Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αίγιο: Συνεχίζεται η κατάσβεση στο εργοστάσιο της οινοποιίας Cavino - Oι πρώτες δραματικές ώρες - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Αίγιο: Συνεχίζεται η κατάσβεση στο εργοσ...

Στο σημείο ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και από Πάτρα-Καλάβρυτα

08.47 Σε εξέλιξη βρίσκεται μέχρι και αυτή την ώρα το έργο της κατάσβεσης στην οινοποιία cavino. Οι φλόγες έχουν σβήσει, αλλά η φωτιά σιγοκαίει και αναδύονται ακόμα καπνοί. Επί τόπου βρίσκονται τρία οχήματα. Όπως αναφέρει η Έλενα Δούσκα στην "Πελοπόννησο" , "οι φλόγες ξέσπασαν από χώρο αναλώσιμων και δίπλα ακριβώς υπήρχαν χώροι αποθήκευσης του εργοστασίου και γι΄αυτό τον λόγο οι φλόγες επεκτάθηκαν γρήγορα, εξαιτίας των εύφλεκτων πρώτων υλών στην αποθήκη. Ευτυχώς ο χώρος εμφιάλωσης και τα γραφεία μας έχουν παραμείνει ανέπαφα".

 

07.15 Συνεχίζεται το έργο της κατάσβεσης στο εργοστάσιο της οινοποιίας cavino στο Αίγιο. Η μάχη των πυροσβεστών συνεχίστηκε σε όλη τη διάρκεια της νύχτας. Αυτή τη στιγμή στην πυρόσβεση συμμετέχουν 16 άνδρες με 7 οχήματα από Αίγιο, Ακράτα και Καλάβρυτα. Τα οχήματα που είχαν σταλεί από την Πάτρα επέστρεψαν. Η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο, ωστόσο το γεγονός ότι στο χώρο που εκδηλώθηκε υπάρχουν δεξαμενές οινοπνεύματος και άλλα εύφλεκτα υλικά, καθιστά την πλήρη κατάσβεση δύσκολη.

00:23 Ολονύχτια αναμένεται να είναι η μάχη της πυροσβεστικής με τις φλόγες στο εργοστάσιο της οινοποιίας Cavino στο Αίγιο και αυτό γιατί, παρά το γεγονός ότι η πυρκαγιά είχε τεθεί από τις 23:00 σε πλήρη έλεγχο, θα σιγοκαίει για ώρες ακόμα λόγω των υλικών που βρίσκονται στην αποθήκη. Έτσι δυνάμεις της πυροσβεστικής παραμένουν στο σημείο και συνεχίζουν την κατάσβεση.

 

22:02 «Μέχρι το πρωί μπορεί να καίει η φωτιά». Αυτό αναφέρουν, σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, οι Πυροσβέστες που έχουν αναλάβει το δύσκολο έργο της κατάσβεσης της φωτιάς που ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης στο εργοστάσιο της οινοποιίας Cavino στο Αίγιο.

Η εκτίμηση αυτή στηρίζεται στο γεγονός ότι η αποθήκη που φλέγεται είναι γεμάτη με οινοπνεύματα που δεν σβήνουν καθόλου εύκολα. Έτσι ο στόχος της Πυροσβεστικής είναι πλέον να περιορίσει τη φωτιά στην συγκεκριμένη αποθήκη και να μην επεκταθεί και σε άλλα κτίρια του εργοστασίου.

Αυτόπτες μάρτυρες έλεγαν πριν λίγο στο thebest.gr ότι οι καπνοί είναι μεγάλοι ενώ η μυρωδιά του καμένου φθάνει μέχρι και την Άκολη.

Στο σημείο βρίσκονται όλοι οι επικεφαλής της Πυροσβεστικής καθώς και πάρα πολύς κόσμος.

 

21:42 Σύμφωνα με το filodimos.gr αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως ακούστηκαν δύο εκρήξεις όταν ξεπετάχτηκαν φλόγες από την αποθήκη του εργοστασίου, που βρίσκεται δυτικά της εισόδου. Υπεράνθρωπες είναι οι προσπάθειες των πυροσβεστών να "κρατήσουν" τη φωτιά, μιας και στην αποθήκη βρίσκονταν εύφλεκτα υλικά του οινοποιείου.

21:09 Στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς συμμετέχουν 10 οχήματα της Πυροσβετικής υπηρεσίας με 25 άνδρες. Από την πυροσβεστική υπηρεσία, σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, διαβεβαιώνουν, πως δεν υπάρχει κάποιος τραυματίας ή κάποιος εργαζόμενος που να έχει εγκλωβιστεί στο τμήμα που έχει πιάσει φωτιά.

20:57 Η φωτιά στο εργοστάσιο της Cavino στο Αίγιο χαρακτηρίζεται από αυτόπτες μάρτυρες αρκετά μεγάλη, ενώ σπεύδουν στο σημείο δυνάμεις της Πυροσβεστικής τόσο από την Πάτρα όσο και από τα Καλάβρυτα.

20:42 Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες ευτυχώς δεν κινδυνεύει από το προσωπικό του εργοστασίου.

20:16 Πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν τις 8 στο εργοστάσιο οινοποιίας της Cavino στο Αίγιο και αυτή την ώρα δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αιγίου σπεύδουν για την κατάσβεσή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πυρκαγιά είναι αρκετά σοβαρή και λόγω των εύφλεκτων υλικών κρίνεται ιδιαίτερα επικίνδυνη. Οι φλόγες είναι ορατές από μεγάλή απόσταση και το έργο της πυρόσβεσης είναι πολύ δύσκολο.

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ: filodimos.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις