Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Αχαΐα:Στο "κόκκινο" η λειτουργία Κέντρων Υγείας - Ψάχνουν υλικά και γιατρούς στην Κάτω Αχαΐα

Αχαΐα:Στο "κόκκινο" η λειτουργ...

Ετοιμάζεται παρέμβαση στην 6η ΥΠΕ

Σοβαρά προβλήματα παρατηρούνται στη λειτουργία Κέντρων Υγείας στην Αχαΐα. Η κατάσταση που επικρατεί επιβεναιώθηκε και στην περίπτωση του Κέντρου Υγείας Κάτω Αχαΐας στη διάρκεια συνάντησης μελών της Διοίκησης του Σωματείο Εργαζομένων στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα με τον Δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας Χρήστο Νικολάου, τον Διευθυντή του Κέντρου  και τον Προϊστάμενο προσωπικού.

Όπως επισημαίνει στο thebest.gr o Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα Κώστας Πετρόπουλος στην περίπτωση του Κέντρου Υγείας Κάτω Αχαΐας διαπιστώθηκε έλλειψη υλικών, γεγονός που σχετίζεται με το αλλαλούμ , που όπως αναφέρει με το πού ανήκει τελικά διοικητικά  το Κέντρο (στην 6η ΥΠΕ ή στον Άγιο Ανδρέα).

Επιπλέον παρατηρείται πρόβλημα στο μικροβιολογικό, το οποίο δεν λειτουργεί λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού, ενώ παρατηρείται σε ευρεία κλίμακα έλλειψη προσωπικού. Το κέντρο Υγείας λειτουργεί με κενές τις μισές οργανικές θέσεις αναφέρει χαρακτηριστικά.

Επίσης, ΄συνεχίζει  ο κ. Πετρόπουλος δεν υπάρχει τακτική επίσκεψη γιατρών συγκεκριμένων ειδικοτήτων (οφθαλμίατρος,γυναικολόγος, ορθοπαιδικός, ΩΡΛ) που προέρχονται από νοσοκομεία, δεδομένου ότι κι εκεί υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις με αποτέλεσμα πολλές φορές να μην είναι δυνατή η πραγματοποίηση ιατρείων στο Κέντρο Υγείας.

Επιπρόσθετα, υπάρχουν ελλείψεις σε μηχανήματα. Το ακτινολογικό μηχάνημα είναι παλιό, ενώ για τους υπέρηχους υπάρχει μόνο ένας χειριστής.

Το  Κέντρο Υγείας Αχαΐας την ίδια ώρα  καλύπτει πάνω από 30.000 κατοίκους, κάτοικοι που διπλασιάζονται τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω της τουριστικής περιόδου που είναι αρκετά μεγάλη στη περιοχή και επιπλέον αυτό το Κ.Υ είναι κτισμένο πάνω στον οδικό άξονα της ΠΑΤΡΩΝ -ΠΥΡΓΟΥ, τον άξονα με τα πολλά τροχαία. Τα παραπάνω προβλήματα το Σωματείο θα θέσει και στη σύσκεψη φορέων που ετοιμάει ενώ θα γίνει παρέμβαση και στην 6η ΥΠΕ.

Παρόμοιες τέτοιες διαδικασίες θα ακολουθήσουν και για τα υπόλοιπα Κέντρα Υγείας του Νομού μας και συγκεκριμένα το Κ.Υ Χαλανδρίτσας και Κ.Υ Ερυμάνθειας. Υπενθυμίζεται ότι, όπως έχει ξαναγράψει το thebest.gr το Κέντρο Υγείας Ερυμάνθειας δεν έχει ασθενοφόρο, καθώς το μοναδικό που διέθετε κάηκε εν κινήσει και κατά τη μεταφορά ασθενούς, ενώ λειτουργεί με μία μόνο νοσηκεύτρια.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Δυτ. Αχαΐα: Στο "μικροσκόπιο" τα προβλήματα του Κέντρου Υγείας Κάτω Αχαΐας

 

Αχαΐα:Κι ο Θεός Βοηθός! Χωρίς ασθενοφόρο παραμένει το Κέντρο Υγείας Ερυμάνθειας - Ξέμεινε και από πετρέλαιο θέρμανσης

«Ψυγείο» το Κέντρο Υγείας Χαλανδρίτσας – Ξέμεινε από πετρέλαιο

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being