Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση να φέρει προς ψήφιση τη συμφωνία

ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση να φέρει προς ψήφιση ...

«Οι πολίτες θα καταλάβουν τα φούμαρα»

Νέα βέλη κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ, καταγγέλλοντας την κοινοβουλευτική διαδικασία που δρομολογείται για την συμφωνία με τους εταίρους.

Η άρνηση της κυβέρνησης να φέρει στη Βουλή για κύρωση τη συμφωνία προσλαμβάνει πλέον χαρακτηριστικά κοροϊδίας απέναντι στους κοινοβουλευτικούς θεσμούς και το Σύνταγμα της χώρας, υποστηρίζει η Χαρ.Τρικούπη.

«Η κυβέρνηση -εκβιάζοντας δημόσιους λειτουργούς με την απειλή του κινδύνου να μείνει η χώρα ξεκρέμαστη- προβάλλει έναν παιδαριώδη ισχυρισμό.

Ότι μια ιδιόμορφη και πολύπλοκη σύμβαση όπως η Κύρια Σύμβαση Χρηματοοικονομικής Διευκόλυνσης, που παραπέμπει ρητά στο μνημόνιο και συνιστά τη νομική βάση του προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας, μια σύμβαση  που έχει συναφθεί το 2012 δυνάμει ειδικού νομού και είχε παραταθεί το Δεκέμβριο του 2014 πάλι δυνάμει ειδικού νόμου, μπορεί να παραταθεί ως κοινή και απλή δανειακή σύμβαση, όπως χιλιάδες άλλες που έχει συνάψει διαχρονικά το ελληνικό δημόσιο, με μόνη την υπογραφή του υπουργού Οικονομικών» σημειώνει το ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας:

«Η ουσία είναι ότι η κυβέρνηση παραβιάζει το Σύνταγμα και αποφεύγει τη Βουλή γιατί φοβάται τις αντιδράσεις βουλευτών της αλλά και υπουργών και γιατί θέλει να συντηρεί το ψέμα ότι αυτή δεν δεσμεύεται από το τρέχον πρόγραμμα και δεν υπερψήφισε αυτά που κατηγορούσε».

Το ΠΑΣΟΚ καλεί την κυβέρνηση να σεβαστεί τη συνταγματική νομιμότητα, υποστηρίζοντας παράλληλα πως στο εσωτερικό της χώρας οι οι πολίτες θα αντιληφθούν πολύ σύντομα «τα φούμαρα και το μπαλαμούτι επί της ουσίας».

Διαβάστε επίσης:

Σακελλαρίδης: Με πρωτοβουλία Αλ. Τσίπρα η συμφωνία στη Βουλή

Βενιζέλος: Η κυβέρνηση καταπατά το Σύνταγμα

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις