Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: "Κύριε Νικολόπουλε, προς τί αυτή η επίθεση;"

Πάτρα: "Κύριε Νικολόπουλε, προς τί ...

Έντονη δυσαρέσκεια από την πρόταση του βουλευτή για κατάργηση της γερμανικής γλώσσας στα σχολεία

Την έντονη δυσαρέσκεια της Τοπικής Επιτροπής Αχαΐας της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας, προκάλεσε η πρόταση του βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Νίκου Νικολόπουλου για κατάργηση της διδασκαλίας της γερμανικής γλώσσας στα σχολεία. Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν τα μέλη της Επιτροπής αναφέρουν:

"Με μεγάλη μας έκπληξη και προς δυσαρέσκεια όλων μας πληροφορηθήκαμε το περιεχόμενο της επερώτησης σας προς τον κ. Υπουργό Παιδείας αναφορικά με την διδασκαλία της Β΄ ξένη; Γλώσσας στα σχολεία της χώρας. Αναρωτιόμαστε προς τι αυτή η επίθεση εναντίον της μιας εκ των δύο γλωσσών επιλογής.

Γνωρίζετε άραγε ότι στον νομό που είστε εκλεγμένος και στον οποίο τα παλαιότερα χρόνια και τα παιδιά σας διδάχθηκαν την Γερμανική σε Ιδιωτικά και Δημόσια Σχολεία του νομού μας, ότι τα παιδιά παραμένουν για 3η συνεχόμενη χρονιά αδίδακτα, όχι γιατί δεν έχουν επιλέξει τα Γερμανικά ως Β΄ ξένη γλώσσα, αλλά επειδή το Υπουργείο δεν προσλαμβάνει εκπαιδευτικούς;

Η Γερμανική Γλώσσα δεν έχει επιβληθεί στους μαθητές, είναι Γλώσσα επιλογής. Σκοπός σας δεν θα έπρεπε να είναι η αντικατάσταση της  Γερμανικής ως β΄ ξένης γλώσσας, αλλά η διεύρυνση των επιλογών των μαθητών στο δημόσιο Σχολείο.

Σε ένα σχολείο που εξελίσσεται, οι επιλογές που δίνονται στους μαθητές θα έπρεπε να είναι περισσότερες με βάση την εξέλιξη και το όφελος των μαθητών  και όχι της λογικής να τιμωρήσουμε αυτούς που νομίζουμε πως μας προξενούν το «κακό» .

Θα έπρεπε να γνωρίζετε τα οφέλη της Ελληνικής Οικονομίας λόγω του τουρισμού από τις Γερμανόφωνες χώρες, όπως επίσης και το ποσοστό Ελλήνων νέων που μεταναστεύουν σε αυτές λόγω οικονομικής δυσπραγίας της χώρας μας, η οποία προφανώς και δεν δημιουργήθηκε από τους άλλους.

Ας κοιτάξουμε για μια φορά τα οφέλη των μαθητών στο δημόσιο σχολείο και ας αφήσουμε τις όποιες μικροπρέπειες και τα όποια συμφέροντα εκτός αυτού."




Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις