Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Πατρινό Καρναβάλι 2015: Απέτυχε ο συντονιστής - οργανωτής

Πατρινό Καρναβάλι 2015:  Απέτυχε ο συντο...

Του Ανδρέα Νικολάου Δημοτικού Συμβούλου με το συνδυασμό Νέα Πόλη

Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε! Αυτό και μόνον έχουμε να παρατηρήσουμε απολογιστικά για το Πατρινό Καρναβάλι του 2015. Η απουσία έμπνευσης, αλλά και καρναβαλικής διάθεσης εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής υπήρξε προφανής, κι ευτυχώς, για άλλη μια φορά η καρναβαλική παρτίδα σώθηκε από τους  χιλιάδες στρατιώτες του Καρναβαλιού, που με τα θετικά και τα αρνητικά τους, κράτησαν τον πολιτιστικό μας θεσμό σε αξιοπρεπή επίπεδα.

Θα περίμενε κανείς, με τη λήξη του Πατρινού Καρναβαλιού η Δημοτική Αρχή και η Κοινωφελής Επιχείρηση να προχωρήσει σε απολογισμό. Να αναγνωρίσει λάθη  και αδυναμίας, να τα αντιμετωπίσουμε και να βάλουμε μπροστά για του χρόνου. Αυτό αρμόζει σε ένα  κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός που μπορεί να έχει αναπτυξιακές διαστάσεις για την Πάτρα.

Βεβαίως απολογισμό δεν είδαμε, όπως δεν είδαμε και προγραμματισμό. Κάποιες σκόρπιες  ιδέες ακούσαμε και διαβάσαμε, από τις οποίες είναι ζήτημα αν υλοποιήθηκαν οι μισές. Για παράδειγμα, το καρναβάλι των λαϊκών στρωμάτων δεν το αντιληφτήκαμε. Οι συνοικίες της πόλεις ούτε που κατάλαβαν ότι η πόλη είχε γιορτή και συνέβη το αμίμητο: Να ματαιώσουμε την Παιδική Καρναβαλούπολη στα Ψηλά Αλώνια, γιατί θα έβρεχε, αλλά δεν έβρεξε!

Η προχειρότητα δηλαδή σε όλο της το μεγαλείο!

Αν επεκταθούμε στην τουριστική - οικονομική διάσταση του γεγονός, ούτε αυτό κατάφερε να προστατέψει η δημοτική Αρχή.  Αντιθέτως,  επέτρεψε την αναρχία και την απόλυτη ασυδοσία και παρέδωσε την πόλη στους υπονομευτές της δημόσιας υγείας. Η παρανομία οργίασε στερώντας από τις υγιείς επιχειρήσεις τη δυνατότητα να λειτουργήσουν με τους νόμους της αγοράς αναπτύσσοντας νόμιμες δράσεις. Όσο κι αν δεν το παραδέχεται η δημοτική αρχή υπήρξε αρωγός στο κεντρικό Κράτος. Ακολούθησε την πολιτική του τίποτα.

Ηθελημένα ή αθέλητα, η δημοτική Αρχή επέδειξε  αδυναμία να λειτουργήσει ως συντονιστής ενός γεγονότος με τεράστια κοινωνικοοικονομική σημασία για την πόλη της Πάτρας

Μήπως κάποιοι πρέπει να αναλάβουν ευθύνες;

Κυρίως όμως να μας πουν πώς σκοπεύουν να πορευτούν γιατί η πόλη δεν επιτρέπει πειραματισμούς που θέτουν σε κίνδυνο τη φήμη της, ούτε βεβαίως συγχωρεί την απειρία όταν αυτή είναι ικανή να βλάψει ανεπανόρθωτα το θεσμό.

Μια ανοικτή συζήτηση θα είναι χρήσιμη, ώστε να καταλάβουμε τις στοχεύσεις, αλλά και τις διαθέσεις.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις