Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: Συλλαλητήριο από το ΠΑΜΕ στις 11 Ιουνίου

Πάτρα: Συλλαλητήριο από το ΠΑΜΕ στις 11 Ιουνίου

Στις 7 το απογευμα στην πλατεία Γεωργίου

Νέο συλλαλητήριο για τις 11 Ιουνίου στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας προγραμματίζει το ΠΑΜΕ. Στο κάλεσμα για την κινητοποίηση επισημαίνεται:

Συγκυβέρνηση, μεγαλοεργοδοσία και “θεσμοί” (Ε.Ε., Ε.Κ.Τ., Δ.Ν.Τ.) ράβουν από κοινού το κουστούμι του νέου μνημονίου. Οι βιομήχανοι και οι επιχειρηματικοί όμιλοι τα θέλουν όλα. Θέλουν στο πιάτο την ζωή κάθε εργάτη, κάθε εργατικής λαϊκής οικογένειας. Απαιτούν νέες ανατροπές, στο ασφαλιστικό και στις εργασιακές σχέσεις. Οι ψευτοηρωισμοί της κυβέρνησης και τα παραμύθια των “κόκκινων γραμμών” βαδίζουν στο τέλος τους.

Οι μάσκες πέφτουν! Κανένας να μην παρασυρθεί από τα διλήμματα, τα δήθεν «αδιέξοδα». Η εξαπάτηση και οι εκβιασμοί, συνεχίζονται από το ίδιο σημείο που τα άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση. Να μη δώσουμε άλλο χρόνο! Η αναμονή είναι χαμένος χρόνος για το λαό και κέρδος για τη συγκυβέρνηση και τη μεγαλοεργοδοσία. Οδηγούμαστε σε μεγαλύτερη φτώχεια και δυστυχία για να σωθούν τα κέρδη των εκμεταλλευτών μας, για να πληρώνονται οι δανειστές.

Ο Γολγοθάς για τους εργαζόμενους θα συνεχιστεί με νέα βάρβαρα μέτρα μείωσης του λαϊκού εισοδήματος και ισοπέδωση των κλαδικών μισθών, με νέα μέτρα στις συντάξεις, στο ασφαλιστικό, στη φορολογία. Αυτά απαιτούν ΕΕ-ΔΝΤ και μεγαλοεργοδοσία και σε αυτή τη συζήτηση έχει μπει ήδη η κυβέρνηση. Δηλαδή στο παζάρι για την επιπλέον κατακρεούργηση όσων δικαιωμάτων έχουν απομείνει, για την παραπέρα καταλήστευση του μόχθου μας!

Αν το νέο «μνημόνιο» βαφτίζεται συμφωνία ή το ανάποδο, έχει μηδαμινή σημασία όταν όλοι οι νόμοι που διέλυσαν τις εργασιακές σχέσεις, τις συλλογικές συμβάσεις, τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα, παραμένουν ανέγγιχτοι, βρίσκονται σε ισχύ και συνεχίζουν να τσακίζουν τις ζωές μας.

ΚΑΛΟΥΜΕ τις συνδικαλιστικές οργανώσεις του νομού Αχαΐας, να οργανώσουν την πάλη με συνελεύσεις , συζητήσεις-περιοδείες σε κάθε κλάδο , σε κάθε εργοστάσιο, σε κάθε  χώρο δουλειάς, να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στο συλλαλητήριο  στις 11 Ιούνη στην πλατεία Γεωργίου.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις