Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Νέο Δίγλωσσο Πρόγραμμα Νηπιαγωγείου-Δημοτικού (Greek-English Education)

Νέο Δίγλωσσο Πρόγραμμα Νηπιαγωγείου-Δημο...

Από την Εκπαιδευτική Εταιρεία Πατρών

Η Εκπαιδευτική Εταιρεία Πατρών, κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά 2014-2015, δημιούργησε και λειτουργεί ένα νέο Νηπιαγωγείο και Δημοτικό σχολείο, το οποίο δίνει ιδιαίτερη έμφαση εκτός των άλλων, στην ενίσχυση των ξένων γλωσσών. Οι κυριότεροι λόγοι που οδήγησαν σε αυτήν την επιλογή είναι:

  • Η πεποίθηση ότι οι ξένες γλώσσες και ιδιαίτερα τα Αγγλικά, αποτελούν το διαβατήριο για οποιαδήποτε επιλογή ακολουθήσουν οι μαθητές στο μέλλον.
  • Τα πρόσφατα ευρήματα ιατρικών ερευνών που δείχνουν ότι τα παιδιά που εκτίθενται σε 2 ή 3 γλώσσες αποκτούν μεγαλύτερες ικανότητες σε όλα τα μαθήματα, γίνονται πιο έξυπνα και ικανά στην επίλυση προβλημάτων, καθώς και με αρκετά ανεπτυγμένη κριτική σκέψη.
  • Η επιδίωξη να εμφυσήσει στους μαθητές μια διεθνή κουλτούρα, η οποία θα τους βοηθήσει από τη μια να σέβονται κάθε έννοια διαφορετικότητας, και από την άλλη να εκτιμήσουν ακόμα περισσότερο την Ελληνική τους καταγωγή και ιστορία.

Την επόμενη σχολική χρονιά 2015-2016, το πρόγραμμα του σχολείου εμπλουτίζεται ακόμα περισσότερο και εμβαθύνει στην ξενόγλωσση εκπαίδευση, κινούμενο πάνω σε δύο άξονες:

  1. Εφαρμόζοντας το ήδη ενισχυμένο πρόγραμμα εκμάθησης ξένων γλωσσών (language skills), το οποίο απλώνεται από το Νηπιαγωγείο (όπου τα Αγγλικά εισάγονται σαν παιχνίδι) έως και την ΣΤ’ Δημοτικού, και περιλαμβάνει κάθε εβδομάδα 6 ώρες Αγγλικά ανά τάξη, καθώς και 3 ώρες 2η ξένη γλώσσα (Γ’ – ΣΤ’ Δημοτικού).
  2. Διδάσκοντας κάποια από τα μαθήματα του ωρολογίου προγράμματος (π.χ. Computer Skills & Informatics, Arts & Cultural Skills, κλπ) εξ’ ολοκλήρου στα Αγγλικά, μέσα σε ένα ευχάριστο περιβάλλον που ενεργοποιεί βιωματικές μεθόδους διδασκαλίας και κινητοποιεί την συμμετοχή των μαθητών.

Σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργία μέσα στο σχολείο ενός κλίματος με έντονα δίγλωσσο χαρακτήρα (Ελληνο-Αγγλικό), το οποίο θα βοηθά τους μαθητές να μαθαίνουν την ξένη γλώσσα συμμετέχοντας παράλληλα και στις αντίστοιχες εξετάσεις πιστοποίησης όλων των επιπέδων γλωσσομάθειας (με την απόκτηση των αντίστοιχων διπλωμάτων), αλλά κυρίως να μαθαίνουν με την ξένη γλώσσα.

Πληροφορίες και Δηλώσεις Εγγραφών στην Γραμματεία του σχολείου:

Τηλ.: 2610 453525, 2610 451898

Δ/νση: Κορυδαλλέως 86, Προάστιο Πάτρας

E-mail: [email protected]

Website: www.edupatras.gr

Facebook: www.facebook.com/edupatras

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά