Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Η παράσταση "Έξοδος" στις 28 και 29/4 στο Λιθογραφείον - Συμμετέχει και η 90χρονη ακτιβίστρια και αγωνίστρια Κατίνα Σηφακάκη

Πάτρα: Η παράσταση "Έξοδος" στ...

Πρόκειται για παράσταση της ομάδας Anima

Πραγματικά ασταμάτητο είναι το καλλιτεχνικό πρόγραμμα στο θέατρο Λιθογραφείον της Πάτρας, στην οδό Μαιζώνος 172β και Τριών Ναυάρχων.

Θεατρικά, live μουσικές εμφανίσεις, λογοτεχνικές παρουσιάσεις, κινηματογραφικές προβολές και πολλά ακόμη πραγματοποιούνται στο Λιθογραφείον. Το σημαντικό και αισιόδοξο είναι πως ο κόσμος ανταποκρίνεται και στα περισσότερα από τα event και παραστάσεις τα εισιτήρια εξαντλούνται.

Όπως είδαμε σε αφίσες που έχουν αναρτηθεί σε κεντρικά σημεία της Πάτρας για το διήμερο 28 και 29 Απριλίου 2015 στις 21.30 έχει προγραμματιστεί στην κεντρική σκηνή του Λιθογραφείον η ενδιαφέρουσα παράσταση της ομάδας Anima, που χειροκροτήθηκε την περασμένη χειμερινή θεατρική περίοδο στο Studio Μαυρομιχάλη στην Αθήνα με τίτλο «Έξοδος».

Η συγκεκριμένη θεατρική ομάδα συνεχίζοντας τη θεατρική της έρευνα πάνω στην ανάδειξη της γυναικείας οπτικής και την άρθρωση ενός ισότιμου γυναικείου λόγου, παρουσίασε την παράσταση «Έξοδος», στην οποία παίζουν πέντε γυναίκες- ηθοποιοί σε σκηνικό διάλογο με τη ξεχωριστή παρουσία της γηραιάς ακτιβίστριας και αγωνίστριας της Εθνικής αντίστασης Κατίνας Σηφακάκη (γεννημένη όπως έχει γραφτεί, το 1916).

Το κείμενο της παράστασης που αναμένεται με ενδιαφέρον, συντίθεται από αφηγηματικά κείμενα-μονολόγους αλλά και αληθινές μαρτυρίες γυναικών που έδρασαν από την επανάσταση του 1821, τον πόλεμο του 1940, τον Εμφύλιο μέχρι σήμερα.

Το έργο διαπραγματεύεται το ερώτημα, αν ο άνθρωπος θα έβαζε σε κίνδυνο τη ζωή του για κάτι μεγαλύτερο και ανώτερο από το ατομικό. Το θέμα της παράστασης στοχεύει να αναδείξει τις αντιφάσεις, τους δισταγμούς, τις αποφάσεις και εντέλει τις πράξεις των γυναικών στη διάρκεια της Νεοελληνικής ιστορίας φωτίζοντας αξίες και ήθη σήμερα ξεχασμένα.

Με αφετηρία το περιβάλλον μιας «πειραγμένης» εθνικής εορτής, κάτι μεταξύ 25ης Μαρτίου και 28ης Οκτωβρίου 1940, την οποία προετοιμάζουν οι ηθοποιοί χρησιμοποιώντας υλικό από εθνικούς εορτασμούς, όπως ποιήματα, εικόνες, τραγούδια, απαγγελίες, στεφάνια, παρελάσεις και άλλα, «αποδομείται» και επαναδομείται η ιδέα του εθνικού (εθνική ιδέα, εθνικό όραμα, κ.α.).

Συντελεστές

Σκηνοθεσία – Διασκευή: Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη

Σκηνογραφία – Κοστούμια: Μάρθα Φωκά

Επιμέλεια Κίνησης – Χορογραφίες: Κάλλια Θεοδοσιάδη

Μουσική: Κώστας Νικολόπουλος

Ηθοποιοί: Νικολίνα Καραθύμιου, Κατερίνα Μπιλάλη, Λυγερή Ταμπακοπούλου, Γιώτα Τσιότσκα, Άντρη Χατζηχριστοδούλου και Κατίνα Σηφακάκη.

Πληροφορίες για εισιτήρια σε επόμενη ανάρτηση.

Για περισσότερες πληροφορίες και στοιχεία στο τηλ. του Λιθογραφείον, 2610 328394.

Επιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture