Βενεζουέλα, και το 2010 το Πολιτιστικό Βραβείο Alba Λογοτεχνίας, για το σύνολο του έργου του, ενώ το 2011 παρέλαβε το  Βραβείο Δημοσιογραφίας Anibal Nazoa. Από τότε διατελεί μέλος του Συμβουλίου της Επικρατείας της κυβέρνησης της Βενεζουέλας.

Η Πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, έχει την τιμή να προσκαλέσει το ελληνικό κοινό, τη λατινοαμερικανική και βενεζουελάνικη κοινότητα στην Ελλάδα, τους Δήμαρχους, πολιτικούς, συγγραφείς, καλλιτέχνες, και όλους τους φίλους της Βενεζουέλας  σε αυτόν τον 1ο Κύκλο Διαλέξεων για τη Βενεζουέλα, για να γνωρίσουν το αυθεντικό πνεύμα και το καλλιτεχνικό και πολιτικό γίγνεσθαι αυτής της χώρας.

Η συμμετοχή σε όλες τις διαλέξεις είναι ελεύθερη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture