Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Οι Patrinistas ξεναγήθηκαν στην ACHAIA CLAUSS-ΦΩΤΟ

Οι  Patrinistas ξεναγήθηκαν στην ACHAIA ...

Έζησαν μια ξεχωριστή εμπειρία

Με επιτυχία, ολοκληρώθηκε η δράση των Patrinistas με τίτλο: "Περιήγηση και φωτογραφικός περίπατος στο Οινόκαστρο της ACHAIA CLAUSS". Την Κυριακή 24 Μαΐου 2015, περισσότεροι από ογδόντα συμπολίτες μας, όλων των ηλικιών, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ομάδας Εθελοντισμού και Ενεργοποίησης Patrinistas και με την συνδρομή της Ξεναγού Αντωνίας Ράπτη και του Υπεύθυνου του Ιστορικού αρχείου της ACHAIA CLAUSS Γιώργου Μαρόπουλου,περιηγήθηκαν στο Οινόκαστρο της ACHAIA CLAUSS, στο Πετρωτό Πατρών.

Είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να φωτογραφήσουν μερικές από τις πιο παλιές - ιστορικές εγκαταστάσεις - κτίσματα - δημιουργήματα του Οινόκαστρου της ACHAIA CLAUSS, σε έναν απαράμιλλης ομορφιάς τόπο, στο Πετρωτό Πατρών.

Αποκλειστικά για τους Patrinistas και τους φίλους μας, η ACHAIA CLAUSS , άνοιξε τις πύλες της προσφέροντας μας μια εκτενέστερη γνωριμία με την Gutland - το Κτήμα του Gustav Clauss, καθώς ξεναγηθήκαμε, εκτός από το Αυτοκρατορικό κελάρι, στο βαρελοποιείο και στον ναΐσκο του Αποστόλου Θωμά, που ο ιδρυτής της έκτισε στην μνήμη της συζύγου του, Θωμαΐδος Καρπούνη.

Έπειτα από μια σύντομη παράπλευρη περαντζάδα από τους αμπελώνες του Chateau Clauss, 'εκαναν μια σύντομη στάση στην κεντρική πύλη, όπου άκουσαν με ένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικό τρόπο την ιστορία της Πύλης του Οινόκαστρου. Ολοκλήρωσαν την γνωριμία τους με το παλαιότερο οινοποιείο της Ελλάδος , με την επίσκεψη τους στον Ρωμαιοκαθολικό ναΐσκο της Αγίας Άννας ( Santa Anna) , που άνοιξε για πρώτη φορά, μετά από πρόσφατες εργασίες αποκατάστασης - ανάδειξης .

Με το πέρας της ξενάγησης , η οποία ήταν διάρκειας δύο ωρών περίπου , στην Κάβα Δανιηλίδος, δοκίμασαν - γεύτηκαν τα υπέροχα προϊόντα του οινοποιείου (μαυροδάφνη, μοσχάτο, λευκό ξηρό κ.α.).

Μια άκρως ενδιαφέρουσα - μαγευτική - μεθυστική ξενάγηση που ξεκίνησε από την στην Κάβα Δανιηλίδος στις 10:30 το πρωί και φυσικά... οι φωτογραφικές τους μηχανές πήραν στην κυριολεξία φωτιά, αποθανατίζοντας τα πάντα στον διάβα τους.

Οι Patrinistas ευχαριστούν θερμά:

1. Τον πρόεδρο της Achaia Clauss, Κυρ. Νικόλαο Καραπάνο και το μέλος του Δ.Σ. της Achaia Clauss Κύρ. Περικλή Μπαλτά, για την παροχή άδειας διεξαγωγής και την άρτια οργάνωση της ξενάγησης.

2. Την Ξεναγό Αντωνία Ράπτη και τον Υπεύθυνο του Ιστορικού αρχείου της ACHAIA CLAUSS Γιώργο Μαρόπουλο, για την ανιδιοτελή συνδρομή τους και την υπέροχη - ενδιαφέρουσα - μαγευτική - μεθυστική ξενάγηση, που μας πρόσφεραν.

3. Τον δόκιμο ερευνητή του λατινόγλωσσου ιδιόμορφου ληξιαρχικού αρχείου της Καθολικής κοινότητας Πατρών Κυρ. Αντώνιο Γρίμα, για την άρτια ενημέρωση που αφορούσε την ιστορία και τις εργασίες ανακαίνισης - ανάδειξης του Ρωμαιοκαθολικού ναΐσκου της Αγίας Άννας ( Santa Anna).

4. Τους συμμετέχοντες Συμπολίτες μας, για την συγκινητική ανταπόκριση, που ξεπέρασε κάθε προσδοκία μας και τα ζεστά τους χαμόγελα.

Οι Patrinistas περιμένουν  τις προτάσεις σας για τις επόμενες δράσεις τους στο [email protected], επισυνάπτοντας φωτογραφίες, σχέδια κτλ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις