Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Παράσταση διαμαρτυρίας από το ΠΑΜΕ στην 6η ΥΠΕ

Πάτρα: Παράσταση διαμαρτυρίας από το ΠΑΜ...

Διεκδικούν δωρεάν δημόσια υγεία

Η Γραμματεία νομού Αχαΐας του ΠΑΜΕ,  για αύριο Τετάρτη 18 Μάρτη, 9:30 π.μ. καλεί τους εργαζόμενους, τους νέους & νέες, τις γυναίκες, τους συνταξιούχους, μαζί με τα συνδικάτα, στην αυριανή κινητοποίηση, παράσταση διαμαρτυρίας στην 6η Υ.Π.Ε, Διοίκηση Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου - Ιονίων Νήσων - Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας. (Υπάτης 1 & Νέα Εθνική Οδός Πατρών – Αθηνών)

Στη σχετική - ανακοίνωση κάλεσμα επισημαίνεται:

Να διεκδικήσουμε δημόσια και Δωρεάν Υγεία για όλο το  λαό.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ ακολουθεί την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων και στα ζητήματα της Υγείας. Συνεχίζει να θυσιάζει τη δωρεάν παροχή υγείας στο λαό , στο βωμό του κεφαλαίου  της εξυπηρέτησης των συμφερόντων των μονοπωλίων.

Η δημόσια δωρεάν υψηλού επιπέδου παροχή υγείας δε συμβαδίζει με την επιχειρηματική δράση , και τις  κατευθύνσεις της Ε.Ε για την θωράκιση της ανταγωνιστικότητας.

Να βάλει ο λαός  εμπόδια στην υλοποίηση των νέων αντιλαϊκών μέτρων και να δημιουργήσει τους όρους αντεπίθεσης, προκειμένου ν' ανοίξει ο δρόμος για την ανάπτυξη που θα έχει κριτήριο την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών και το δικαίωμα στην δωρεάν υγεία για όλους, χωρίς καμία επιχειρηματική δράση.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Να επαναλειτουργήσει το Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας, πλήρως στελεχωμένο και εξοπλισμένο.
  • Να μην κλείσει το Νοσοκομείο Θώρακος και να  ενισχυθεί με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
  • Να στελεχωθούν οι μονάδες του ΠΕΔΥ.
  • Να δημιουργηθούν δημόσια Κέντρα Υγείας σε όλους τους δήμους, που θα παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες, με βασικό προσανατολισμό την πρόληψη.
  • Να εξασφαλιστεί η πλήρης και επαρκής χρηματοδότηση.
  • Να μην προχωρήσει η Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που οδηγεί στο κλείσιμο των δημόσιων ψυχιατρικών νοσοκομείων και θυσιάζει ασθενείς και εργαζόμενους για τα κέρδη των επιχειρηματιών και των ΜΚΟ.
  • Κατάργηση κάθε πληρωμής για ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις, φάρμακα, θεραπείες, υγειονομικό υλικό και τεχνικά βοηθήματα.
  • Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με ευθύνη του κράτους, χωρίς καμιά προϋπόθεση, σε όλους τους ανασφάλιστους, ανέργους και τα μέλη της οικογένειάς τους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις