Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Πόσες επισκέψεις πρέπει να κάνει το παιδί σας στον οδοντίατρο;

Πόσες επισκέψεις πρέπει να κάνει το παιδ...

Όσα πρέπει να ξέρετε

Η πρώτη επίσκεψη του παιδιού στον οδοντίατρο πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί μέχρι τα πρώτα γενέθλια, περίπου μετά την εμφάνιση των πρώτων δοντιών.

Πρέπει να ξέρετε πως η πρώτη επίσκεψη στον παιδοδοντίατρο περιλαμβάνει την εξοικείωση του παιδιού σας με το χώρο του ιατρείου, τα εργαλεία, και τα οδοντιατρικά μηχανήματα. Ο παιδοδοντίατρος θα εξηγήσει την τεράστια αξία νεογιλών δοντιών και θα δείξει σε εσάς τους γονείς αλλά   και στο παιδί σας τον σωστό τρόπο βουρτσίσματος των παιδικών δοντιών.Ο παιδοδοντίατρος θα εξετάσει για πιθανές βλάβες των δοντιών και θα σας μιλήσει για την πρόληψη της τερηδόνας και της ουλίτιδας. Είναι πολύ σημαντικό ωστόσο να μην αμελείτε την πρώτη επίσκεψη στον παιδοδοντίατρο.

Η δεύτερη επίσκεψη πρέπει να γίνει όταν το παιδί σας σβήσει τα 3 κεράκια, όπου καί θα ελεγχθούν όλα τα δόντια του, εάν έχουν υποστεί τερηδονικές αλλοιώσεις και αν τηρείτε σωστά το προληπτικό πρόγραμμα για τη στοματική υγιεινή του παιδιού.

Σε ηλικία 4 χρόνων κατά την επίσκεψή σας στον παιδοδοντίατρο γίνεται έλεγχος για να διαπιστωθεί, αν όλα εξελίσσονται φυσιολογικά στην ανάπτυξη των δοντιών και των γνάθων του παιδιού και αν έχει εμφανιστεί τερηδονική βλάβη.

Από εδώ και στο εξής οι οδοντιατρικοί επανέλεγχοι θα πρέπει να είναι πιο συχνοί ώστε να δίνεται η δυνατότητα στον οδοντίατρο να διαγνώσει πιθανά συγκλεισιακά προβλήματα σε αρχικά στάδια, ώστε να παραπεμφθεί το παιδί στον ειδικό ορθοδοντικό για την κατάλληλη αντιμετώπιση.

πηγή:govastileto.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being