Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Χαμός με τους δεινόσαυρους του "Jurassic World" - 512 εκατομμύρια διεθνείς εισπράξεις και κοντά 50.000 εισιτήρια στην Ελλάδα

Χαμός με τους δεινόσαυρους του "Jur...

Η εντυπωσιακή και άκρως ψυχαγωγική περιπέτεια προβάλλεται σε 5 αίθουσες, στην Πάτρα, στα Ster Cinemas

Αναμενόταν πως θα πάει πολύ καλά καθώς είχε προηγηθεί μεγάλη διαφήμιση, ωστόσο τα απίστευτα νούμερα εισπράξεων έκαναν τους επιτελείς του στούντιο της Universal όχι μόνο να χαμογελάσουν πλατιά αλλά και να…ανοίξουν σαμπάνιες.

Ο λόγος για το blockbuster φιλμ «Jurassic World» (παίζεται και σε 5 αίθουσες στην Πάτρα, στα Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε, στη μία σε 3d) που κατάφερε κάτι μοναδικό, να γίνει η 1η ταινία που ξεπέρασε μέσα σε ένα τριήμερο τα 500 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις παγκοσμίως.

Το «μαγικό» χέρι της φαντασίας του Στίβεν Σπίλμπεργκ που στο νέο φιλμ είναι μόνο παραγωγός αλλά και οι απίστευτα αληθοφανείς δεινόσαυροι, τα εξαιρετικά πλάνα του πάρκου ψυχαγωγίας Jurassic World, κάπου σε έναν εξωτικό παράδεισο της Κόστα Ρίκα (όπως μας λέει η ταινία), η συνεχής δράση, μετά το πρώτο μισάσωρο και οι χαρισματικές παρουσίες του Κρις Πρατ, της Μπράις Ντάλας Χάουαρντ αλλά και του υπόλοιπου διεθνούς καστ (παίζει και ο Ινδός σταρ Ιρφάν Καν, ο Γάλλος Ομάρ Σάι και ο 54χρονος Β. D. Wong Καλιφορνέζος με ρίζες από το Χονγκ Κονγκ συν δύο πιτσιρίκια ηθοποιοί), οδήγησαν σε αυτή την μεγάλη – τεράστια επιτυχία.

Οι εισπράξεις το τριήμερο 12-14 Ιουνίου 2015 στις ΗΠΑ υπολογίζονται σε σχεδόν 205 εκατομμύρια δολάρια (το 2ο καλύτερο άνοιγμα όλων των εποχών μετά το πρώτο «Αvengers») και μαζί με τις εισπράξεις από τον υπόλοιπο κόσμο ανέρχονται σε 511,8 εκατομμύρια δολάρια. Στην Ελλάδα σύμφωνα με στοιχεία του εγχώριου box office, από το σάιτ flix.gr,  η ταινία με τους δεινόσαυρους και τα μηνύματα περί ανάγκης σεβασμού της φύσης και του ζωικού βασιλείου και όχι να παρεμβαίνουμε επιστημονικά με στόχο το κέρδος και τις μπίζνες, σε 115 αίθουσες ξεπέρασε τα 46.000 εισιτήρια το πρώτο τετραήμερο (11-14/6), νούμερο ικανοποιητικό, όχι πάντως σαρωτικό.

Την ταινία όπου παίζει και ο Βίνσεντ Ντ’ Ονόφριο, διανέμει στην Ελλάδα η εταιρεία UIP. Aπό την παγκόσμια αγορά, η χώρα όπου το «Jurassic World» έκανε τα περισσότερα εισιτήρια ήταν η Κίνα (101 εκατομμύρια δολάρια) κι ακολούθησαν η Μεγάλη Βρετανία και Ιρλανδία με κοντά 30 εκατομμύρια.

Η σκηνοθεσία της ταινίας είναι του Κόλιν Τρεβορόου.

Τέλος να αναφέρουμε πως με την επιτυχία του «Jurassic World» πιστοποιείται πλέον, όπως γράφει το ξένο σάιτ boxofficemojo.com, η άνοδος του 36χρονου Κρις Πρατ σε σταρ α’ μεγέθους!

Ικανοποιητική ήταν η κίνηση και στην Πάτρα για την ταινία «Jurassic World» αν και είναι αλήθεια πως λόγω της ζέστης πολλοί προτίμησαν τις παραλίες.

Eπιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture