Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ακάλυπτες βάρδιες και ανυπαρξία οδηγών στο Περιφερειακό Κρατικό Νοσοκομείο Πατρών "Ο Άγιος Ανδρέας"

Ακάλυπτες βάρδιες και ανυπαρξία οδηγών σ...

Επισημαίνει σε ανακοίνωση του το σωματείο εργαζομένων «Ο Ιπποκράτης»

Το Σωματείο εργαζομένων «Ο Ιπποκράτης» του Γενικού Περιφερειακού Κρατικού Νοσοκομείου Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας» με ανακοίνωση του που υπογράφει ο Πρόεδρος του Κώστας Πετρόπουλος κάνει αναφορά στο γεγονός πως δεν υπάρχουν οδηγοί στο Νοσοκομείο το σαββατοκύριακο και όχι μόνο.

Επίσης υπογραμμίζει το πρόβλημα των ακάλυπτων πλέον βαρδιών.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση – δελτίο Τύπου.

«Επανερχόμενοι στις παρεμβάσεις μας, για την απερίγραπτη κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο από την ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΟΔΗΓΩΝ, σας γνωρίζουμε ότι Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή και σήμερα Δευτέρα 25 Μαίου 2015 δεν υπήρξαν Οδηγοί, είχαμε και πάλι ακάλυπτες βάρδιες και τα σχετικά καθήκοντα συνέχισαν να  τα εκτελούν περιστασιακά και με άγχος ο Διοικητής, ο Υποδιοικητής, οι Διευθυντές  κλπ άλλοι Εργαζόμενοι, άλλων ειδικοτήτων.

Δυστυχώς το πρόβλημα συνεχίζει  να υφίσταται  και σήμερα,  παρά τις πάμπολλες καταγγελίες και παρεμβάσεις μας, καταγγελίες και  παρεμβάσεις που γίνονται όχι μόνον το τελευταίο  χρονικό διάστημα αλλά επί έναν ολόκληρο χρόνο, από τότε δηλ  που συνεχίζει να υπάρχει και να διαιωνίζεται το συγκεκριμένο αυτό πρόβλημα  και συγκεκριμένα από τον Απρίλιο του  2014  και αυτό  το επισημαίνουμε για να καταδείξουμε ότι οι καταγγελίες  μας και οι παρεμβάσεις  μας δεν απορρέουν  από αντιπολιτευτικές διαθέσεις, όπως αρέσκονται διάφοροι δημοσιογραφικοί κύκλοι να λένε, αλλά από το έντονο  ενδιαφέρον μας, το άγχος και την αγωνία εξεύρεσης λύσης στην διεκδίκηση  μας, για εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα που ταλαιπωρεί αφάνταστα την λειτουργία  του Νοσοκομείου και ιδιαιτέρως τους Ασθενείς.

Προς αυτήν την κατεύθυνση  είναι ενταγμένες και οι πάμπολλες άλλες παρεμβάσεις μας προς την νέα ηγεσία της 6ης Υ.Πε, όπου πριν λίγες ημέρες κάναμε και συγκεκριμένες προτάσεις, όπως και σήμερα στον υπουργό υγείας κ. Κουρουμπλή, από τον οποίο ζητήσαμε και θα ξαναζητήσουμε μόνιμη λύση στη συνάντηση που θα έχουμε μαζί του την ερχόμενη Πέμπτη.

Δοθείσης όμως της ευκαιρίας οφείλουμε να επισημάνουμε την λαθεμένη προσέγγιση  συγκεκριμένων μέσων ενημέρωσης όπου ίσως από άγνοια ή ακόμη και από σκοπιμότητα πιθανά και από εντεταλμένη κατεύθυνση  συκοφαντούν τους αγώνες μας, παραπληροφορώντας παράλληλα έτσι και την κοινή γνώμη.

Λέμε λοιπόν σε όλους αυτούς ότι, όπως  σε κάθε χώρα έτσι και στην χώρα μας που κινείται  σε δημοκρατικά πλαίσια, έκτος  και εάν οι προαναφερόμενοι πιστεύουν τα αντίθετα, υπάρχουν νόμοι και διατάξεις , βάσει των οποίων υποχρεούνται να κινούνται και να λειτουργούν όλοι οι Δημόσιοι Υπάλληλοι, όλοι οι πολίτες.

Συνεπώς στηρίζουμε και  επιμένουμε ότι:

- Δεν είναι στις υποχρεώσεις τους, ένας Διοικητής, ένας Υποδιοικητής, ένας Διευθυντής κλπ, που εκτελούν  αυτά τα καθήκοντα σήμερα στο Νοσοκομείο, να κάνουν χρέη οδηγών. Άλλη είναι η αποστολή τους και γι αυτό, αυτή η σπέκουλα, αυτή η ανοχή και αυτός ο εφησυχασμός θα πρέπει να σταματήσει.

- Δεν μπορούν  να οδηγούν τα αυτοκίνητα του Δημοσίου οποιοσδήποτε Δημόσιος Υπάλληλος, βάσει των κείμενων διατάξεων, ούτε να εκτελούν υπηρεσίες του Δημοσίου με τα ιδιωτικά τους Αυτοκίνητα.

- Το προσωπικό του Νοσοκομείου δεν το διαχειρίζεται το Σωματείο αλλά η Διοίκησή του, η οποία όμως δεν έχει απεριόριστες δικαιοδοσίες. Δεν μπορεί και δεν είναι στις αρμοδιότητές της η μετακίνηση οδηγών από τα Κέντρα Υγείας ( αρμοδιότητα Υ.Πε), ούτε από το ΕΚΑΒ (αρμοδιότητα Υπουργείου) και εν πάσει περιπτώσει στο πρόβλημα των οδηγών, οριστική λύση μπορεί  να δώσει μόνον το Υπουργείο, που οφείλει Άμεσα να επαναφέρει το τμήμα των οδηγών στα Νοσοκομεία, όπως ήταν πριν από τις απαράδεκτες διαδικασίες της διαθεσιμότητας αυτού  του κλάδου από την προηγούμενη συγκυβέρνηση.

Σε καμία  των περιπτώσεων δεν θέλουμε να στραφούμε κατά αυτών των προαναφερόμενων παραγόντων, θεωρούμε όμως απαράδεκτες, προκλητικές και μάλιστα συκοφαντικές αυτές τις πρόσφατες  απόψεις τους, δηλώνοντας  προς κάθε κατεύθυνση ότι όχι δεν θα εγκαταλείψουμε τον αγώνα, ότι δεν θα υποστείλουμε  την σημαία του αγώνα και απεναντίας θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις