Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Νίκος Νικολόπουλος:“Δύο χρόνια μεταβατικότητας & υποβάθμισης στα ΤΕΙ Πύργου”

Νίκος Νικολόπουλος:“Δύο χρόνια μεταβατικ...

Ερώτηση στη Βουλή

Στην Ερώτησή του προς τον Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων ο Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος επισημαίνει:

Το ΤΕΙ του Πύργου λειτουργεί οριακά τα δύο τελευταία χρόνια, εγκαταλελειμμένο στην κυριολεξία στην τύχη του από την Πολιτεία και το αρμόδιο Υπουργείο. Η λειτουργία του ως άνω ιδρύματος οφείλεται, αποκλειστικά και μόνο, όχι στην φιλότιμη, αλλά στην υπεράνθρωπη προσπάθεια, που καταβάλλει το ελάχιστο εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό, το οποίο προσπαθεί να κρατήσει το Ίδρυμα ζωντανό και να εξασφαλίσει το μέλλον των χιλίων επτακοσίων (1.700) σπουδαστών των τριών τμημάτων του.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι παλαιοί σπουδαστές που θέλουν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους πριν το 2018, αδυνατούν ακόμα και να λάβουν μια βεβαίωση αναλυτικής βαθμολογίας, ενώ απόφοιτοι του 2007 δεν έχουν ακόμα ορκιστεί!

Δυο χρονιά μετά το σχέδιο «Αθηνά» και ενώ το ακαδημαϊκό έτος οδεύει προς το τέλος του, η εικόνα παρακμής που επικρατεί στα τμήματα του Τ.Ε.Ι. Πύργου θυμίζει ένα κακοπαιγμένο και κακοστημένο έργο, με ουσιαστικές ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή και με υποστελέχωση, τόσο σε διοικητικό, όσο και σε εκπαιδευτικό προσωπικό. Σύμφωνα με το δημοσίευμα του «pyrgos-news.blogspot.com», της 23 Μαρτίου 2015, τα προβλήματα έχουν πλέον υπερ-συσσωρευτεί.

Η λειτουργία των τμημάτων που βρίσκονται σε καθεστώς μεταβατικότητας έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα, καθώς, έχουν ημερομηνία λήξης και πλέον δεν υπάρχει καν η δυνατότητα για μόνιμους καθηγητές και προσωπικό, που θα καλύπτει τις ανάγκες του ιδρύματος. Αυτή η έλλειψη εκφράζεται και με αδυναμία του ιδρύματος να ξεκινήσει κάθε εξάμηνο έγκαιρα τη λειτουργία του, αλλά και με προβλήματα στις αναθέσεις πτυχιακών εργασιών. Ένα εμπόδιο ακόμα για τους σχεδόν χιλίους σπουδαστές του Πληροφορικής & ΜΜΕ, αποτελεί η μη διδασκαλία μαθημάτων που είχαν διδαχθεί σε προηγούμενα έτη, πράγμα που σημαίνει, πως πρέπει να εξεταστούν στο τέλος κάθε εξαμήνου, χωρίς καμία διάλεξη.

Με το ήδη υπάρχον προσωπικό να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, παλαιοί σπουδαστές που θέλουν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους πριν το 2018, αδυνατούν ακόμα και να λάβουν μια βεβαίωση αναλυτικής βαθμολογίας, ενώ απόφοιτοι του 2007 δεν έχουν ακόμα ορκιστεί! Όσον αφορά το τμήμα Διοίκησης, Οικονομίας, Επικοινωνίας Πολιτιστικών και Τουριστικών Μονάδων (ΔΟΕΠΤΜ), παρά τις μεγαλεπήβολες εξαγγελίες του τότε Υπουργού Πολιτισμού, Κώστα Τζαβάρα, πως στην πόλη του Πύργου θα στηθεί και θα λειτουργήσει ένα τμήμα πρότυπο για τα Ελληνικά ακαδημαϊκά χρονικά, οι περίπου 350 φοιτητές του τμήματος βλέπουν το μέλλον τους αβέβαιο, μιας και το τμήμα παραμένει υποστελεχωμένο, καθώς, δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα καμία πρόσληψη μόνιμων καθηγητών. Όπως επίσης, εξίσου σημαντικό ζήτημα αποτελεί το γεγονός, πως η Μητρόπολη του Πύργου είναι αυτή που καλύπτει την μισθοδοσία της γραμματείας.

 

Επειδή οι ως άνω σχολές είναι ανοιχτές και αν λειτουργούν σήμερα, οφείλεται στο υπάρχον διοικητικό και εκπαιδευτικό προσωπικό, που κάνει τα πάντα για να μπορούν να σπουδάσουν οι φοιτητές ομαλά και εύρυθμα, έτσι ώστε να πάρουν σε εύλογο χρόνο το πτυχίο τους,

Επειδή η ως άνω διαρκής χαοτική μεταβατικότητα έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα, τα οποία επαναλαμβάνονται κάθε εξάμηνο με ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού, που έχει σαν αποτέλεσμα, τόσο την αδυναμία του ως άνω ιδρύματος να ξεκινήσει κάθε εξάμηνο έγκαιρα τη λειτουργία του, όσο και προβλήματα στις αναθέσεις πτυχιακών εργασιών.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε:

1. Προτίθεσθε να δρομολογήσετε τις κατάλληλες οργανωτικές & πρακτικές λύσεις, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η αξιοπρεπής λειτουργία των ως άνω εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων;

2. Πώς προτίθεσθε να υλοποιήσετε εποικοδομητικά για το ΤΕΙ Πύργου τον σχετικό νόμο πλαίσιο και το επί τούτου πρόγραμμα «Αθηνά»;

Ο ερωτών βουλευτής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «ΑΝ.ΕΛ.»

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις