Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Έρχονται Γεννατάς και Παπαπαύλου στην Πάτρα με το έργο "Ο Ρόζενκραντζ και ο Γκίλντενστερν είναι νεκροί"

Έρχονται Γεννατάς και Παπαπαύλου στην Πά...

Στο Επίκεντρο+ το διάστημα 14 με 17/5/2015

Μία από τις θεατρικές παραστάσεις που ξεχώρισαν στην Αθήνα, της Εταιρείας θεάτρου «Εν Δράσει», «Ο Ρόζενκραντζ και ο Γκίλντενστερν είναι νεκροί» που παίζεται στο Επί Κολωνώ, έως και την Τρίτη 28 Απριλίου 2015, αναμένεται να έρθει μέσα στον Μάιο και στην Πάτρα, στο Επίκεντρο+ στην οδό Νόρμαν και Αγ. Διονυσίου.

Το έργο παρουσιάζει την παράλογη και κωμικοτραγική ιστορία των δυο νεαρών αυλικών του Σαιξπηρικού Άμλετ, με πρωταγωνιστές δύο χαρισματικούς ηθοποιούς τον Γεράσιμο Γεννατά, ο οποίος ήταν στην Πάτρα και πριν λίγες μέρες με την «Πατριδογνωσία» (στο Λιθογραφείον) και τον Πατρινής καταγωγής Γιώργο Παπαπαύλου στον ρόλο του Ρόζενκραντζ.

Μετάφραση: Ηλίας Ακριβόπουλος

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μυλωνάς

Επιμέλεια Μετάφρασης-Δραματουργική επεξεργασία - Δημήτρης Μυλωνάς, Άννα Ελεφάντη.

Θίασος: Θοδωρής Σκυφτούλης, Άννα Ελεφάντη και Σπύρος Χατζηαγγελάκης.

Η παράσταση «Ο Ρόζενκραντζ και ο Γκίλντενστερν είναι νεκροί» αναμένεται να παρουσιαστεί στην Πάτρα για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, στο θέατρο Επίκεντρο+ από τις 14 έως και την Κυριακή 17 Μαΐου 2015.

Ο Ρόζενκραντζ και ο Γκίλντενστερν, με τις αθώες φάτσες και τα αστεία ονόματα, είναι οι φίλοι και συμφοιτητές του Άμλετ. Ζουν στην αυλή του Κλαύδιου, του πατριού και θείου του Άμλετ, που σφετερίζεται τον θρόνο της Δανίας.

Ο Κλαύδιος τους καλεί να συνοδέψουν τον Άμλετ στην Αγγλία και να μεταφέρουν μαζί τους ένα κλειστό γράμμα, με το οποίο απαιτείται η άμεση εκτέλεση του. Ο Άμλετ αντικαθιστά το γράμμα με ένα νέο ζητώντας από τον Άγγλο Βασιλιά να εκτελεστούν εκείνοι. Μέρες μετά, ο πρέσβης από την Αγγλία καταφτάνει στο παλάτι για να ανακοινώσει: Ο Ρόζενκραντζ και ο Γκίλντενστερν είναι νεκροί!

Πρωταγωνιστές στο βραβευμένο έργο του Τομ Στόπαρντ (το οποίο έχει μεταφερθεί και στο σινεμά) είναι ο Ρόζενκραντζ και ο Γκίλντενστερν. Συμβατικοί και παραγκωνισμένοι μέσα στο Σαιξπηρικό δράμα, οι ήρωες αυτοί έρχονται πρώτη φορά στο προσκήνιο και μας καλούν να παρακολουθήσουμε τα πάθη του νεαρού Άμλετ μέσα από τα δικά τους μάτια.

Ανάμεσα στις σύντομες εμφανίσεις των πρωταγωνιστών του έργου παρεμβαίνουν προσπαθώντας να ενώσουν αδέξια τα θραύσματα από τις σκηνές του πρωτοτύπου. Οι δύο νεαροί αυλικοί μπορεί να βρίσκονται σε σύγχυση για την ακριβή πρόοδο των γεγονότων, αλλά δε το βάζουν κάτω.

Μόνοι τους προσπαθούν να κατανοήσουν τις αιτίες των πραγμάτων και να υπάρξουν σε έναν κόσμο που κυριαρχείται από το τυχαίο, την ίντριγκα και το αίμα. Απέναντι στην παντοδυναμία του παλατιού εκείνοι επιστρατεύουν το παιχνίδι, το χιούμορ, την επιστήμη, τη φιλοσοφία, την τέχνη και τελικά την ίδια την υποκριτική καταστρώνοντας με τη βοήθεια ενός περιπλανώμενου θιάσου ένα θέατρο εν θεάτρω.

*Ο Τομ Στόπαρντ έχει βραβευτεί με Όσκαρ καλύτερου σεναρίου για την ταινία «Ερωτευμένος Σαίξπηρ» του Τζον Μάντεν το 1999.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture