Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Όταν ο πατέρας του Καλαμπόκα ξεσπούσε πάνω στον Νικολόπουλο

Όταν ο πατέρας του Καλαμπόκα  ξεσπούσε π...

Του Διονύση Ζακυνθινού

Διαβάζοντας το εξαιρετικά ενδιαφέρον ρεπορτάζ του thebest.gr για τον Γιάννη Καλαμπόκα, μου ήλθε στο μυαλό ένα περιστατικό που έχει αποτυπωθεί στη μνήμη μου από τη δίκη που έγινε με τον ίδιο, ως γνωστόν, κατηγορούμενο για τη δολοφονία του Νίκου Τεμπονέρα.

Πάνε πάνω από είκοσι χρόνια τώρα, αλλά είναι σαν να βλέπω πάλι μπροστά μου εκείνη τη συγκλονιστική σκηνή στα δικαστήρια του Βόλου, όπου κάλυπτα δημοσιογραφικά τη δίκη.

«Κύριε Νίκο, και τι έκανες εσύ για να σώσεις το παιδί μου»; Ο πατέρας του Καλαμπόκα κατακεραύνωνε τον Νίκο Νικολόπουλο στο άκουσμα της δικαστικής απόφασης με την οποία ο γιος του καταδικαζόταν σε ισόβια. Και ο τότε Αχαιός βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τον άκουγε αποσβολωμένος. Λέξη δεν του είπε, προτιμώντας τη σιωπή. Κι εδώ που τα λέμε, τι να του έλεγε;

Δεν μου το είπε αυτό κάποιος, δεν μου το μετέφερε κανένας. Ήμουν εκεί, παρών, αυτόπτης μάρτυρας στα δικαστήρια του Βόλου, δίπλα στον Νίκο Νικολόπουλο όταν ξέσπασε πάνω του ο πατέρας του Καλαμπόκα.

Και που λοιπόν, σκέφτομαι τώρα, να έλεγε τότε κάποιος ότι θα ερχόταν μια μέρα που ο προερχόμενος από τα γεννοφάσκια της Νέας Δημοκρατίας σημερινός βουλευτής των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων» θα υποστήριζε με την ψήφο σου μια κυβέρνηση της Αριστεράς, στην οποία ο γιος του συχωρεμένου Νίκου Τεμπονέρα, ο Διονύσης Τεμπονέρας, θα ήταν σύμβουλος υπουργού!

Που να περίμενε τότε κάποιος ότι ο Νίκος Νικολόπουλος, αυτός ο ακραιφνής δεξιός, θα στήριζε ως βουλευτής μια κυβέρνηση των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ, της παράταξης του Νίκου Τεμπονέρα, με την οποία βρισκόταν μια ζωή στα χαρακώματα!

Βρε πώς τα φέρνει και η πολιτική καμιά φορά! Μας δίνει απίστευτα μαθήματα, προς γνώση και συμμόρφωση, ασχέτως εάν τα ερμηνεύουμε ή όχι σωστά.

 

ΣΣ: Σχόλια, αναλύσεις και άρθρα του Διονύση Ζακυνθινού μπορείτε να διαβάσετε και στο προσωπικό blog του: zakpatras.wordpress.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάτοικος Βόλου, παντρεμένος με δημοσιογράφο και προϊστάμενος υποκαταστήματος της Εθνικής ο Γιάννης Καλαμπόκας- Η τελευταία του εμφάνιση

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις