Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Δυτ. Αχαΐας δηλώνει ανενημέρωτη για σύσκεψη συλλόγων που θα γίνει στην αίθουσα "Μελίνα Μερκούρη"

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Δυτ. Αχαΐα...

Την Πέμπτη 2/4/2015 με κάποια Ομοσπονδία

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Δυτικής Αχαΐας απέστειλε στα Μέσα ενημέρωσης ανακοίνωση που την απευθύνει προς τους συλλόγους γονέων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Δυτικής Αχαίας.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση,

Αγαπητοί κύριοι-ες των Δ.Σ συλλόγων γονέων των σχολείων του Δήμου Δυτ. Αχαΐας. Πληροφορηθήκαμε ότι την Πέμπτη στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» θα πραγματοποιηθεί (χωρίς να είναι ενήμερη η Ένωση συλλόγων γονέων του Δήμου μας) σύσκεψη των συλλόγων γονέων με κάποια ομοσπονδία. Τα ερωτήματα που μπαίνουν πολλά.

1) Θεσμικά δεν θα έπρεπε να έχει ενημερωθεί το Δ.Σ τις Ένωσης γονέων του Δήμου Δυτ. Αχαΐας.

2)  Ποια είναι αυτή η ομοσπονδία εφόσον στην Περιφέρεια Δυτ Ελλάδας δεν υπάρχει ομοσπονδία γονέων;

3) Η Ένωση γονέων Δήμου Δυτ Αχαΐας από το τέλος του 2013 έχει καταγγείλει την ανύπαρκτη ομοσπονδία τόσο μέσα στα θεσμικά της όργανα όσο και στην συνομοσπονδία Ελλάδος αλλά και δημοσίως, (http://enosigoneondytikisaxaias.blogspot.gr/2014/01/blog-post_9.html)  και ζητούσε τροποποίηση του καταστατικού σε περιφερειακή ομοσπονδία λόγο Καλλικράτη και την εναρμόνιση του με τους δυο νόμους του 1998 ώστε να υπάρξει λειτουργικότητα εκπροσώπηση κι ενεργοποίηση περισσοτέρων Ενώσεων τις περιφέρειας όπως προβλέπεται.

4)  Με ανακοίνωση τους τρεις Ενώσεις του νομού είχαμε παραιτηθεί διότι μια μικρή πλειοψηφία τις Ένωσης Πατρών αρνούταν να υλοποιήσει τα νόμιμα.

5)  Στο Γ.Ε.Λ Κ Αχαΐας μάλιστα τον Νοέμβριο  του 2013, η Ένωση Δυτικής Αχαΐας είχε κάνει Γεν Συνέλευση με όλους τους συλλόγους γονέων και των εκπροσώπων τους και πάρθηκε ομόφωνη  απόφαση αποχώρησης από την ομοσπονδία μέχρι να γίνουν τα νόμιμα, μάλιστα παρουσία τις ομοσπονδίας που έφυγαν άρον άρον διότι δεν άντεξαν το χλευασμό.!!!!! Το ίδια ακριβός έγιναν και στην Ένωση Ερυμάνθου. Ακόμα τα νόμιμα δεν έχουν γίνει.

6) Εμείς αγαπητή φίλοι δεν παίζουμε κομματικά παιχνίδια στην πλάτη των παιδιών μας και των γονιών τους. Αυτά ανήκουν σε αυτούς που εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα, και γυρίζουν γύρο από πολίτικα-δημοτικά-περιφερειακά γραφεία για χειραγωγήσουν το γονικό κίνημα.!!!!!!!!

Θέση μας είναι προσωρινό Δ.Σ στην ομοσπονδία για τρεις μήνες που θα τροποποίηση το καταστατικό και θα ενώσει όλες τις Ενώσεις γονέων τις Δυτ Περιφέρειας να κάνουμε εκλογές, όποια άλλη ενέργεια είναι παράνομη.

7)  Τέλος θέλουμε να παρακαλέσουμε τον υπεύθυνο παιδείας του δήμου μας να ασχοληθεί με τα θέματα παιδείας και να αφήσει τους συλλόγους να καθορίζουν το δρόμο τους.

Παρακαλούμε τους συλλόγους γονέων για όλους τους πάρα πάνω λόγους, αλλά και τον πιο βασικό ότι δεν έχουν θεσμική ισχύ όποιοι κύριοι-ες αν είναι αυτοί-ες, να  μην τους λάβουν υπ όψιν τους και να μην συμμετέχουν. Τέτοιες κινήσεις στόχο έχουν το διχασμό την ταπείνωση και την εξαφάνιση του γονικού κινήματος.

Βλέπετε το σύστημα δεν θέλει φωνές που να διεκδικούμε για τα σχολεία μας τα παιδιά μας την καθημερινότητα μας, και έχουν αμολήσει τα παπαγαλάκια τους λόγω των εκλογών που έρχονται στην Ένωση γονέων ώστε να προσπαθήσουν να βγάλουν τους δικούς τους ανθρώπους ώστε να μπορούν να κάνουν τις αδιαφανείς δουλειές τους χωρίς έλεγχο, βλέπετε τους χαλάμε την σούπα.!!!

Εμείς θα συνεχίσουμε ενωμένοι να διεκδικούσε για τα παιδιά μας είναι ότι πιο πολυτιμότερο έχουμε, η ΖΩΗ μας!!!

Το Δ.Σ τις Ένωσης Συλλόγων γονέων Δήμου Δυτ. Αχαΐας.

ΥΓ. Παρακαλούνται οι Διευθυντές να ενημερώσουν τους συλλόγους γονέων των σχολείων τους.

*Η φωτ. είναι από σύσκεψη της Ένωσης με τους συλλόγους Γονέων όλων των σχολείων της Δυτικής Αχαΐας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις