Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: "Πόλεμος" στο Νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα - Συνελήφθη γιατρός μετά από μήνυση που του έκανε ο Διοικητής - "Μάχη" στο Ογκολογικό

Πάτρα: "Πόλεμος" στο Νοσοκομεί...

Κατηγορήθηκε ότι εξέθεσε ασθενείς σε κίνδυνο

Μία ακόμα περιπέτεια για το ΕΣΥ. "Εμπόλεμη" μοιάζει η κατάσταση στο ΓΚΝΠ "Άγιος Ανδρέας". Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Απόστολος Λέτσιος, όπως αναφέρει η Πελοπόννησος υπέβαλε χθες μήνυση κατά του Παναγιώτη Γκινόπουλου, που είναι συντονιστής διευθυντής του Ογκολογικού Τμήματος του ίδιου νοσοκομείου.

Ο γιατρός κατηγορήθηκε για έκθεση ασθενών σε κίνδυνο.Η μήνυση υπεβλήθη χθες το μεσημέρι, οι αστυνομικοί κινητοποιήθηκαν άμεσα, συνέλαβαν τον γνωστό γιατρό, τον οδήγησαν στο Τμήμα και στη συνέχεια στην Εισαγγελία όπου δόθηκαν εξηγήσεις. Ο κ. Γκινόπουλος επέστρεψε στα καθήκοντά του και θα ακολουθήσει δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης. Η Διοίκηση, σύμφωνα με πληροφορίες, προέβη στη μήνυση μετά από αναφορές ασθενών πως ο γιατρός δεν τους επέτρεψε για τυπικούς λόγους να υποβληθούν σε χημιοθεραπεία. Συγκεκριμένα, για την εισαγωγή του ασθενή στν κλινική απαιτείται η υπογραφή του κ. Γκινόπουλου, που φέρεται να αρνήθηκε.

Σύμφωνα με την μήνυση όλοι οι συγκεκριμένοι ασθενείς παρακολουθούνται από την γιατρό Αθηνά Χριστοπούλου. Στην αναφορά τους προς τη διοίκηση οι ασθενείς ανέφεραν ότι πρέπει να υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία σε συγκεκριμένη ημερομηνία.

Η ΑΘηνά Χριστοπούλου απουσίαζε στο εξωτερικό και δεν θέλησε να τοποθετηθεί, όμως δήλωσε στην εφημερίδα, πως ο κ. Γκινόπουλος και στο παρελθόν είχε υιοθετήσει τακτικές που δεν συνάδουν με τον ρόλο του στη μονάδα.

Ο κ. Γκινόπουλος δήλωσε πως η σύλληψή του τον εξουθενωσε ψυχολογικά, όταν όλοι γνωρίζουν τι έχει προσφέρει για το Νοσοκομείο και τους ασθενείς επί σειρά ετών. Οσο για την ενέργειά του; Οπως είπε οι ασθενείς δεν είναι ούτε της κυρίας Χριστοπούλου ούτε δικοί του. Ομως δεν γνώριζε την κατάστασή τους γιατί η κυρία Χριστοπούλου ποτέ δεν τον ενημερώνει. Ετσι αν τους έδινε χημειοθεραπεια μπορεί και να κινδύνευε η ζωή τους. Οπως είπε ο κ. Γκινόπουλος το εγκληματικό θα ήταν να τους χορηγήσει χημειοθεραπεία χωρίς να ξέρει τον ασθενή. Μάλιστα όπως είπε για την συμπεριφορά της κυρίας Χριστοπούλου, η οποία όπως ανέφερε, προσελήφθη ως παθολόγος και εξελίχθηκε σε ογκολόγο, έχει ενημερώσει την διοίκηση κι έχει καταθέσει μηνύσεις.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις