Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Τοπικό διήμερο εκδηλώσεων της ΚΝΕ στα Καλάβρυτα

Τοπικό διήμερο εκδηλώσεων της ΚΝΕ στα Καλάβρυτα
Χριστακόπουλος Θάνος

19-21 Ιουνίου

Με αφορμή τα 70 χρόνια από την λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η Ο.Π. Δυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ οργανώνει Τοπικό Διήμερο στα Καλάβρυτα, 19 – 21/6. Απευθύνεται στους μαθητές για να γνωρίσουν την ιστορία του τόπου, την αλήθεια για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, τα αίτιά του, την αλήθεια για τον φασισμό – ναζισμό, για την άνοδό του και πως καταπολεμείται.

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται τα παρακάτω: "Μέσα απο την ιστορική πείρα να βγάλουν συμπεράσματα και για το σήμερα, για τον αγώνα για την ανατροπή του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος και την οικοδόμηση του σοσιαλισμού.

Τα Καλάβρυτα είναι μία πανέμορφη περιοχή και με πλούσια ιστορία, τόσο από την επανάσταση του 1821, όσο και από την δεκαετία του ’40 (αντίσταση και Δημοκρατικός Στρατός Ελλάδας 1946 – 1949). Πιο γνωστή είναι η ναζιστική θηριωδία που έγινε στις 13/12/1943, όπου οι Γερμανοί φασίστες βγάζουν τους άντρες ,από 14 ετών και πάνω,σε ένα χωράφι και τους γαζώνουν με πολυβόλα .Την ίδια ώρα άλλα τμήματα Γερμανών στρατιωτών αρχίζουν την λεηλασία και την καταστροφή της πόλης .Εκτελούνται 1436 άντρες από 14 έως 80 ετών, δηλαδή το 70,5% του αντρικού πληθυσμού της πόλης.

Όπως, αναφέρεται και στο κάλεσμα της Ο.Π.: «Επιλέγουμε την περιοχή των Καλαβρύτων γιατί είναι μια πανέμορφη περιοχή να μας φιλοξενήσει. Μέσα από το τις δραστηριότητές μας θα έρθουμε σε επαφή με την ιστορία της περιοχής εκεί, θα μάθουμε για τον Β ΠΠ τα γεγονότα όπως πραγματικά έγιναν όχι όπως μας τα διδάσκουν μέσα από τα σχολικά βιβλία.»

Κατά τη διάρκεια του 2ημέρου, οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν διαδρομή με τον Οδοντωτό, να κατέβουν ένα τμήμα του Βουραϊκού, να παίξουν και να κάνουν πικ – νικ στο Πλανητέρο.

Το Σάββατο 20/6 θα γίνει ιστορικός περίπατος στην πόλη, όπου θα περιλαμβάνει πεζοπορία προς το λόφο του Καπή, ακολουθώντας τη διαδρομή που ακολούθησε ο αντρικός πληθυσμός για τον τόπο εκτέλεσης και ξενάγησηστο Μουσείο του Ολοκαυτώματος.

Στις 20.30 θα παραγματοποιηθεί συγκέντρωση – ομιλία στην Κεντρική πλατεία των Καλαβρύτων, με ομιλητή τον Νίκο Αμπατιέλο, μέλος του Γρ. του ΚΣ της ΚΝΕ.

Τέλος, θα πραγματοποιηθεί φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου από ομάδα της ΚΝΕ με το παιδικό τμήμα της τοπικής ομάδας Α.Ε. Καλαβρύτων, ανώ θα υπάρχουν πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις