Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Έφυγε από τη ζωή ο συνθέτης Βασίλης Δημητρίου

Έφυγε από τη ζωή ο συνθέτης Βασίλης Δημητρίου

Αφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 70 ετών

Ο σπουδαίος συνθέτης Βασίλης Δημητρίου, ο άνθρωπος που έντυσε μουσικά μερικές από τις καλύτερες ελληνικές τηλεοπτικές σειρές, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 70 ετών.

«Κίτρινος Φάκελος», «Κόκκινα Μαλλιά», ο «Μεγάλος Θυμός», «Τρεις χήρες», «Καρυωτάκης», «Ματωμένα Χώματα» είναι μόνο μερικές από τις σειρές για τις οποίες είχε δημιουργήσει κομμάτια που έμειναν στην ιστορία του ελληνικού πενταγράμμου, όπως το «Πόσο Πολύ Σ' αγάπησα», το «Πεπρωμένο» και το «Μαρία με τα Κίτρινα».

Στην δισκογραφία του Βασίλη Δημητρίου κυκλοφορούν συνολικά περισσότερα από τριακόσια πενήντα τραγούδια και είκοσι οχτώ προσωπική δίσκοι, αποτέλεσμα μιας συνεργασίας με ποιητές και στιχουργούς όπως οι Νίκος Γκάτσος, Μάνος Ελευθερίου, Λευτέρης Παπαδόπουλος, Γιάννης Λογοθέτης, Νάνος Βαλαωρίτης, Πάμπλο Νερούδα, ενώ τραγούδια του έχουν ερμηνεύσει διάσημοι ερμηνευτές, μεταξύ των οποίων οι Γιώργος Νταλάρας, Μαρινέλλα, Χάρις Αλεξίου, Δήμητρα Γαλάνη, Ελένη Βιταλη, Χρήστος Θηβαίος κ.α.

Ήταν μέλος της ΕΕΘΣ (Εταιρεία Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων Μεταφραστών και Συνθετών), της ΕΔΕΤ (Ένωση Δημιουργών Ελληνικού Τραγουδιού), ενώ υπήρξε και ιδρυτικό στέλεχος του ΠΜΣ (Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος) του Κέντρου Μελέτης και Έρευνας του Ελληνικού Θεάτρου - Θεατρικό Μουσείο. Από το 2004 έως το 2010 ήταν μέλος του Δ.Σ. της ΕΡΤ, και υπήρξε μέλος του Δ.Σ. του Εθνικού Θεάτρου και του Δ. Σ. του Ελληνικού Φεστιβάλ.

Πηγή: huffingtonpost.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture