Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Με νέο 5ωρο πρόγραμμα ξεκινά την Πέμπτη η ΕΡΤ Πάτρας - Προσωρινός προϊστάμενος αναλαμβάνει ο Γ. Παντελόπουλος- Ο αγώνας μετά το "μαύρο"

Με νέο 5ωρο πρόγραμμα ξεκινά την Πέμπτη ...

Στο ραδιόφωνο στο Δασύλλιο επικρατεί ατμόσφαιρα αισιοδοξίας ενώ οι προετοιμασίες είναι εντατικές

Κλίμα ευφορίας και αισιοδοξίας επικρατεί σε τοπικό επίπεδο μεταξύ των εργαζομένων της ΕΡΤ που ανοίγει ξανά επισήμως από την Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015, ημέρα κατά την οποία συμπληρώνονται ακριβώς 2 χρόνια από το περιβόητο «μαύρο» που έπεσε στην ΕΡΤ μετά από την απόφαση του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του τότε κυβερνητικού εκπροσώπου και υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Σίμου Κεδίκογλου.

Όπως χαρακτηριστικά είχε πει ο κ. Κεδίκογλου εκείνο το απόγευμα της 11ης Ιουνίου του 2013, «η Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση, η ΕΡΤ, είναι μια χαρακτηριστική περίπτωση μοναδικής αδιαφάνειας και απίστευτης σπατάλης. Η σημερινή ΕΡΤ έχει εξελιχθεί σε ένα σκάνδαλο που το βλέπουν καθημερινά όλοι, αλλά δεν τόλμησε να το αγγίξει κανείς».

Στην Πάτρα επίκεντρο των δυναμικών αντιδράσεων και κινητοποιήσεων των εργαζομένων της ΕΡΤ αποτέλεσε η ΕΡΑ Πάτρας στο Δασύλλιο (που είχε δημιουργηθεί και πρωτολειτουργήσει το 1950 επί Δημάρχου Νικολάου Βέτσου) όπου καθημερινά εκατοντάδες αλληλέγγυοι στάθηκαν στο πλευρό του αγώνα των εργαζομένων.

Όπως ανέφερε στο thebest.gr, ο Γιάννης Παντελόπουλος, εκ των εργαζομένων της ΕΡΑ Πάτρας (ως εκφωνητής, μουσικός παραγωγός κατά το παρελθόν), ο οποίος τα 2 χρόνια του αγώνα, ήταν καθημερινά παρών με συνεχείς ενημερωτικές εκπομπές και τώρα αναλαμβάνει από τη νέα κεντρική διοίκηση της ΕΡΤ, χρέη προσωρινού Προισταμένου, πλέον η ΕΡΑ Πάτρας όπως την γνωρίζαμε, θα μετονομαστεί ΕΡΤ Πάτρας. Αυτό όπως μας εξήγησε, σημαίνει ότι δεν θα υφίσταται ο διαχωρισμός ραδιοφώνου και τηλεόρασης όπως ίσχυε κατά το παρελθόν αλλά πλέον θα λειτουργούν ενοποιημένα ως μία αρχή.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως το όνομα του Γιάννη Παντελόπουλου αποτέλεσε πρόταση των ίδιων των εργαζομένων της ΕΡΑ –Εrtopen ώστε να αναλάβει Προιστάμενος στη νέα ΕΡΤ Πάτρας που θα βγει στον αέρα την Πέμπτη. Κάτι αντίστοιχο, ένας δηλαδή εκ των εργαζομένων να αναλαμβάνει προιστάμενος συνέβη και στην γειτονική ΕΡΑ, πλέον ΕΡΤ Ζακύνθου.

Βέβαια επικεφαλής από τα κεντρικά της ΕΡΤ για τα περιφερειακά ραδιόφωνα ανέλαβε ο Γιώργος Παπαζαχαρίου και για τους τεχνικούς ο Αθανάσιος Μάνδραλης. Όπως ανέφερε ο Γιάννης Παντελόπουλος, τον οποίο πετύχαμε στις εγκαταστάσεις του ραδιοφώνου στο Δασύλλιο εν μέσω προετοιμασιών μαζί με τους άλλους εργαζόμενους, την Πέμπτη θα βγει στον αέρα 5ωρο ζωντανό πρόγραμμα από τις 9 το πρωί έως και τις 2 το μεσημέρι ενώ κατόπιν θα γίνει σύνδεση είτε με το Α’ Πρόγραμμα είτε με το Β’ Πρόγραμμα της ΕΡΤ στην Αθήνα.

Στις 9 το πρωί της Πέμπτης οι πρώτες που θα κάνουν εκπομπή και θα ακουστούν στον αέρα της ΕΡΤ Πάτρας θα είναι οι δημοσιογράφοι Νίκη Παπαδούλα και Δήμητρα Αναργύρου. Ο Γιάννης Παντελόπουλος μαζί με τον αλληλέγγυο δημοσιογράφο Άγγελο Κωνσταντίνου που αναμένεται να είναι στα μικρόφωνα της ΕΡΤ Πάτρας, θα πάρουν την ραδιοφωνική σκυτάλη στις 11 το πρωί.

«Είμαστε αισιόδοξοι και πρέπει να θυμίσουμε πως στην ΕΡΑ Πάτρας δεν κλείσαμε και δεν σταματήσαμε ποτέ να εκπέμπουμε πρόγραμμα όλα αυτά τα κρίσιμα 2 χρόνια. Από την άλλη μην ξεχνάμε πως οι Περιφερειακοί σταθμοί και το προσωπικό όλων των ειδικοτήτων θα αξιολογηθούμε στην πορεία», επισήμανε στο thebest.gr ο Γιάννης Παντελόπουλος υπενθυμίζοντας πως βάσει του νόμου κι όπως ειδοποίησε η νέα διοίκηση, εντός 20ήμερου θα πρέπει να εμφανιστούν όλοι οι εργαζόμενοι για να αναλάβουν καθήκοντα.

Τον Ιούνιο του 2013 όταν και έπεσε το «μαύρο» στους δέκτες της ΕΡΤ (μία βαθιά αντιδημοκρατική ενέργεια όπως χαρακτηρίστηκε), σε τοπικό επίπεδο (ραδιόφωνο και τηλεοπτικό στούντιο/συνεργείο) δούλευαν κοντά στα 35 άτομα, όπως είπε στο thebest.gr ο Γιάννης Παντελόπουλος. Ήσαν όλοι εργαζόμενοι αορίστου χρόνου με ειδικότητες όπως δημοσιογράφοι, διοικητικοί, κάμερες, ηχολήπτες, εκφωνητές, μουσικοί παραγωγοί, τεχνικοί.

Διευθυντής της ΕΡΑ Πάτρας όταν έπεσε το «μαύρο» ήταν ο Πατρινός δημοσιογράφος Ανδρέας Αδαμόπουλος και της τηλεόρασης της ΕΡΤ στο Ρίο, ο Γιώργος Λάζαρης. Έκτοτε κάποιοι εκ των εργαζομένων (κοντά στα 10 άτομα) συνταξιοδοτήθηκαν ανάμεσα τους η Μαίρη Σοφούλη, η Αγγελική Ανυφαντή, η Γιάννα Λύτρα, η Πόπη Γεωργίου, κ.α. Στο μεταίχμιο σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr βρίσκονται άλλοι εργαζόμενοι όπως η για σχεδόν 30 χρόνια μάχιμη δημοσιογράφος της ΕΡΑ Πάτρας Χρυσή Κοσμάτου (της εκπομπής Πολυπολιτισμικά), από τα βασικά πρόσωπα που μαζί με τον Γιάννη Παντελόπουλο, την Αγγελική Ανυφαντή, τον αλληλέγγυο Άγγελο Κωνσταντίνου, κ.α. έδωσαν την ψυχή τους και κράτησαν όρθια την ΕΡΑ μέσα σε δύσκολες συνθήκες έχοντας για συμμάχους τον κόσμο (φορείς, συλλόγους αλλά και απλούς ακροατές).

Οι αλληλέγγυοι οργανώθηκαν και κάθε Παρασκευή αλλά και τις Κυριακές ήσαν παρόντες στο προαύλιο της ΕΡΑ. Χαρακτηριστικές στιγμές αποτέλεσαν η γιορτή – κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του 2014 όπου το προαύλιο στο Δασύλλιο ήταν γεμάτο κόσμο καθώς και η εκδήλωση – συγκέντρωση για την συμπλήρωση του ενός χρόνου από το «μαύρο» στις 11 Ιουνίου του 2014. Ακόμα είχε διοργανωθεί εκδήλωση στην πλ. Γεωργίου μπροστά από το Δημοτικό θέατρο με αλληλέγγυους μουσικούς της ΕΡΤ και ομιλίες το καλοκαίρι.

Φέτος δεν θα γίνει κάποια εκδήλωση – συγκέντρωση στις 11 Ιουνίου καθώς κάποιοι αναμένεται να ανέβουν και στην Αθήνα όπου στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με την Συμφωνική ορχήστρα της ΕΡΤ.

Η ομάδα της νέας ΕΡΤ Πάτρας θα είναι οι Γιάννης Παντελόπουλος, Δήμητρα Αναργύρου, Νίκη Παπαδούλα, ο Σάκης Μπονέλης, οι τεχνικοί Τάσος Παπανικολάου, Θανάσης Καρατζάς, Τόλης Ηρακλέους και Βάσω Κρεμμύδα, η Μαρία Αρβανιτάκη – διοικητικός, η Κατερίνα Διαμαντοπούλου στην τηλεφωνική υποστήριξη, η Γιώτα Τσέλιου, κ.α.

Επίσης στην ομάδα των τεχνικών είναι απ' όσο γνωρίζουμε και οι Θόδωρος Φραδέλλος και Γιώργος Σωτηρόπουλος.

Στο τηλεοπτικό κομμάτι της ΕΡΤ Πάτρας θα είναι οι δημοσιογράφοι Τάκης Θεοδωρακόπουλος και Αθανασία Σταμοπούλου.

Το ζητούμενο όπως είπε ο κ. Παντελόπουλος στο thebest.gr, είναι να συγκεντρωθούν όλοι οι εργαζόμενοι και στη συνέχεια να στήσουν όλοι μαζί τον σταθμό από την αρχή.

Το κλίμα όπως προείπαμε είναι χαράς, ικανοποίησης, εγρήγορσης και προετοιμασίας αλλά μαζί και προβληματισμού για το πώς θα κυλήσουν τα πράγματα στην ΕΡΤ αλλά και γενικότερα για την χώρα και το τι θα γίνει με την οικονομική κατάσταση.

*Οι πλήρεις πληροφορίες για την στελέχωση της νέας ΕΡΤ Πάτρας, του προγράμματος που θα εκπέμψει το ραδιόφωνο από την Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015 και μετά, θα περιλαμβάνονται σε δελτίο Τύπου – ανακοίνωση που θα σταλεί από την ΕΡΤ Πάτρας την Τετάρτη.

Να σημειωθεί όπως μας διευκρίνισε ο Γιάννης Παντελόπουλος πως το αρχικό πρόγραμμα θα είναι κυρίως ενημερωτικό αλλά και ψυχαγωγικό και πως για την ώρα δεν έχει γίνει γνωστό πως θα λειτουργήσει και προχωρήσει το τηλεοπτικό κομμάτι σε τοπικό επίπεδο.

*Πολλές από τις φωτό είναι από την eurokinissi.

Επιμέλεια - ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Στη φωτ. ο Γιάννης Παντελόπουλος.

Στη φωτ. ο Γιάννης Παντελόπουλος.

Στη φωτ. ο Γιάννης Παντελόπουλος.

Στη φωτ. διακρίνεται αριστερά στο στούντιο της ΕΡΑ Πάτρας πλάι στην Αγγελική Ανυφαντή, την Χρυσή Κοσμάτου, τον Άγγελο Κωνσταντίνου, τον Βασίλη Αντωνίου από την Ακράτα, τον Τάσο Παπανικολάου και δύο αλληλέγγυους, ο αλληλέγγυος δημοσιογράφος Τάκης Μαρτάτος.

Στη φωτ. διακρίνεται αριστερά στο στούντ...

Στη φωτ. διακρίνεται αριστερά στο στούντιο της ΕΡΑ Πάτρας πλάι στην Αγγελική Ανυφαντή, την Χρυσή Κοσμάτου, τον Άγγελο Κωνσταντίνου, τον Βασίλη Αντωνίου από την Ακράτα, τον Τάσο Παπανικολάου και δύο αλληλέγγυους, ο αλληλέγγυος δημοσιογράφος Τάκης Μαρτάτος.

Τους αγωνιστές εργαζόμενους της ΕΡΑ Πάτρας είχε επισκεφθεί και ο νυν Πρωθυπουργός της χώρας, Αλέξης Τσίπρας

Τους αγωνιστές εργαζόμενους της ΕΡΑ Πάτρ...

Τους αγωνιστές εργαζόμενους της ΕΡΑ Πάτρας είχε επισκεφθεί και ο νυν Πρωθυπουργός της χώρας, Αλέξης Τσίπρας

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις