Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Άν ο Δήμαρχος επιλέξει τη σύγκρουση, στο θέμα Αμπαζή....

Άν ο Δήμαρχος επιλέξει τη σύγκρουση, στο...
Κοντογεωργοπούλου Γιώτα
[email protected]

Της Γιώτας Κοντογεωργοπούλου

H KINHTΟΠΟΙΗΣΗ για τον καλλιτεχνικό Διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ της Πάτρας Θοδωρή Αμπαζή, είναι πρωτόγνωρη σε ό,τι τουλάχιστον αφορά την στήριξη σε έναν άνθρωπο που έχει  στα χέρια του το τιμόνι του θεάτρου της πόλης ή άλλου πολιτιστικού φορέα. Πρωτόγνωρη και αισιόδοξη καθώς για πρώτη φορά η πόλη και όχι οι γνωστοί φορίσκοι είναι αυτή που παίρνει πάνω της τον καυγά για έναν άνθρωπο νέο, δημιουργικό, κοινωνικό, ευπροσήγορο και  ουσιαστικό, τίμιο και ειλικρινή.

ΕΝΑΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΔΕΙΥΘΥΝΤΗ που κέρδισε τους νέους ανθρώπους, τους επαγγελματίες και τους ερασιτέχνες της πόλης, τους πατρινούς δημιουργούς, τους εργαζόμενους του θεάτρου  αλλά κυρίως τους θεατές, δηλαδή τους πολίτες, όχι κάνοντας δημόσιες σχέσεις και χρησιμοποιώντας φανταχτερά ονόματα, αλλά με την αλήθεια και την ποιότητά του, με την πλήρη έλλειψη κομπασμού και την  κατάθεση φρέσκων προτάσεων και ουσιαστικών συνεργασιών. Χωρίς τις παραγωγές που φτάνανε σε δυσθεώρητα οικονομικά μεγέθη, χωρίς εμπλοκή του στα δημοτικά πράγματα (θυμηθείτε τι γινόταν επί Μουμουλίδη), χωρίς φανφάρες και κομπλεξισμούς.

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ σηκώθηκε η Πάτρα στο πόδι για αυτό τον άνθρωπο. Και αυτό κάτι λέει, κάτι δείχνει σχετικά με την νοοτροπία της πόλης που αλλάζει και μετατρέπεται σε κάτι άλλο από μια απλή  επαρχιώτισσα που κοιτάζει με δέος μεταφερόμενα ονόματα από την Αθήνα και αδιαφορεί για όσα μεταφέρουν στην βαλίτσα τους για να τα σερβίρουν στην Πάτρα  ή για τους δημιουργούς αυτής της πόλης που έχουν ζήσει επί μακρόν στην σκιά...

ΣΤΗΝ ΣΚΙΑ του ενδιαφέροντος άλλων καλλιτεχνικών διευθυντών που έρχονταν στην Πάτρα παρέα με την κουστωδία τους, την δική τους ομάδα και άφηναν εκτός την Πάτρα  και τους ανθρώπους της για να αναχωρήσουν στην συνέχεια, χωρίς να αφήνουν τίποτα, ακριβώς όπως ήρθαν.

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ Ο ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ, βρίσκεται ίσως για  πρώτη φορά από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής τόσο στριμωγμένος, καθώς το ρεύμα υπέρ Αμπαζή, δεν εστιάζεται ούτε σε κομματικούς χώρους, ούτε σε σκοτεινά κέντρα, ούτε σε «κολλητούς» και φίλους.... Είναι όλοι υπέρ Αμπαζή εκτός από το ΚΚΕ.

ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ λοιπόν ο καθείς ότι ο Δήμαρχος της Πάτρας, πρέπει να επιλέξει όχι μόνο για τον Αμπαζή, αλλά για το τι θα κάνει με την πόλη σε σχέση με  το δογματικό κόμμα του. Με την στάση του απέναντι στο θέμα Αμπαζή, θα αποδείξει συμβολικά και ουσιαστικά αν γράφει την θέληση των Πατρινών στα παλαιότερα υποδήματα του Περισσού, ή αν τιμά και σέβεται την άποψη των ανθρώπων που τον εξέλεξαν επειδή πίστεψαν σε αυτόν ως πρόσωπο.

ΚΑΛΕΙΤΑΙ Ο ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ να αποδείξει ότι δεν βολεύει τα δικά του παιδιά, ότι ακούει τον λαό της πόλης (άλλωστε στο όνομα αυτού του λαού δεν έχτισε καριέρες το ΚΚΕ;), ότι σέβεται τους ανθρώπους της προσφοράς και της δημιουργίας.

ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΕΠΙΣΗΣ να αποδείξει ότι είναι Δήμαρχος της πόλης του, άνθρωπος της αυτοδιοίκησης και όχι εκτελεστικό όργανο.

ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΜΑΙ ότι αν επιλέξει τη σύγκρουση με την πόλη, η υπόθεση Αμπαζή θα ανοίξει ασκούς πού δεν τους φαντάζονται εκεί στην Μαιζώνος. Και στην Πάτρα,  είναι να μην γίνει η αρχή...

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις